FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERCUPA ROMÂNIEI

CFR CLUJ - VIITORUL 0-1 // Primul meci, primele probleme grave de arbitraj » Un cartonaș roșu și un penalty neacordate! Ar trebui urgentat VAR-ul?

CFR - Viitorul 0-1, foto: Bogdan Buda
CFR - Viitorul 0-1, foto: Bogdan Buda

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 iulie 2019 13:04

Supercupa României: CFR Cluj - Viitorul 0-1 // Viitorul a câștigat prima Supercupă a României din istoria de 10 ani a clubului, reuşind astfel să aibă în palmares toate trofeele de pe plan intern.

Comentariile de după meciul de aseară - disputat pe arena „Ilie Oană” din Ploiești - nu au scăpat din vedere arbitrajul.

Cele mai controversate faze pentru centralul partidei Sebastian Colțescu, 42 de ani, s-au petrecut în minutele 28 și 50.

În prima repriză, în minutul 28, brigada condusă de Colțescu nu a considerat intrarea lui Damjan Djokovic (29 de ani, mijlocaș) asupra lui Andrei Artean (25 de ani, mijlocaș) sancționabilă cu „roșu”. Centralul i-a acordat fotbalistului de la CFR cartonașul galben, însă situația impunea în mod evident eliminarea croatului de pe teren.

„Eu dădeam roșu” Ion Crăciunescu pentru TV Digi Sport

În repriza secundă, minutul 50, elevii lui Gheorghe Hagi au solicitat un penalty, în urma unui corner executat de Gabi Iancu (25 de ani, mijlocaș). Mingea trimisă de acesta în careu l-a lovit vizibil în mână pe Mihai Bordeianu (27 de ani, mijlocaș), însă centralul a lăsat jocul să continue.

„Se impunea penalty” Cristi Balaj pentru TV Telekom Sport

CÂT MAI AȘTEPTĂM IMPLEMENTAREA VAR?

Aceste discuții au readus în actualitate un subiect important din fotbalul românesc, anume implementarea tehnologiei VAR. Sistemul adoptat deja de cele mai importante campionate ale Europei, plus de UEFA Champions League, a devenit o necesitate pentru fotbalul anului 2019.

Cei mai mulți arbitri consideră că este foarte greu să facă față acestui ritm de joc, care este tot mai ridicat.

Grecul Kyros Vassaras, șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor din iulie 2014, susține că fotbalul românesc e foarte aproape de introducerea sistemului de arbitraj video:

„Avem undă verde şi din punctul nostru de vedere suntem pregătiţi pentru sistemul VAR. Acesta a fost deja testat şi experimentat, iar feed-back-urile pozitive sunt mai multe decât cele negative”, a declarat Vassaras.

Secretarul General al LPF, Justin Ștefan, spune și el că Liga 1 ar putea beneficia de VAR chiar din acest sezon, dar nu mai devreme de începerea play-off-ului.

„Am avut o întâlnire cu domnul Burleanu pe 14 februarie 2019 şi dânsul a spus că sprijină acest proiect, partea lui este de trainuire a arbitrilor, partea noastră este de identificare a unor soluţii de finanţare. Mai devreme de începerea play-off-ului nu cred că veţi vedea această tehnologie.

Credem că va fi un cost de 250.000-300.000 de euro anual. Încercăm (n.r. să-l implementăm) în play-off, s-ar putea să nu putem şi în play-out, dar dacă vom avea în play-off, vom avea la toate meciurile, pentru a nu fi discuţii”, a spus acesta.

Citește și:

Dan Petrescu îi recomandă lui Ianis: „Să meargă acolo, au 20.000 de suporteri și la antrenamente”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
983732924972315
Soos Vilmos  •  07 Iulie 2019, 18:10

voi cei din redactie puteti de pe acum sa publicati clasamentul viitorului campionat, acolo unde *** va ocupa de acum obisnuitul loc doi, desi se poate si mai "bine".

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

158180581397392
Bala Nicolae  •  07 Iulie 2019, 17:41

Rusine da de 3 ori rusine ,ei se joaca cu zeci de milioane euro si nu gasesc 250-300 mii. CAT ESTE SALARIU LUI VASSARAS SAU IORGULESCU?

126791918017681
Danezul Gramada  •  07 Iulie 2019, 15:46

Dar nu stiu ce va mira greselile de arbitraj cand aveati disponibil tot corpul de arbitri si l-ati delegat pe Coltescu.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează