FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV GSP a aflat detalii explozive în scandalul Emmanuel Yeboah - Slavia Praga! Cehii au bănuit că are mai mult de 19 ani, dar șefii CFR tună: „E exclus!”

Yeboah, care s-a născut în Ghana, la Duayaw-Nkwata, va împlini 20 de ani pe 25 februarie
Yeboah, care s-a născut în Ghana, la Duayaw-Nkwata, va împlini 20 de ani pe 25 februarie

Articol de , - Publicat joi, 05 ianuarie 2023 15:38 / Actualizat joi, 05 ianuarie 2023 16:46

Conducerea CFR-ului respinge acuzațiile lansate de medicul Slaviei Praga, care a susținut că meniscul lui Yeboah e uzat, motiv pentru care echipa cehă n-a mai dorit să-l transfere definitiv pe atacantul ghanez, ci doar să-l împrumute cu opțiune de cumpărare.

Transferul lui Yeboah la Slavia Praga a picat. Ruptura definitivă a negocierilor a avut loc miercuri seară, după ce staff-ul medical al grupării din capitala Cehiei a susținut că au apărut probleme în timpul vizitei medicale pe care jucătorul a efectuat-o. 

„Meniscul lui este uzat”, a sunat verdictul doctorului Slaviei, iar din acest motiv praghezii au renunțat să mai semneze ceea ce cluburile se înțeleseseră verbal, un transfer definitiv pentru 2,2 milioane de euro, la care se adăugau procente dintr-un viitor transfer.

Rapid, derogare de la UEFA: „La un moment dat părea o acțiune imposibilă”
RAPID
Rapid, derogare de la UEFA: „La un moment dat părea o acțiune imposibilă”

Emmanuel Yeboah, surplus de 6 kilograme masă musculară

Cehii au propus ca variantă un împrumut pe un an, cu opțiune de cumpărare, moment în care patronul CFR-ului a întrerupt brusc orice tratative și le-a cerut oamenilor din club să-l informeze pe jucător să revină. 

Apoi, CFR a emis un comunicat în care a demontat acuzațiile doctorului Slaviei. În plus, Cristi Balaj a oferit câteva explicații pentru GSP și a lămurit și ceea ce ar fi putut să stea în spatele suspiciunilor cehilor în privința verdictului „menisc uzat”. 

Mai precis, cei de la Slavia să fi avut temeri, văzând cum arată genunchiul fotbalistului, că, de fapt, Yeboah nu are vârsta declarată, 19 ani, ci e mai bătrân de atât. E o practică pentru multe țări africane, nu mai departe de zilele trecute Camerun fiind nevoită să-și schimbe aproape tot lotul de U17 cu care urma să participe la o competiție, motivul fiind că jucătorii nu respectau criteriul de vârstă.

„Este exclus așa ceva, că el n-ar avea vârsta declarată! Exclus înseamnă exclus! Iar cea mai bună dovadă e faptul că toți parametrii lui fizici sunt în creștere din momentul în care a ajuns la noi. Numai în privința masei musculare e un surplus de 6 kilograme față de atunci când a ajuns în curtea CFR-ului”, a declarat Cristi Balaj, președintele campioanei, pentru Gazeta Sporturilor. Yeboah a venit la CFR în urmă cu aproape un an, direct din Ghana, unde activa la clubul Young Apostles.

Cristi Balaj, președinte CFR Cluj: „Yeboah n-a intrat niciodată în cabinetul medical”

În plus, fostul arbitru FIFA dezvăluie și alte lucruri despre Yeboah, care arată că supozițiile medicilor Slaviei Praga nu stau în picioare. „El nu a intrat niciodată în cabinetul medical fiindcă nu a avut vreodată nicio miniprobemă medicală. Nici măcar pentru a i se pune o compresă, nimic, nimic! Apoi, Yeboah, m-am interesat la staff-ul tehnic, nu a lipsit, din momentul în care a fost luat la prima echipă, niciodată de la vreo ședință de pregătire”, a adăugat Balaj. 

În acest sezon, Yeboah a disputat între iulie și decembrie nu mai puțin de 29 de meciuri, cu un minimum de 4 jocuri pentru fiecare lună în parte, însă au fost cazuri, de exemplu octombrie, în care a bifat 6 partide. Comparativ, Octavian Popescu, față de care Yeboah e mai tânăr cu doar două luni, a jucat în acest sezon în 33 de meciuri pentru FCSB.

Au încercat cehii o stratagemă?

„Nu are absolut nimic la genunchi și acest lucru ni l-au spus medicii noștri, plus un doctor renumit din Cluj, care l-a consultat și el. Evident că genunchiul lui Yeboah e un genunchi de fotbalist, nu arată ca al unui șahist, care n-a dat niciodată cu piciorul în minge. Ligamentele lui sunt perfecte, nu are chiar nicio urmă de problemă”, a completat Balaj. 

Cei de la CFR îi suspectează pe șefii Slaviei Praga că au încercat o diversiune pentru a-și impune punctul de vedere în cadrul negocierilor și pentru a avea parte de termeni mai buni ai transferului, fiindcă în niciun moment gruparea cehă nu anunțase că renunță la Yeboah din cauza vizitei medicale, ci doar că dorește alte condiții ale afacerii.

1e numărul jucătorilor pe care CFR i-a vândut în ultimii 10 ani și pe care a primit peste două milioane de euro: Kevin Boli, cedat în China, în iulie 2018, în schimbul a 2,5 milioane de euro

Top 5 vânzări bifate de CFR all-time

JUCĂTORANUNDE A PLECATSUMA (€)
A. Pereira2009FC Porto6.500.000
Traore2011Kuban Krasnodar6.000.000
Bastos2012Al-Nassr3.500.000
Renan2012Sampdoria3.200.000
Deac2010Schalke 043.000.000

Nelu Varga i-a mărit contractul la CFR Cluj de 5 ori

Până de curând, Yeboah a rulat la CFR pe un salariu infim, printre cele mai mici din întreg lotul aflat sub comanda lui Dan Petrescu. Avea 1.000 de euro pe lună. Practic, câștiga într-un an mai puțin decât o făceau Deac și Camora într-o singură lună. 

Prestațiile lui foarte bune și faptul că a devenit unul dintre oamenii de bază i-au determinat pe șefii campioanei să-i mărească salariul. A ajuns la 5.000 de euro. Chiar și așa e departe de cei care au, ca și el, statut de titulari: Burcă, Scuffet, Boateng, Manea, Deac, Camora, a căror medie salarială e în jur de 15.000-18.000 de euro.

Yeboah merge direct în Spania

În momentul în care negocierile dintre CFR și Slavia s-au blocat, Yeboah se afla la Praga. Între timp, Dan Petrescu și fotbaliștii săi au plecat și au și ajuns în Spania, acolo unde vor susține un cantonament de două săptămâni. 

Pentru a câștiga timp și să nu rămână în urmă cu pregătirea, Yeboah va merge direct în Spania, de la Praga, fără să se mai întoarcă la Cluj.

CFR Cluj, dispusă să vândă. Bogdan Mara: „Vindem dacă vin oferte bune”

Mai multe știri despre CFR Cluj:

CFR Cluj i-a adus atacant lui Dan Petrescu » Fost internațional de tineret cu meciuri în cupele europene
CFR Cluj
CFR Cluj i-a adus atacant lui Dan Petrescu » Fost internațional de tineret cu meciuri în cupele europene
Nelu Varga e cu ochii pe doi rivali de la FCSB: „Îmi place de ei!”
CFR Cluj
Nelu Varga e cu ochii pe doi rivali de la FCSB: „Îmi place de ei!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (75)
atthur
atthur  •  27 Martie 2023, 10:57
Postat de ED_BAD pe 26 Martie 2023, 22:56

Cu toata familia ta in brate...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ED_BAD
ED_BAD  •  26 Martie 2023, 22:56
Postat de atthur pe 13 Ianuarie 2023, 21:35

Și tu ești la fel de prost,sau chiar mai rău. De fapt în DEX la cuvântul prostie e poza ta...

Cu toata familia ta in brate...

atthur
atthur  •  13 Ianuarie 2023, 21:35
Postat de ED_BAD pe 13 Ianuarie 2023, 16:19

Abcur sau cum iti zice, nu mai vorbi urat, ca poate dzn e chiar ***

Și tu ești la fel de prost,sau chiar mai rău. De fapt în DEX la cuvântul prostie e poza ta...

Vezi toate comentariile (75)
Comentează