FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - U CLUJ

Umilință în Gruia! CFR Cluj a demolat-o pe Universitatea și termină anul pe locul 2 + clasamentul din Superliga și notele GSP

Articol de , - Publicat joi, 21 decembrie 2023 21:42 / Actualizat joi, 21 decembrie 2023 22:19

CFR Cluj a câștigat cu U Cluj, scor 4-0, în etapa #21 din Superliga. La ultima partidă din 2023, gazdele și-au zdrobit rivalii din oraș.

CFR Cluj venea după 7 meciuri la rând fără victorie în Liga 1 și a început ca din tun partida din Gruia cu rivala din oraș. Elevii lui Mandorlini au deschis scorul din fază fixă, după o lovitură liberă din afara careului. Mingea a ajuns la Kresic, el a pasat cu capul în centrul careului, de unde Muhar l-a învins fără emoții pe Iliev.

Plecare-șoc de la Rapid » S-a înțeles cu Șucu și reziliază contractul
RAPID
Plecare-șoc de la Rapid » S-a înțeles cu Șucu și reziliază contractul

Portarul lui U a avut apoi o intervenție fabuloasă, din postură de 1 la 1 cu Otele. Atacantul CFR-ului a tras la lung, însă Iliev a plonjat spectaculos și a respins în bară.

CFR Cluj a dominat de la cap la coadă

Asaltul trupei lui Mandorlini a continuat. Bîrligea a fost lansat în adâncime de Muhar, a sprintat spre careu fulgerător și a trimis o ghiulea în bara transversală, de la marginea careului. Iliev a plonjat în zadar, nu avea nicio șansă. CFR Cluj a făcut cea mai bună repriză din ultimele două luni și a avut emoții preț de câteva secunde în prima repriză. 

Adică exact cât a durat ca golul lui Manu să fie anulat pentru ofsaid. Cu 3 minute înainte de pauză, Bîrligea a avut un instinct de killer în fața porții și a împins balonul centrat în forță pe lângă Iliev. Reușita a fost analizată pentru un posibil ofsaid, însă totul a fost regulamentar și Daniel a ajuns la 5 goluri în Superliga în actuala stagiune.

U Cluj a avut doar două sclipiri

Repriza a doua a început cu o ocazie imensă pentru U Cluj. Ianis Stoica s-a desprins de fundașii adverși și a rămas singur în 6 metri, de unde a trimis cu capul puțin pe lângă poartă. Sava era prins pe picior greșit, nu avea vreo șansă să intervină. Portarul de la CFR Cluj a avut noroc și în minutul 61, când Fossati a trimis în bară de la marginea careului. 

Ulterior, mingea a sărit spre Ianis Stoica, însă Kresic a ajuns primul la balon și l-a trimis în corner. Fundașul de la CFR l-a atins pe Stoica, însă arbitrul Marian Barbu nu a dat penalty. Faza a fost verificată și de VAR, verdictul a fost același, decizia din teren a rămas în picioare.

11.013 suporteriau fost la meci, număr oficial

Otele a dat o „dublă” pe final de meci

Tot la poarta cealaltă s-a marcat. Otele a punctat în minutul 77, iar la câteva zeci de secunde a fost aproape de „dublă”, însă Iliev a intervenit miraculos și a răbufnit la adresa colegilor, care l-au lăsat din nou singur cu un atacant de la CFR Cluj. Otele a reușit în cele din urmă al doilea gol. 

Apărarea de râs a lui U Cluj din acest meci i-a făcut un cadou atacantului, iar acesta a profitat și a punctat cu un șut plasat la colțul lung, la firul ierbii. CFR Cluj a terminat anul pe locul doi, la 8 puncte de liderul FCSB și la două peste Universitatea Craiova, locul 3

Clasamentul din Liga 1

Notele GSP după CFR Cluj - U Cluj 4-0. Mitrea, Peteleu și Sabău, corigenți

CFR Cluj: R. Sava 6 - Boben 6, Kresic 7, M. Ilie 7 - Krasniqi 7 (90+4 Cr. Manea), Muhar 7, Tachtsidis 6 (90 Cvek), Camora (cpt) 6 - Otele 8 (90 Deac), Bîrligea 7 (90+1 Juricic), Avounou 7
Antrenor: Andrea Mandorlini - 8.

FC Universitatea Cluj: Iliev 4 - Peteleu 3 (73 V. Gheorghe 4), Masoero 3, B. Mitrea 2, Vătăjelu 4 - Doukoure 5, Fossati 4 (73 F. Ilie 5), Al. Chipciu (cpt) 4 - Manu 4 (46 Al. Cîmpanu 6) - I. Stoica 6 (73 R. Silaghi 5), D. Popa 4
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău - 3. 

Arbitru: Marian Barbu - 7. Asistenţi: Mircea Orbuleţ - 7, Stelian Slabu - 7.

FINAL. CFR Cluj - U Cluj 4-0

  • AICI cele mai tari statistici
  • Au marcat: Muhar 2, Bîrligea 42, Otele 77, 86
  • VIDEO cu fazele
  • 11.013 suporteri au fost la meci, număr oficial
  • Ocazie uriașă pentru Otele. A scăpat singur cu Iliev, dar a fost blocat de portar. Și Bîrligea a avut o ocazie imensă, a trimis o ghiulea în bară, din unghi. Atacantul de la CFR nu a mai ratat în minutul 41, din apopiere. A pus bine piciorul la o centrare în forță și a împins balonul în plasă
  • Muhar a deschis scorul rapid, în minutul 2, după o recentrare cu capul a lui Kresic, în careu. Muhar l-a învins din apropiere pe Iliev, tot cu o lovitură de cap

CFR Cluj - U Cluj, echipe de start

CFR Cluj: Sava - Boben, Kresic, M. Ilie - Krasniqi, Muhar, Tachtsidis, Camora - Otele, Bîrligea, Avonou 
Rezerve: Hindrich, Manea, Morgan, Cvek, R. Filip, Fică, Deac, Luca Mihai, Juricic
Antrenor: Andrea Mandorlini 

U Cluj: Iliev - Peteleu, Masoero, Mitrea, Vătăjelu - Doukoure, Fossati, Chipciu - Manu - I. Stoica, D. Popa 
Rezerve: Gorcea, Simion, Pițian, Miron, Silaghi, Popadiuc, V. Gheorghe, Cîmpanu, Filip Ilie
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău 

Citește și:

Drama care i-a marcat cariera lui Marko Dugandzic, cel mai bun fotbalist străin în Ancheta GSP: „N-am vorbit deloc despre asta. Nici măcar acum nu mă simt bine!”
STRĂINUL ANULUI 2023
Drama care i-a marcat cariera lui Marko Dugandzic, cel mai bun fotbalist străin în Ancheta GSP: „N-am vorbit deloc despre asta. Nici măcar acum nu mă simt bine!”
Gigi Becali, deranjat de „înțepăturile” lui Cristi Balaj: „Am făcut facultatea aia cu voia Domnului. Balaj, cum a fost arbitru, așa o să fie și ca om mai departe”
FCSB
Gigi Becali, deranjat de „înțepăturile” lui Cristi Balaj: „Am făcut facultatea aia cu voia Domnului. Balaj, cum a fost arbitru, așa o să fie și ca om mai departe”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (89)
VardyParty
VardyParty  •  25 Decembrie 2023, 12:49
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Da frate, spune tu! Le agresam siteul! Asta ca sa nu zic soteul, ca tot mâncăm de picăm sub masa. Tu sa fii sănătos, băiatule! Sper sa imi pot vedea mama la whatsapp, e 3 dimineața aici. Mai am de așteptat o ora.

VardyParty
VardyParty  •  24 Decembrie 2023, 15:43
Postat de Mache_mana_iute pe 24 Decembrie 2023, 12:18

Păi tu pretinzi că susții un club care nu mai există. Deși știi foarte bine că există, într-o formă sau alta. Și dacă nu mai am voie să te înțep nici cu fcsb, nici cu vârsta... practic mă simt legat de mâini și de picioare. Cu ce să te mai tachinez? Cu Putin... ca Emilio? Cu frații chinezi? :-)))

Machiță, cum poți tu sa ma tachinezi…? Never. In plus tu știi, sau ai viața înainte să afli in timp, vârsta are si nenumărate avantaje:) Carevasăzică, eu si daca dau in tine - ceea ce nu fac nici atunci cand bei cu frânării - pfoalei!! - dau cu dragoste, niciodat’ cu ura. Sau God forbid, sa apar in fața ta cu răutăcisme. Nici daca ti-o trece prin cap mâine sa te deghizezi in ungur si sa-ti lași acolo, ceva, o tentativă, n-ai sa auzi, “bă, tu ăla cu mustață!” In alta ordine de idei, greșești, Măchiță; echipa există. Daca sufletul îți spune ca există, atunci 100% asa e. Cum poate sufletul tău greși?? In viață poți sa îți schimbi țara, politica, nevasta, rețeta la cozonaci (aud), cam tot ce vrei tu pe lumea asta. Chiar si dieta, că este secte d’astea de vegani, chiar și pân Romania, ce-am auzit! Dar nu echipa cu care ții. Chiar aseară am fost la meci, Măchiță. Nush’ de ce, dar a ținut doua ore. Se făcea ca Lăcă a dat vreo 12 goluri… sigur, a rupt ceva picioare. Da’ și alea, cu stil - adică nu ca ciobanii. Mamă, ce supărat era un spaniol!!! Da, Machiță, m-a prins iar nevasta-mea ca plâng cand ma uit la YouTrib. Are si ea dilemele ei... Cică cum pua sa plângă la un meci de acu’ 35 de ani unu’ care drăcuie, blesteamă nu are nici vânt de respect pentru popi si biserică si mai și agresează in trafic pre toata lumea? Unul din cauza căruia copilul a spus pe la trei ani una din primele propoziții… ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Mache_mana_iute
Mache_mana_iute  •  24 Decembrie 2023, 12:18
Postat de VardyParty pe 24 Decembrie 2023, 03:11

Si mai încetează cu fcsbismele astea. Chair ma faci Johannis in fatsa? Stii foarte bine cu cine țiu eu. Pai?

Păi tu pretinzi că susții un club care nu mai există. Deși știi foarte bine că există, într-o formă sau alta. Și dacă nu mai am voie să te înțep nici cu fcsb, nici cu vârsta... practic mă simt legat de mâini și de picioare. Cu ce să te mai tachinez? Cu Putin... ca Emilio? Cu frații chinezi? :-)))

Vezi toate comentariile (89)
Comentează