FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj, un nou transfer controversat » Mutare rezolvată înainte de meciul direct

Denis Rusu, în duel cu Janusz Gol într-un meci UTA - Dinamo // foto: Imago
Denis Rusu, în duel cu Janusz Gol într-un meci UTA - Dinamo // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 mai 2021 08:08 / Actualizat luni, 01 mai 2023 16:40

CFR Cluj a mai rezolvat un transfer pentru sezonul 2020/2021. Denis Rusu (20 de ani), care a evoluat sezonul trecut la UTA, va ajunge în Gruia.

CFR Cluj pregătește atent lotul pentru următorul sezon. Campioana României a rezolvat deja câteva transferuri, ultimul despre care s-a aflat fiind acela al tânărului fotbalist de bandă Denis Rusu, care se pliază regulii U21.

Rusu a evoluat în sezonul 2020/2021 la UTA, sub formă de împrumut, el aparținând de Șoimii Lipova, echipă de Liga 3. La UTA, tânărul fotbalist a adunat 36 de meciuri, două goluri și două pase de gol. 

CFR Cluj a rezolvat transferul din februarie

Arădenii ar fi vrut să îl păstreze, dar CFR Cluj a intrat pe fir. 

Însă nu acum, spre finalul sezonului, ci de mai mult timp. „Vișiniii” au rezolvat mutarea de câteva luni, după cum susține Radu Pop, președintele clubului din Lipova:

„Într-adevăr, transferul s-a făcut de mai mult timp dar am ales să păstrăm discreția”. Mai exact, transferul s-ar fi petrecut cu câteva zile înainte de meciul dintre UTA și CFR, scor 0-1, din martie, în care Denis a prins 18 minute pe gazon. Pentru prestația de atunci, Rusu a fost notat cu 5 în Gazeta Sporturilor. 

UTA a dorit ca Denis să continue la Arad, dar propunerea clubului nu l-a mulțumit pe Radu Pop. Potrivit SpecialArad, UTA ar fi oferit 10.000 de euro și un procent de 50% la un viitor transfer. Președintele echipei din Lipova susține că oferta din partea celor de la CFR Cluj a fost mult mai consistentă, deși procentul la o eventuală revânzare este inferior celui propus de UTA.

Conform sursei citate, conducerea celor de la UTA se simte trădată. Rusu le-ar fi transmis în mod constant că își dorește să continue la UTA, deși era conștient că din sezonul viitor va juca în Gruia.

Denis Rusu: „Voi fi jucătorul lui CFR Cluj”

Însuși Denis Rusu a vorbit despre transferul la CFR Cluj.

„Sunt fericit că am jucat un an la UTA, le mulțumesc colegilor pentru că m-au susținut și m-au îndrumat. Dar, cele mai sincere mulțumiri merg către domnul antrenor Laszlo Balint, care a avut încredere în mine și m-a încurajat chiar și atunci când nu am avut evoluții prea reușite. Se termină contractul meu cu UTA și le doresc succes tuturor pe mai departe în Liga I. 

Din vară voi fi jucătorul lui CFR Cluj, campioana României, nu am putut să o refuz. Va fi o provocare imensă pentru mine, este visul copilăriei mele, să pot să ajung să joc, de ce nu, în cupele europene”, a declarat Rusu pentru sportarad.ro.

350.000 euroeste cota de piață a lui Rusu, potrivit Transfermarkt.com

Un nou transfer controversat la CFR Cluj

Modalitatea în care transferul lui Denis Rusu a fost rezolvat de CFR Cluj, fără ca UTA să fie înștiințată de negocieri, devine marcă înregistrată pentru ardeleni.

CFR a mai procedat asemănător cu trei fotbaliști, toți aflați în ultimele 6 luni de contract. Este vorba despre Cristian Bălgrădean, Rachid Bouhenna și Jonathan Rodriguez. Campioana României s-a înțeles cu aceștia, dar cei 3 au păstrat tăcerea despre acordul la care ajunseseră cu CFR. 

Unul dintre ei, Rachid Bouhenna, chiar a evoluat împotriva CFR-ului în tricoul lui Sepsi OSK, deși era înțeles cu „vișiniii”!

Pe lângă Denis Rusu, la CFR vor mai ajunge Rachid Bouhenna (ultima dată la Sepsi OSK), Jonathan Rodriguez (de la FC Botoșani), Cristiano Figueiredo (Hermannstadt) și Anas Tahiri (RKC Waalwijk). Toți din postura de fotbaliști liberi de contract.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Adrian Mutu s-a lovit de primul refuz la FC U Craiova: „Rămân în București”

Gabi Tamaș se retrage: „Mă duc acasă, să uitați de mine! V-am pupat, pa!” » Reacția clubului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (60)
dodo001
dodo001  •  01 Iunie 2021, 14:33
Postat de ionica007 pe 31 Mai 2021, 13:13

Prostane, se pare ca rasa voastra este pe cale de disparitie, urcarea STELEI pe a doua scena fotbalistica a tarii a dat semnalui... Franarii nu au facut NIMIC ilegal, ''momitul'' practicandu-se la pescuit, nu in fotbal. Ultimele luni de contract, nu a existat o oferta mai buna din partea clubului, jucatorul semneaza cu cine vrea... Sunteti chiar atat de ingramaditi incat sa nu intelegeti lucruri simplisime?! Sa va aduc eu aminte HOTIILE facute de voi cu Cretu la Pandurii sau Szukala de la ''U'' Cluj?!...

Ei considera ca pot face orice, dar daca vreun jucator semneaza cu CFR cauta ei o găselniță, bagă o strâmbă, inventeaza un circ de doi bani.

ionica007
ionica007  •  31 Mai 2021, 13:13
Postat de jabs pe 31 Mai 2021, 08:10

Chiar nu va e rusine, astora de la *** ???? Momiti jucatorii si semnati cu ei pe ascuns ??? sunteti penibili, voi vorbiti de jocuri necurate ?????

Prostane, se pare ca rasa voastra este pe cale de disparitie, urcarea STELEI pe a doua scena fotbalistica a tarii a dat semnalui... Franarii nu au facut NIMIC ilegal, ''momitul'' practicandu-se la pescuit, nu in fotbal. Ultimele luni de contract, nu a existat o oferta mai buna din partea clubului, jucatorul semneaza cu cine vrea... Sunteti chiar atat de ingramaditi incat sa nu intelegeti lucruri simplisime?! Sa va aduc eu aminte HOTIILE facute de voi cu Cretu la Pandurii sau Szukala de la ''U'' Cluj?!...

cracker
cracker  •  31 Mai 2021, 11:00

Ciudat, haterii de serviciu, care exubereaza la articolul despre Miron, si scriu de pe multiplele conturi " cum ca a fost cuparat pentru 3 puncte" aici nu sunt prezenti macar cu un cont, durere mare sa citeasca acest articol :))))

Vezi toate comentariile (60)
Comentează