FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - CSU CRAIOVA

VIDEO + FOTO Adio titlu! Craiova o blochează pe CFR, iar ardelenii mai au doar șanse teoretice la primul loc » Clasamentul ACUM

CFR Cluj - Universitatea Craiova în Superliga, live/ foto: Imago Images +5   FOTO
CFR Cluj - Universitatea Craiova în Superliga, live/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 07 mai 2023 22:53 / Actualizat duminica, 07 mai 2023 23:13

CFR Cluj și Universitatea Craiova au remizat, scor 1-1, în etapa #7 din play-off. Ardelenii sunt la 7 puncte în spatele liderului Farul, cu 3 etape rămase de jucat, și se pare că Liga 1 va avea o nouă campioană după 5 ani.

S-au dus vremurile când CFR Cluj judeca autoritar campionatul. Măcinată de probleme financiare și uzată rău pe toate fronturile, trupa lui Dan Petrescu a ajuns să joace cu cuțitul la os pentru loc în Europa. Galeria feroviară a încercat să-și mobilizează favoriții, afișând un banner cu trimitere la ziua în care gruparea din Gruia cucerea primul titlu de campioană din istorie "7 mai 2008". 

VAR a anulat un ROȘU pentru Ivan » Petrescu a izbucnit: nervi și înjurături în toate direcțiile! Nu va sta pe bancă cu FCSB
CFR Cluj - CSU Craiova
VAR a anulat un ROȘU pentru Ivan » Petrescu a izbucnit: nervi și înjurături în toate direcțiile! Nu va sta pe bancă cu FCSB

Acum titlul e departe. Craiova a venit la Cluj-Napoca să-și joace ultima șansă pentru un loc pe podium. În prima repriză s-a jucat un fotbal de toată jena. Cele două echipe au alternat perioadele de posesie, iar gazdele și-au trecut în cont două ocazii, prin Boateng (21) și Bîrligea (31). 

Cea mai mare i-a aparținut atacantului U21, care l-a pus în fund pe Zajkov, dar i-a "înghețat" piciorul și a greșit assistul pentru Janga, care era singur cu toată poarta goală în față. Portarul Laurențiu Popescu a anticipat pasa. În afara faultului de portocaliu comis asupra lui Boateng, Ivan s-a mai remarcat printr-un luft caraghios. 

CFR Cluj - CSU Craiova/ foto: Imago Images
CFR Cluj - CSU Craiova/ foto: Imago Images
CFR Cluj - CSU Craiova/ foto: Imago Images
CFR Cluj - CSU Craiova/ foto: Imago Images
CFR Cluj - CSU Craiova/ foto: Imago Images
+1 FOTO

Repriza a doua din CFR - Craiova, mult mai bună ca prima

Partea secundă, jucată pe o ploaie torențială, a fost mult mai animată. Chiar plină e evenimente. Oltenii și-au creat primele ocazii, Ișfan și Ivan. CFR a ripostat, bară Bîrligea. Dan Petrescu a mutat inspirat, iar Muhar a deschis scorul (66), dintr-o lovitură liberă executată de Krasniqi în careu, și o recentrare a lui Manea în fața porții. 

Speranțele campioanei de a mai visa la titlu s-au năruit repede. Andrei Ivan s-a trezit din coșmarul trăit cu FCSB și a egalat cu o execuție instinctuală, din fața porții, de la limita ofsaidului. 

Și de această dată Ivan a fost ajutat de VAR, care a decis că a avut câțiva milimetri în fața lui Camora. Craiova a mai avut câteva minute de forcing, dar Scuffet a câștigat dueluri grele cu Baiaram și cu Markovic. S-a terminat 1-1, iar lupta pentru titlu a rămas doar o afacere între Farul și FCSB.

„Roșu” anulat de VAR

În minutul 27, arbitrul Radu Petrescu l-a scos din sărite pe Dan Petrescu. "Centralul" FIFA i-a acordat cartonaș roșu lui Andrei Ivan, după o intrare prin alunecare, cu talpa sus, pe piciorul lui Boateng. Căpitanul Craiovei a vrut să atace mingea, dar l-a faultat destul de tare pe mijlocașul de la CFR. 

După câteva zeci de secunde, în care s-a creat și un meleu între jucători, Radu Petrescu a fost chemat de arbitrul VAR, Iulian Dima, să revadă faultul pe monitorul de la marginea terenului. "Centralul" și-a schimbat decizia. A anulat "roșul" și i-a acordat doar "galben" lui Ivan. Moment în care antrenorul lui CFR Cluj, Dan Petrescu, a luat foc și a contestat vehement decizia. "Nu se poate așa ceva", i-a reproșat "Bursucul" lui Radu Petrescu, în timp ce și-a făcut mai multe cruci cu mâna.

