FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Pe ei îi vrea CFR Cluj! Cele două noi ținte ale lui Șumudică

foto: Facebook @ Fotbal Club CFR 1907 CLUJ - NAPOCA
foto: Facebook @ Fotbal Club CFR 1907 CLUJ - NAPOCA

Articol de , , - Publicat luni, 14 iunie 2021 07:36 / Actualizat luni, 14 iunie 2021 09:01

CFR încearcă să-i readucă pe doi dintre oamenii importanți ai campaniei din sezonul trecut. Portarul lituanian Arlauskis e liber și trebuie doar să fie convins să revină, mijlocașul defensiv Mihai Bordeianu a revenit la Al Qadisiyah, din Arabia Saudită, și e nevoie să rezilieze contractul ca să poată semna din nou la Cluj.

Campioana e în cantonament în Austria și se va antrena acolo până pe 29 iunie, însă lotul nu e definitivat, conducerea încă mai caută jucători. Un portar, un fundaș central, un mijlocaș defensiv și un atacant ar mai vrea CFR.

Arlauskis, specialistul titlurilor în Liga 1

Goalkeeperul ar putea să fie Giedrius Arlauskis, dacă lituanianul va dori să continue la Cluj. El a evoluat pentru vișinii și în ultima parte a stagiunii trecute, a revenit în Ardeal în martie, după ce se despărțise de Al Shabab, din Arabia Saudită. 

Contractul balticului a fost valabil numai până la sfârșitul stagiunii. Ca să beneficieze în continuare de serviciile lui Arlauskis, conducerea campioanei trebuie să-l convingă pe lituanian să semneze un nou acord.

El a avut un salariu modic în lunile pe care le-a petrecut recent în Cluj, s-a oferit să evolueze aproape gratis, doar cu bani care să-i acopere cheltuielile curente. „Reducerea" nu va mai fi valabilă și pentru încă un campionat, „Arla" și șefii CFR-ului vor negocia de data aceasta un contract normal.

El are 33 de ani și jumătate, dar a arătat și în meciurile din sezonul încheiat de curând că a rămas un goalkeeper valoros și într-o formă bună. A câștigat concurența cu Bălgrădean și cu Sandomierski, ceilalți portari din lotul pe care l-a avut Edi Iordănescu. Lituanianul are un palmares fantastic în România: a câștigat patru titluri de campion cu Clujul, a mai fost pe primul loc și cu FCSB, și cu Unirea Urziceni.

Bordeianu e în liga a doua din Arabia Saudită

Mihai Bordeianu ar putea reveni și el. Când a contribuit la titlul obținut în vara aceasta, mijlocașul defensiv a jucat în Gruia sub formă de împrumut de la Al Qadisiyah, o formație din Arabia Saudită. Acum a revenit în proprietatea saudiților, numai că echipa lui Bordeianu a retrogradat între timp în liga a doua și sunt mici șansele ca el să continue în „B"-ul arab.

CFR îl vrea înapoi, pentru că Bordeianu a evoluat constant bine în toată perioada pe care a petrecut-o la Cluj și acoperă un post pentru care Șumudică nu are multe nume. Există în lot închizătorii Hoban și Jonathan Rodriguez, numai că argentinianul achiziționat de la FC Botoșani e mai degrabă un fotbalist bun pentru atac decât e un distrugător. 

Bordeianu aparține de Al Qadisiyah și nu știu care sunt șansele ca el să revină la CFR. Suntem în discuții cu saudiții, există și o ofertă din Turcia pentru jucător. Vom stabili în curând unde o să joace în campionatul următor 
- Florin Vulturar, impresarul lui Bordeianu

1,5 milioane de eurovalorează Arlauskis în transfermarkt. Lituanianul nu costă nimic pe piața reală, din moment ce e liber de contract

Lotul lui CFR Cluj din cantonamentul austriac:

  • Portari: Bălgrădean, Sandomierski, Hindrich, Cristiano
  • Fundași: Ciobotariu, Susici, Bouhenna, Cestor, Cr. Manea, Camora, Butean, Latovlevici,
  • Mijlocași: Tahiri, Hoban, Ad. Păun, Itu, Deac, Sigurjonsson, Chipciu, Carnat, Petrila, Costache, Gâdea, J. Rodriguez, D. Rusu, Fica
  • Atacanți: Debeljuh, Andronic, Omrani, Rondon
     

Hoban mai primește o șansă la CFR Cluj

Șumudică l-a cooptat în lotul pentru cantonamentul austriac pe Ovidiu Hoban, o alegere surprinzătoare, din moment ce mijlocașului-veteran îi expirase contractul și părea imposibil ca el să mai continue. 

Hoban are 38 de ani și jumătate și a contribuit la toate cele patru titluri pe care le-au câștigat la rând vișiniii. Șumi a explicat într-o declarație pentru DigiSport că preferă să-l aibă pe Ovidiu în echipă datorită experienței sale și că e posibil ca jucătorul să primească un contract pentru încă un an.

„Vreau să-l văd pe Hoban în cantonamentul din Austria. Am încredere în el, e un fotbalist care acoperă foarte bine zona centrală. Și îmi place să lucrez cu jucători trecuți de 30 de ani, fiindcă ei au un bagaj tehnico-tactic care le permite să se adapteze ușor în diferite sisteme. Și la Astra, și la Gaziantep am căutat astfel de fotbaliști. Dacă l-aș fi avut eu pe Teixeira, el ar mai fi jucat și acum!", a spus Șumudică. Filipe Teixeira, fost la FCSB ultima oară, a împlinit 40 de ani.

VIDEO Radiografia unui sezon aproape perfect pentru CFR Cluj: „Secretul echipei? Liniștea”

Citește mai multe știri despre CFR Cluj: 

Edward Iordănescu, interviu cu cărțile pe față: de ce a plecat de la CFR Cluj, ce condiții pune viitoarei echipe și ce spune despre națională

CFR Cluj a anunțat al 4-lea transfer al verii! Jucătorul se pliază regulii U21

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (15)
dodo001
dodo001  •  15 Iunie 2021, 18:20

Vali Gheorghe si Ronaldo Deaconu! MUST HAVE!!! Daca vreti in grupele Champions League, ei trebuie sa vina.

talpaiadului
talpaiadului  •  15 Iunie 2021, 03:18
Postat de piet pe 14 Iunie 2021, 19:46

Poate știe cineva să ne spună și nouă dacă cumva și cantonamentul din Austria e liber de contract, adică marcă înregistrată la cfr ,moca! Și dacă au platit echipamentul și chiria casei lui Iordănescu!

Lui Iordanescu sa-i plateasca taica-su din pensiile de general si parlamentar...

piet
piet  •  14 Iunie 2021, 19:46

Poate știe cineva să ne spună și nouă dacă cumva și cantonamentul din Austria e liber de contract, adică marcă înregistrată la cfr ,moca! Și dacă au platit echipamentul și chiria casei lui Iordănescu!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează