FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR CLUJ // Varză à la Cluj: detaliile luptei ÎNCINSE din culise pentru numirea noului antrenor din „Gruia”

Dan Petrescu a retrogradat cu Guizhou în liga a doua chineză, dar la Cluj a rămas antrenorul de vis // FOTO: GSP
Dan Petrescu a retrogradat cu Guizhou în liga a doua chineză, dar la Cluj a rămas antrenorul de vis // FOTO: GSP

Articol de , - Publicat miercuri, 20 februarie 2019 11:29

După demiterea lui Toni Conceicao de la CFR Cluj, fiecare membru din conducerea celor a contactat pe cont propriu diferiți tehnicieni, în încercarea disperată de a găsi unul disponibil cât mai rapid.

Deocamdată CFR-ul are doar o variantă de avarie: Alin Minteuan a preluat din mers echipa după înlăturarea portughezului Antonio Conceicao.

"Deocamdată eu știu că trebuie să conduc antrenamentele și să pregătesc meciul de la Iași", a spus Minteuan, cel care a mai fost interimar și la finalul lui 2010, după demiterea lui Sorin Cârțu.

Degringolada de la Cluj nu se manifestă doar la nivelul vestiarului sau al rezultatelor din cele trei partide oficiale din 2019, când formația din Gruia a adunat numai două puncte. La fel stau lucrurile și la nivelul conducerii.

Surse apropiate clubului clujean susțin că Neluțu Varga, Marian Copilu sau Daniel Stanciu au contactat deja mai mulți antrenori, fiecare mergând pe cont propriu.

 

Îl mai așteapă pe Dan Petrescu

Președintele executiv, Marian Copilu, a avut deja discuții cu Dan Petrescu, cel care a adus ultimul titlu în Gruia, în vara lui 2018. Tehnicianul ar vrea să revină la CFR, dar este legat de contract cu Guizhou Hengfeng. Nu îl tentează să rămână în liga secundă chineză, dar nici nu vrea să renunțe la toți banii pe care i-ar câștiga acolo în acest an, 3 milioane de euro.

Petrescu ar fi dispus să rezilieze contractul, însă n-ar accepta să plece cu mâna goală. I s-a transmis că CFR este dispusă să îl mai aștepte, până va reuși să ajungă la o înțelegere cu chinezii.

Varga, mesaje pentru Șumudică

Finanțatorul din umbră al clubului, Nelu Varga, i-a oferit postul lui Conceicao lui Marius Șumudică, acum la Al Shabab, care e pe locul 3 în Arabia Saudită.

Antrenorul a recunoscut că a avut discuții "cu cineva de la CFR, dar eu vorbesc des cu oamenii din fotbalul românesc. Sunt însă extrem de mulţumit aici, de condiţii, de echipă, de tot. Nu e posibil să pleci aşa, când îţi vine, de la o echipă la alta". Șumudică are un salariu anual de 1,5 milioane de dolari la arabi, cu mult peste ce ar putea obține la CFR. În plus, din sezonul următor, el ar putea ajunge să câștige două milioane de dolari pe an.

Stanciu promisiuni pentru Alexa și Neagoe

Pe de altă parte, Daniel Stanciu, director sportiv la CFR, ar fi contactat doi antrenori din Liga 1, pe Dan Alexa, de la Dunărea Călărași, și pe Eugen Neagoe, de la Sepsi. În baza prieteniei cu Varga, Stanciu le-ar fi promis fiecăruia că va încerca să îl convingă pe finanțatorul clubului să îl aleagă ca antrenor principal pe unul dintre ei.

Alte surse de la Cluj pretind însă că pe Stanciu nu l-ar fi mandatat nimeni să trateze angajarea unui tehnician.

Până la clarificarea situației, este posibil ca Alin Minteuan să conducă echipa nu doar la meciul de la Iași, ci și în cele două partide cu Sepsi, din Cupă (27 februarie) și din campionat (2 martie).

Minteuan confirmat ca și Conceicao, pe 6 februarie :)

La CFR a devenit un obicei. Când un antrenor este confirmat oficial, are șanse mari să fie înlocuit. Clubul din Gruia a anunțat pe site-ul său:

"CFR CLUJ NU NEGOCIAZĂ CU NICIUN ANTRENOR. ALIN MINTEUAN ESTE TEHNICIANUL ECHIPEI NOASTRE! El ar putea rămâne pe banca CFR-ului până la finalul sezonului, dacă echipa va fi în grafic pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite".

Pe 6 februarie, înainte de meciul de la Craiova, pe același site se preciza că "antrenorul nostru Antonio Conceicao beneficiază de toată încrederea conducătorilor clubului CFR și nu se pune problema înlocuirii lui. Toate zvonurile apărute peste noapte nu au un alt scop decât acela de a ne destabiliza".

"Cunosc echipa, jucătorii, spiritul acestui club. Băieții sunt într-un blocaj mental, dar le-am spus că ar fi păcat de munca lor de până acum. Sunt campioni, conduc în clasament, nu e nimic pierdut!"
Alin Minteuan, antrenor interimar CFR

Vezi și: Surpriză? Nu, strategie! » Ce e în spatele ultimului comunicat emis de CFR Cluj, în privința lui Minteuan

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ray51
ray51  •  21 Februarie 2019, 09:00

Problema e ca mesajul CFR-ului se poate descifra mai greu deocamdata. Sper sa nu fie un joc oribil, de culise. Cat este pasivul patronului de cand a preluat echipa? Daca primeste dublu numai sa favorizeze pe altcineva in lupta pentru titlu?...

983732924972315
Soos Vilmos  •  20 Februarie 2019, 17:02

Oricum, varza a-la-Cluj este mult mai comestibila decit *** ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mos_gerula
mos_gerula  •  20 Februarie 2019, 13:52
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close