Arbitrul i-a arătat "galben" lui Dan Petrescu pentru proteste. Este al 8-lea avertisment în acest sezon pentru antrenorul lui CFR, ceea ce înseamnă că va fi suspendat și nu va putea sta pe bancă la derby-ul cu FCSB de etapa viitoare. Tehnicianul a continuat să se certe cu arbitri și la finalul primei reprize, în drum spre vestiare: "Nu vă e rușine, băi băieți?"

Clsamentul din play-off

FINAL. CFR Cluj - Universitatea Craiova 1-1

  • Cele mai importante statistici
  • Au marcat: Muhar 66 / Ivan 69
  • Video cu cele mai importante faze
  • 5440 de fani sunt la meci
  • După 20 de minute anoste, fără faze legate, CFR a avut prima ocazie. Boateng a șutat de la 16 metri, iar Vlădoiu a deviat puțin alături. Arbitrul Radu Petrescu nu a văzut atingerea jucătorului Craiovei și nu a dat corner.
  • În minutul 27, Ivan a fost eliminat după un fault dur la Boateng, cu talpa sus. Radu Petrescu a revăzut însă faza la VAR și i-a acordat doar galben, stârnind furia lui Dan Petrescu. La rândul său, antrenorul CFR-ului a fost avertizat și nu va sta pe bancă cu FCSB, etapa viitoare. E al 8-lea galben pentru Dan în acest sezon, iar în cazul antrenorilor se stă din 4 în 4
  • Startul reprizei secunde a avut mai multe ocazii decât toată prima parte. Craiova a fost amenințătoare prin șutul lui Ivan, trecut puțin alături, iar CFR a răspuns prin Bîrligea, care a trimis în bară. 
  • CFR a deschis scorul prin Muhar, care a marcat cu capul din centrarea lui Manea. Ivan a egalat doar 3 minute mai târziu, fiind la limitya ofsaidului. Reușita a fost validată după intervenția VAR.

+12 FOTO

CFR Cluj - Universitatea Craiova » Echipele de start

CFR CLUJ: Scuffet - Manea, Yuri, Burcă, Camora - Braun, Boateng, Cvek, Fică - Janga, Bîrligea
REZERVE: Sava, Peteleu, Kolinger, Muhar, Maglica, Bordeianu, Petrila, Krasniqi, Yeboah, Maglica
ABSENT: C. Deac (accidentat)
ANTRENOR: Dan Petrescu

CSU CRAIOVA: L. Popescu - Vlădoiu, Zajkov, Mitrea, Badelj - Mateiu, Screciu - Cîmpanu, Ișfan, Ivan - Koljic
REZERVE: Lazar, Găman, D. Benga, Căpățînă, Sala, Roguljic, Baiaram, Markovic 
ABSENȚI: Vătăjelu (accidentat), Bancu (în recuperare), Al. Crețu (suspendat)
ANTRENOR: Eugen Neagoe

  • CFR îi are în echipa de start pe Camora și Burcă, după ce niciunul nu a jucat cu Rapid. Fundașul stânga a fost accidentat, stoperul a fost suspendat
  • Antrenorul campioanei merge în continuare pe mâna tânărului Alin Fică, jucătorul care a impresionat la meciul din Giulești. Extrema care îndeplinește regula U21 este la al doilea meci în Liga 1 în acest sezon

STADION: „Constantin Rădulescu”
ARBITRU: Radu Petrescu; A1: Mircea Grigoroiu; A2: Ciprian Danșa
ARBITRU VAR: Iulian Dima; ARBITRU AVAR: Mircea Orbuleț

Mai multe articole de actualitate:

Revine la FCSB după un an: „Nu aş mai accepta să plec așa. A fost un șoc cultural”
FCSB
Revine la FCSB după un an: „Nu aş mai accepta să plec așa. A fost un șoc cultural”
A venit replica lui Rednic, după ce viitoarea adversară a cerut control anti-doping: „Vor să ne destabilizeze, creează o imagine falsă”
PLAY-OUT
A venit replica lui Rednic, după ce viitoarea adversară a cerut control anti-doping: „Vor să ne destabilizeze, creează o imagine falsă”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (114)
danutcornel
danutcornel  •  08 Mai 2023, 18:30

ole ole ole sepsii victorieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  08 Mai 2023, 16:18
Postat de talpaneprost pe 08 Mai 2023, 00:43

Site FIFA SI UEFA! Citeste, repetentule! Nu știi engleza? Nu-i nimic. Roaga un copil din clasa a patra sa iti traduca. Sau...ia niște ore! Te ajuta capul sa inveti o limba straina? Hai ca poti in 100 de ani. Te imprumuta talpan dupa ce aduna 30000 euro de la voi. :)))))). Ați mai adunat si azi la cheta pentru talpan?

Cum spuneam gigismul dauneaza rau intelectului. Justitia a decis cine e o clona cu stema simpson si cine e Steaua.

ricaventurianu
ricaventurianu  •  08 Mai 2023, 11:01

enter VAR exit CFR. Dreptate.

Vezi toate comentariile (114)
Comentează