FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Laude pentru cel mai bun om din Slavia – CFR Cluj: „Deocamdată nu am văzut defecte”

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 octombrie 2022 08:52 / Actualizat sambata, 08 octombrie 2022 10:31

Nuno Claro a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Simone Scuffet, după prestația de la Praga, în Slavia – CFR Cluj 0-1. „Are tot ce-i trebuie, dă siguranță și încredere, te poți baza pe el la greu”.

CFR a făcut o superafacere cu transferul portarului italian Simone Scuffet (26 de ani), care a venit gratis de la Apoel Nicosia.

Dan Petrescu, lângă Sarri, Conte și Valverde » Declarațiile „Bursucului” i-au dat pe spate pe cehi: ce apare în muzeul Slaviei Praga
SLAVIA PRAGA - CFR CLUJ 0-1
Dan Petrescu, lângă Sarri, Conte și Valverde » Declarațiile „Bursucului” i-au dat pe spate pe cehi: ce apare în muzeul Slaviei Praga

A impresionat încă de la primele sale apariții în Superligă, dar și în cupele europene. Iar joi seară, pe „Eden Arena”, a fost omul partidei, punându-și amprenta decisiv la victoria surprinzătoare a ardelenilor.

Gazeta i-a acordat nota 9, cea mai mare a meciului. O apreciere confirmată și de cifrele InStat, Scuffet având indicele general 281, cel mai mare dintre toți cei care au evoluat la Praga. 

A avut 10 intervenții la șuturile expediate de cehi pe cadrul porții sale. Următorul jucător în ierarhia InStat a fost marcatorul Janga (267) urmat de Camora (265), în timp ce de la Slavia cel mai bine plasat în această ierarhie a fost Moses Usor (254).

Nuno Claro, laude pentru Simon Scuffet: „E un portar foarte bun”

Fostul portar al ardelenilor în perioada 2007-2013, portughezul Nuno Claro (45 ani), care a cucerit 3 titluri, 3 Cupe și două Supercupe cu CFR, este încântat de noul goalkeeper din Gruia: 

„Mi-a plăcut de cum l-am văzut. Iar cu Slavia a fost aproape perfect. A fost salvat și de bare de două ori, dar nu poți să fii mare portar fără un strop de noroc. Iar el chiar a fost omul meciului! Se vede că are școala italiană, e un portar de mare calitate, exact ce-i trebuia CFR-ului. 

E curajos, are reflexe, intervenții sigure și, cel mai important, este foarte calm. Asta dă multă încredere echipei, fundașilor, care știu că se pot baza pe ultima redută. În plus, are și un bun joc de picior, ceea ce este extrem de important. Deocamdată nu am văzut defecte. Chiar e un portar foarte bun”.

Sincer, speram la cel mult un egal cu Slavia, care este extrem de puternică. Dar știu cum pregătește Dan Petrescu astfel de meciuri. CFR a demonstrat încă o dată că e singura care ține în viață fotbalul românesc în Europa. Mai ales după marea dezamăgire cu FCSB.

- Nuno Claro, fost portar CFR

A fost cum am zis înainte de meci: trebuie să avem un portar inspirat și puțin noroc. Cred că doar noi și Barcelona am reușit să câștigăm aici, la Praga. Mi se pare o jumătate de minune, victoria asta e mai mare și decât cea cu Celtic, pentru că adversarul mi s-a părut fantastic .

-Dan Petrescu, antrenor CFR

13 meciuria jucat Scuffet pentru CFR în toate competițiile, echipa adunând cu el în poartă 8 victorii, 3 remize și două înfrângeri

VIDEO Explicații pentru rezultatele din cupele europene: „Jucătorul român are calitate, dar se pierde pe parcurs”

Citește și:

Mihai Stoica, moment de fair-play după Slavia Praga - CFR Cluj 0-1: „E chiar tare!”

Slavia Praga a pus ochii pe un jucător de la CFR Cluj: „Ne-au zis că sunt interesați!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
vasileroaita
vasileroaita  •  08 Octombrie 2022, 10:53

Nuno Claro a vazut ... clar calitățile noului portar al CFR-ului!!! Și, are dreptate: defecte încă nu s-au văzut!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează