FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - U CLUJ 4-0

VIDEO + FOTO CFR o face KO pe U Cluj! Campioana intră în play-off la egalitate cu liderul Farul » Cum arată ACUM clasamentul după înjumătățire

CFR Cluj a năucit-o pe U Cluj în epilogul rundei #30 din Superliga, scor 4-0. +8   FOTO
CFR Cluj a năucit-o pe U Cluj în epilogul rundei #30 din Superliga, scor 4-0.

Articol de , - Publicat luni, 13 martie 2023 22:30 / Actualizat luni, 13 martie 2023 22:41

CFR Cluj a năucit-o pe U Cluj în epilogul rundei #30 din Superliga, scor 4-0.

Cronică: CFR cu fotbalul, U cu circul

Echipa lui Dan Petrescu a făcut instrucție în derby-ul Clujului cu apărarea lui Neluțu Sabău, campioana fiind purtată spre o victorie facilă pe fondul sonor asigurat de galeria lui U.

O premieră în derby-ul dintre cele două formații ale Clujului în Liga 1: prima dată când o echipă marchează de trei ori în prima repriză! Un sfert de oră de coșmar pentru U, la golurilor rivalilor de la CFR contribuind și apărătorii lui Neluțu Sabău. 

Scene rar întâlnite la derby-ul Clujului. CFR a primit 3 penalty-uri » Verdictul specialistului
CFR CLUJ - U CLUJ
Scene rar întâlnite la derby-ul Clujului. CFR a primit 3 penalty-uri » Verdictul specialistului

Din nou sistemul cu trei în linia defensivă s-a întors împotriva propriei echipe, dar situația a fost influențată de jocul lamentabil a doi fundași cu experiență, Ispas și Miron, și a faptului că a căzut flancul stâng al apărării.

Lejer, de primăvară

După un sfert de oră, Bic, pueril, s-a speriat de gol contra campioanei. A tras lamentabil cu dreptul, mai bine se împiedica! Apoi, tăvălugul a venit peste Gorcea, care nici el nu a simțit nimic la cele trei goluri din prima repriză. 

Ispas a atins mingea cu brațul drept, desfăcut, iar„centralul” a arătat ferm punctul cu var. Janga (25) a punctat fără emoții. Krasniqi (33), splendid, cu călcâiul, a trimis o săgeată în poarta „Șepcilor roșii” și a expediat încă un mesaj de alarmă pentru tricolorii ce-l vor revedea în duelurile cu Kosovo. 

+4 FOTO

Din rău în mai rău, Miron a făcut un penalty încâlcit, henț în duelul cu Janga, pe care Bârsan l-a acordat după consultarea VAR, iar Manea (42) și-a dovedit aptitudinile de golgeter.

VIDEO. Simplu, ca pe PlayStation » Atac perfect al CFR-ului și gol cu călcâiul Krasniqi

Bătălia s-a câștigat la mijloc, restul a fost cancan

CFR a dat trei goluri fără să apese accelerația niciun moment! Și nu a primit nici când cei de la U au rămas singuri cu Scuffet. Italianul le-a luat mințile adversarilor: Goranov (50) a eșuat și el unu contra unu. 

Campioana a câștigat jocul la mijloc, acolo unde Muhar în special, și cu arcada spartă, a fost imperial. Croatul, în schimb, a oferit una dintre ratările campionatului, reluare din prima de la 12 metri, peste transversală, cu toată poarta goală. 

S-a rupt și Romario Pires, totul a mers foarte prost pentru „Șepcile roșii”! Au fost momente când elevii lui Dan Petrescu, Petrila, Manea și Deac cu predilecție, și-au ridiculizat rivalii. 

După aproximativ o oră de joc părea că e antrenament cu public, pe fondul cântecelor galeriei lui U. Apropo, doar suporterii alb-negrilor au arătat cu adevărat că au venit la derby. 

Circ maxim în Gruia, că tot râdea Ispas: și al treilea apărător al lui Sabău, Pițian, a făcut henț la un duel cu Bîrligea, din nou VAR, din nou penalty, dar Gorcea (81) și-a mai spălat din păcate și l-a blocat pe cel mai bun jucător de la CFR, Krasniqi! 

Bîrligea (90+4) a punctat și el, iar scorul de 4-0 a fost blând. Culmea, fără ca „feroviarii” să sufoce formația alb-negrilor! Gazdele s-au mulțumit cu o victorie lejeră, oaspeții că au scăpat ușor.

14 ani, 11 luni și 13 zileare Alexandru Bota, căruia Neluțu Sabău i-a oferit șansa debutului pe final de meci, al 3-lea în clasamentul all time al debutanților în primul eșalon după Nicolae Dobrin și Alex Stoian

Clasamentul la startul play-off-ului:

  1. Farul - 32p
  2. CFR Cluj - 32p*
  3. FCSB - 29p*
  4. CSU Craiova - 27p
  5. Rapid - 26p
  6. FCU Craiova - 20p** / Sepsi 20p**

*beneficiază de rotunjire;
**mai are un meci de jucat din sezonul regulat

FINAL. CFR Cluj - U Cluj 4-0

CFR Cluj - U Cluj. Echipele de start

CFR Cluj: Scuffet - Cr. Manea, Yuri, A. Burcă, Camora - C. Deac, Muhar, Boateng, Krasniqi - Janga, Petrila
Rezerve: Sava - Braun, Peteleu, Țîru, Hoban, Cvek, Fica, Bîrligea, Yeboah
Antrenor: Dan Petrescu 

U Cluj: Gorcea - Pițian, A. Miron, D. Ispas - Martic, Remacle, Bic, Pires, Oancea - Thiam, I. Stoica
Rezerve: P. Iliev - Ad. Bălan, Fl. Ilie, Goranov, I. Filip, Tescan, Al. Bota, Haită, L. Fulop
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu” (Cluj-Napoca)
Arbitru: Marcel Bîrsan (București). A1: Mircea Orbuleț (București), A2: Daniel Mitruți (Craiova)
Arbitru VAR: Istvan Kovacs (Carei), Arbitru AVAR: Alexandru Vodă (Alba-Iulia)

VIDEO. Imagini din Piața Unirii cu fanii lui U Cluj înaintea derby-ului cu CFR

Laszlo Dioszegi a lăudat galeria FCSB-ului: „Exemplară, se poate!” + ce spune despre șansele la play-off

Laude de pe banca lui FCSB pentru decizia lui Becali: „Ei au jucat fără greșeală”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (111)
bizzonu
bizzonu  •  15 Martie 2023, 11:52
Postat de adriann_ pe 14 Martie 2023, 01:08

Sezi bland p(r)ostache, daca puscariasul din Pipera nu-si dezlantuia caracatita din arbitraj contra noastra si aveam acum vreo 8-9 puncte in plus (pe care ni le-au mancat fluierasii) cu siguranta ca trageam la titlu si se putea intampla orice. Asa insa, normal ca intre CFR si zecesebe preferam sa ia titlul CFR-ul, ca toti romanii care iubesc fotbalul. Ceea ce nu inseamna ca n-o sa tragem pentru noi in meciul direct, locul de Cupe Europene fiind un obiectiv realist. DAR AZI DOAR NU ERA SA VREM SA SCADA DISTANTA DINTRE CFR SI CIOBAN. :))

PROST ESTI BA. CLONA FC R TOT NU E RAPID. RESPECT CRISTINA NEAGU!

Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  14 Martie 2023, 16:54
Postat de adriann_ pe 14 Martie 2023, 14:09

Zi si cum arata Tavi Popescu de fiecare data cand primeste cate o minge prin preajma careului :)) Nici nu se mai pune problema ca urmeaza altceva decat un sut in plopi :))

Cam asa ceva, dar Tavi chiar crede ca e vedeta...pana si Gigi râde de el

adriann_
adriann_  •  14 Martie 2023, 14:09
Postat de Chris.Dumitrescu pe 14 Martie 2023, 11:03

Puteau sa fie mai multe goluri daca Petrila nu era egoist, el sa intre, el să dea goluri. Căteodata e bine sa dai o pasă bună decât sa pierzi lamentabil mingea. A avut posibilitatea de două ori sa-i paseze decisiv lui Krasniqi, atât în prima repriză, cît și în a doua. Daca eram impresar si ma uitam la meci, clar il bifam negativ pe Claudiu Petrila din cauza egoismului.

Zi si cum arata Tavi Popescu de fiecare data cand primeste cate o minge prin preajma careului :)) Nici nu se mai pune problema ca urmeaza altceva decat un sut in plopi :))

Vezi toate comentariile (111)
Comentează