FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Nici Șumudică nu știe ce vrea » Deac îl contrazice: „Trebuie să ne revenim”

Marius Șumudică a debutat cu o victorie pe banca CFR-ului în Liga 1, 3-2 cu FCU Craiova, însă apărarea clujenilor, capitolul la care campioana a excelat în ultimii 4 ani, arată tot mai multe carențe +19   FOTO
Marius Șumudică a debutat cu o victorie pe banca CFR-ului în Liga 1, 3-2 cu FCU Craiova, însă apărarea clujenilor, capitolul la care campioana a excelat în ultimii 4 ani, arată tot mai multe carențe

Articol de - Publicat sambata, 17 iulie 2021 17:05 / Actualizat sambata, 17 iulie 2021 22:50

Marius Șumudică a debutat cu o victorie pe banca CFR-ului în Liga 1, 3-2 cu FCU Craiova, însă apărarea clujenilor, capitolul la care campioana a excelat în ultimii 4 ani, arată tot mai multe carențe.

CFR Cluj a primit deja 5 goluri sub comanda noului antrenor. Într-un clasament al celor mai multe goluri primite de clujeni în primele 4 meciuri ale sezonului, Șumudică i-a depășit deja pe Dan Petrescu (1 în primul mandat, 4 în al doilea) și Edi Iordănescu (2), predecesorii săi în Ardeal.

De asemenea, CFR Cluj a ajuns la două meciuri consecutive în care a încasat două goluri. Ardelenilor nu li s-a mai întâmplat asta de mai bine de 8 luni, când „feroviarii”, pregătiți la acea vreme de Dan Petrescu, pierdeau în noiembrie 2020 cu Gaz Metan (1-2), în campionat, și se făceau de râs la Roma (0-5), în Europa League.

A fost, de altfel, cântecul de lebădă al „Bursucului”. Petrescu s-a despărțit de CFR după eșecul cu Poli Iași (0-1) din „16”-imile Cupei României, partidă care a închis trilogia-horror începută cu Mediaș și AS Roma.

CFR Cluj » Marius Șumudică e contrazis de Ciprian Deac...

La finalul succesului cu FCU Craiova, în care CFR a primit gol la singurele șuturi pe poartă ale oltenilor, Șumudică a găsit un alibi pentru problemele din apărare: „Eu am fost atacant. Pregătesc echipa să marcheze, nu jucăm lungă şi pe-a doua. Nu sunt adeptul fotbalului închis, nu vreau să câştig cu 1-0, îmi doresc să câştig cu un gol mai mult decât adversarul. 

CFR chiar joacă un fotbal plăcut ochiului, sper să aducem cât mai multă lume la stadion. Eu nu mă închid, nu vreau să facă băieţii bătături pe laba piciorului din cauza degajărilor. Avem și lacune, am luat goluri numai din centrări, va trebui să reglăm asta”.

La flash-interviu, Ciprian Deac, unul dintre liderii echipei, a avut un alt tip de discurs: „Echipa joacă un fotbal plăcut, avem ocazii, dar nu suntem la fel de concentrați în apărare. Trebuie să ne revenim repede, știm foarte bine că apărarea câștigă campionatul. Prefer să câștigăm meciurile cu 1-0”.

... dar și de propriile declarații!

Iar Șumudică și-a contrazis aseară chiar propria strategie anunțată inițial. În cadrul interviului acordat pentru Gazeta Sporturilor în cantonamentul din Austria, antrenorul în vârstă de 50 ani vorbea despre o abordare pragmatică.

Eu sunt adeptul unui fotbal eficient, pentru mine contează punctele. Bine, asta nu înseamnă c-o să jucăm „focu' la ei”, să degajăm toate mingile prin tribune doar ca să câștigăm! Multe echipe din campionat vor încerca să se apere atunci când o vor întâlni pe CFR, deci va trebui ca noi să avem soluții ca să le deschidem. 

Dacă ne ajută Dumnezeu să avansăm în cupele europene o să întâlnim adversari puternici, în fața cărora va trebui să ne închidem noi, să ne retragem și să jucăm contraatacul, având jucători cu viteză. Trebuie să putem schimba filosofia de la un meci la altul. Uneori să subordonăm adversarul, așa cum îi place lui Ilie Dumitrescu să spună, alteori să ne retragem și să așteptăm. Mie nu îmi place să câștig cu 5-4, prefer să câștig cu 1-0
Marius Șumudică (22 iunie)

Statisticile meciului CFR Cluj - FCU Craiova 3-2

CFR ClujPARAMETRUFCU Craiova
57%posesie43%
96atacuri59
7șuturi pe poartă2
447pase precise427
19faulturi7
+15 FOTO
  • FOTO: facebook.com/cfr1907

Pentru CFR Cluj urmează prima manșă din turul II preliminar al Ligii Campionilor. Va întâlni Lincoln Red Imps, campioana Gibraltarului, marți, de la ora 19:00.

Conferința de presă a lui Marius Șumudică după CFR Cluj - FCU Craiova 3-2

Citește mai multe articole despre CFR Cluj:

Denis Alibec se întoarce în Liga 1! Azi semnează contractul

Trei cu nota 7, restul datori » Cum s-au descurcat fețele noi ale Craiovei împotriva campioanei CFR Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (32)
ciorba_de_burta
ciorba_de_burta  •  18 Iulie 2021, 16:49
Postat de tororosso pe 18 Iulie 2021, 13:15

”E clar că CFR e una dintre cele mai antipatice echipe „ îți dau perfectă dreptate și pot afirma că este și cea mai hulită echipă . De ce ? ... din cauză proptelelor primite atât de la FRF & LPF unde ilustrul amic al vostru Dâncă este dirijorul cât și fratele fluieraș Kovacs .

bre tororoso, tu esti sora cu randoom ?

tororosso
tororosso  •  18 Iulie 2021, 13:15
Postat de ukeokecsuku pe 17 Iulie 2021, 17:23

Cum nu mai pot alții de grija altuia... E clar că CFR e una dintre cele mai antipatice echipe iar strugurii sunt atât de acriți incat gura unora este atât de strepezită încât abia mai reușesc să tasteze în scârbă câte un articol impus de superiorii lor.

”E clar că CFR e una dintre cele mai antipatice echipe „ îți dau perfectă dreptate și pot afirma că este și cea mai hulită echipă . De ce ? ... din cauză proptelelor primite atât de la FRF & LPF unde ilustrul amic al vostru Dâncă este dirijorul cât și fratele fluieraș Kovacs .

ovidiu1
ovidiu1  •  18 Iulie 2021, 13:10

Da, mai mult Deac, mai putin Sumudica, accentul pus pe aparare si dupa ce stapanesti apararea foarte bine poti sa treci la atac, nu invers. Sumudica pune carul inaintea boilor. In ultima vreme CFR-ul e condus capricios de Varga,Marian&co, nu urmaresc performanta ci prestigiul, aducerea de nume gen: Petrescu, Iordanescu, Sumudica, nu de antrenori si jucatori mai discreti dar profesionisti care fac mult si vorbesc putin, CFRul e din ce in ce mai sudista-mult sclipici putina performanta, repede repede repede dar fara profunzime, superficiala, fara soliditate, in primul rand solid si apoi repede repede repede pentru ca "ulciorul se sparge indiferent daca loveste o piatra sau piatra loveste ulciorul".

Vezi toate comentariile (32)
Comentează