FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Patronul CFR-ului stă ca pe ace! Ce lovitură ar putea primi în afaceri

Nelu Varga, patron CFR Cluj
Nelu Varga, patron CFR Cluj

Articol de - Publicat luni, 10 iulie 2023 17:55 / Actualizat luni, 10 iulie 2023 20:33

CFR Cluj caută să vândă cât mai mulți jucători pentru a-și echilibra balanța financiară. Investițiile din ultimii ani l-au adus pe patronul celor de la CFR Cluj, Ioan Varga, într-un mare deficit bugetar și ar putea primi o lovitură importantă în cadrul investițiilor private.

Două asociații din Cluj l-au reclamat pe Ioan Varga și un alt apropiat de ai săi din afaceri, Ștefan Berciu, cu privire la o autorizație de construcție nelegală. 

Un fost căpitan al „câinilor” nu uită: „Cortacero? Nici nu l-aș recunoaște pe stradă”
DINAMO
Un fost căpitan al „câinilor” nu uită: „Cortacero? Nici nu l-aș recunoaște pe stradă”

Nelu Varga, reclamat cu privire la o construcție nelegală

Asociația Metro Urban Cluj și Asociația Forumul pentru apărarea drepturilor și libertăților omului l-au reclamat pe patronul formației din Gruia cu privire la un ansamblu rezidențial ce se întinde pe aproximativ 2,7 hectare din cartierul Sopor, pe care acesta îl construiește alături de unul dintre prietenii săi, Ștefan Berciu.

Asociațiile au considerat că autorizația de construcție pe care cei doi au primit-o pentru ridicarea ansamblului este nelegală și cer anularea acesteia de către instanță.

Mâine la ora 11:00 va avea loc primul termen al procesului la Curtea de Apel Cluj.

Ce reclamă asociațiile

Cele două asociații au considerat că constructorul angajat la proiect  a realizat apartamente mai mici decât prevede legea locuinței și că au anulat spațiul verde care era menționat în PUZ (Planul Urbanistic Zonal).

Ce pierderi ar putea avea Nelu Varga și Ștefan Berciu

În cazul în care asociațiile vor avea câștig de cauză în instanță, Nelu Varga și Ștefan Berciu ar putea avea pierderi semnificative. Din informațiile evaluatorilor consultați de GSP.ro, prețul unui metru pătrat din ansamblul rezidențial este evaluat la aproximativ 200 de euro, iar întregul teren al complexului este de 5,4 milioane de euro.

În cazul în care ar pierde procesul, Nelu Varga și asociatul său ar fi nevoiți nu numai să oprească lucrările, ci să și demoleze ceea ce au construit.

Economii la CFR Cluj

Odată cu aducerea lui Andrea Mandorlini CFR Cluj a transferat numai jucători liberi de contract și caută să-i vândă pe cei mai buni jucători la prețuri cât mai ridicate. Recent Neluțu Varga a afirmat că își dorește nu mai puțin de 2 milioane pentru vânzarea lui Cristi Manea și alte 7 milioane de euro pentru Daniel Bârligea. De asemenea, pe lista de plecări a clujenilor s-ar mai afla și Simone Scuffet.

33de milioane de euro este datoria pe care o înregistra CFR Cluj potrivit rapoartelor fiscale de anul trecut prezentate de GSP.ro

Cristi Balaj: „Cum în continuare avem cel mai mare buget, suntem obligaţi, în frunte cu mine, să facem reduceri”

La începutul acestei luni președintele celor de la CFR Cluj a anunțat că în cadrul echipei vor avea loc reduceri semnificative pentru a echilibra balanța financiară.

„Cum în continuare avem cel mai mare buget (n.r. - din SuperLiga), suntem obligaţi, în frunte cu mine, să facem reduceri. Eu îmi voi diminua contractul, pentru a salva şi însănătoşi clubul. Nu văd nimic anormal în faptul că nu s-a prelungit contractul unor persoane”, a declarat Cristi Balaj, potrivit Orange Sport.

Citește și alte știri:

Pavel Badea, euforic după ce CS Universitatea Craiova a primit palmaresul Științei: „Asta e echipa Olteniei, nu a lui Badea, Rotaru sau a Olguței!”

Primul șef de galerie al Rapidului îl face praf pe Șumudică: „Făcea ca toate alea când a dat gol Rapidului! E rapidist când îi convine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  11 Iulie 2023, 11:54

În România banii sa ai, ca spatii verzi pe care sa construiesti tot gasesti.. in parcuri

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close