FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj, superavion de 500.000 de euro! Care a fost cea mai costisitoare destinație din 2019

Articol de , , - Publicat sambata, 04 ianuarie 2020 09:00

CFR a încasat mai mult de 12 milioane de euro din premii în acest sezon european, dar a și alocat bani mulți pentru deplasări confortabile cu o aeronavă dedicată.

Trupa lui Petrescu a acumulat oboseală în calendarul aglomerat din prima jumătate a sezonului, dar jucătorii măcar au beneficiat de condiții excepționale în călătoriile dese și lungi pe care le-au parcurs. 

CFR a efectuat toate călătoriile pentru meciuri europene cu un avion închiriat, un aparat adaptat pentru zboruri lungi, cu spațiu mai mare pentru picioare, astfel încât fotbaliștii să nu simtă și mai tare chinul drumurilor care s-au tot ivit în ultimele șase luni.

Costurile au fost pe măsura luxului, în jurul a 500.000 de euro a plătit clubul pentru toate deplasările cu avionul Boeing 737-500.

Cea mai costisitoare destinație: Astana. CFR a mers în Kazahstan pentru preliminariile Champions League și a achitat 130.000 de euro doar pentru transportul acela! În general, distanța a influențat tariful: 80.000 de euro a costat drumul până la Rennes, 90.000 de euro au fost achitați pentru deplasarea la Glasgow, iar Praga a valorat 70.000 de euro.

CFR Cluj, superavion de 500.000 de euro! Care a fost cea mai costisitoare destinație din 2019

CFR va folosi același avion și la următoarea călătorie europeană, la Sevilla, pentru duelul din "16-imile" Europa League. Partidele cu andaluzii constituie o miză uriașă, din moment ce calificarea în faza următoare, în "optimi", valorează 1,1 milioane de euro. Clubul a acumulat deja mai mult de 12 milioane de euro de pe urma participării în campania aceasta. Rezultatele excelente și premiile mari au salvat contabilitatea campioanei, care era amenințată de faliment dacă n-ar fi prins grupele Europa League.

Misiunea, adică drumul până la banii care au reparat bugetul, nu a fost simplă, Petrescu și ai lui au depășit trei formații ca să bifeze încasările: Astana, Maccabi Tel Aviv și Celtic. Slavia Praga i-a oprit în play-off-ul Champions League și le-a anulat astfel niște premii care ar fi fost și mai mari în grupele UCL, duble față de cele pe care le-au acumulat ardelenii în Europa League.

20.000 de europlătește echipa de handbal feminin pentru deplasarea cu avionul în Suedia la meciul cu Savehof, din Champions League. Campioana României călătorește cu o cursă de linie

100.000 de euroa achitat FCSB pentru închirierea charterului la drumul către Erevan, unde roș-albaștrii au întâlnit-o pe Alașkert în preliminariile Europa League. Becali a acceptat costul pentru ca echipa să aibă tot confortul, dar au fost probleme chiar și așa, zborul dus a întârziat cu șase ore

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
lukasoil17
lukasoil17  •  04 Ianuarie 2020, 12:39

sunteti prosti ...ca de obicei..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează