FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Detalii din culise » De ce a renunțat CFR la Mutu: „Mare greșeală! Alt gen de influențe l-au adus pe Edi”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 octombrie 2021 20:30 / Actualizat miercuri, 20 octombrie 2021 21:29

Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo, fost membru al PSD și prieten cu Vasile Dâncu și Ioan Varga, patronul CFR-ului, i-a făcut acestuia din urmă o caracterizare, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Gușă a încercat și o comparație între Nelu Varga și Gigi Becali, cei doi având pasiuni comune, de care nu se știa până acum.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Domnule Gușă, sunteți unul dintre prietenii lui Ioan Varga, Neluțu, patronul celor de la CFR. Ni-l puteți caracteriza?
- Este foarte calculat și un om bun, foarte credincios. Dacă nu e sub presiune. Eu cred că fotbalul ăsta e ca un drog pentru el și n-avea nevoie. E un tip foarte bogat, foarte bun speculator, în sensul bun al cuvântului, al investițiilor imobiliare. Dar fotbalul ăsta a venit ca un drog peste capul lui și asta este agitația lui. În condiții de agitație, nu mai este un tip calculat, ca să fim corecți până la capăt. E ca Gigi pe vremuri.

- E la fel de credincios?
- Cred că e mai religios decât Gigi. Neluțu își poartă religia fără emfaze, cu multă modestie, cu discreție. Are un duhovnic și se duce înainte de fiecare meci mulți kilometri până la el. Indiferent de cât de ocupat ar fi. Știu asta pentru că suntem prieteni. Gigi a devenit bigot.

- Cu Gigi Becali vorbiți?
- N-am mai vorbit demult, nu suntem în niciun conflict. Îl mai bastonam când era în politică, să-l necăjesc. Din fotbal e retras temporar, nu va rezista mult. Îi lasă deocamdată scena lui Edi Iordănescu.

"Alt gen de influențe l-au adus pe Edi la CFR"

- Spuneți-mi de Varga....
- Vreau să vă spun că regret cel mai mult că Neluțu Varga s-a lăsat intimidat. În loc să-l ia pe Mutu antrenor, după ce-a plecat Dan Petrescu, l-a luat pe Edi Iordănescu. Mutu deja se validase la naționala de tineret. S-a calmat ca persoană și l-am verificat. Pe oamenii la care țin mult îi verific. Adi de câțiva ani este foarte disciplinat, e o mare lovitură pentru el. Dacă Neluțu, care voia să-l ia la CFR, nu ar fi cedat presiunilor... Alt gen de influențe l-au adus pe Edi Iordănescu, care a avut un mandat foarte scurt, negociat înainte să fie mandat scurt.

- Ați fost prieten și cu Arpad Paszkany?
- Îl cunosc, însă nu pot să spun că sunt prieten cu el. Dâncu e prieten cu el. Acum sunt prieten cu Varga, dar nu mă mai duc pe-acolo ca să nu generez invidii. Clujul e cu ochii pe CFR că nu mai au altă echipă. Nu mai au nici baschet.

- Universitatea...
- U Cluj are bani. Din păcate, n-are antrenor, sunt atent la treaba asta. Eu sunt amic cu Varga, dar n-a prea nimerit-o cu întoarcerea asta a lui Dan Petrescu, fără să încerc să-l denigrez pe Petrescu. Când faci pași înapoi după o despărțire urâtă la câteva luni distanță nu este neapărat un progres. CFR va suferi din această lipsă de logică.

"Dâncu este mentorul lui Neluțu"

- Există o presiune politică la CFR?
- Politică, nu. Acum, bine, că Dâncu e în PSD... Vasile a jucat un rol de mentor pentru Neluțu Varga fiind și mai în vârstă decât Neluțu cu vreo 12 ani.

- Și cu Răzvan Burleanu la fel.
- N-am asistat la scene între Răzvan Burleanu și Vasile Dâncu, dar între Vasile Dâncu și Neluțu Varga, da. Eu fiind prieten cu Dâncu de 30 de ani. Varga îl ascultă pe Dâncu în probleme de viață, de societate, de negocieri. Vasile e un bun cunoscător, chiar dacă nu pare, și al mediului de afaceri internațional pe care Varga l-a călcat. El n-are afaceri doar în România, are și în afara țării, fel de fel de parteneri externi.

- Care credeți că este rolul lui Dâncu?
- Față de Neluțu Varga este cel de mentor. Ceea ce este un câștig pentru Varga, educația unuia ca Dâncu și expertiza sa pot să-l ajute. Vasile este strict suporter, am stat la multe meciuri împreună. N-a dictat vreo schimbare sau să vorbească de calitățile unui jucător. Dacă mai comentăm o facem ca amatorii.

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV Moment incredibil cu Ionuț Chirilă la Academica Clinceni: „Condu tu antrenamentul, că am niște treabă!” + S-a enervat la hotel: „Țăranilor, eu am băut vin cu Ahmetov!"

Cum se împarte averea: Anamaria Prodan a anunțat câți bani primește Reghecampf la divorț + Mesaj dur pentru antrenorul Craiovei: „Trădătorul e în genunchi”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (4)
steaua.libera
steaua.libera  •  21 Octombrie 2021, 09:31
Postat de cfrinho pe 20 Octombrie 2021, 21:40

Arpi a fost santajat de astia sa vanda clubul. Asta e adevarul, lumea trebuie sa-l stie.

Nu e exclus. Dar mai degrabă aș crede ca pentru APaszkany se cam strânsese lațul și a vrut să iasă din viața publică, să-și vadă de treabă în liniște. Când au plecat portocaliii de la putere, a ușchit-o și el. Oricum, ultimii ani cu AP au fost de tristă amintire, insolvență si din nou mediocritate. PS: Gușă vrea sa pară elevat, dar are deliruri conspiraționale la RTV. Oamenii deștepți si raționali nu cred în conspirații.

petrucj
petrucj  •  20 Octombrie 2021, 23:11

Asta vorbeste-n dungi. U BT e campioana la baschet si an de an joaca in final four. Acum joaca in grupele preliminare Champions League.

dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  20 Octombrie 2021, 22:03
Postat de cfrinho pe 20 Octombrie 2021, 21:40

Arpi a fost santajat de astia sa vanda clubul. Asta e adevarul, lumea trebuie sa-l stie.

Poti elabora putin?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close