FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - VIITORUL 3-1

CFR CLUJ - VIITORUL 3-1 // UPDATE Cristi Balaj și Adrian Porumboiu în conflict deschis! Derapaje și insinuări jignitoare: „Balaj a făcut cursurile de arbitri la școala lui Jean Pădureanu”

Articol de GSP - Publicat marti, 30 aprilie 2019 18:49

Adrian Porumboiu (68 de ani) și Cristi Balaj (47) s-au contrat pe seama deciziilor luate de Sebastian Colțescu la victoria obținută de CFR Cluj contra Viitorului, scor 3-1. Neînțelegerile pe teme profesionale au degenerat rapid într-un scandal al declarațiilor în care abundă atacurile murdare și insinuările jignitoare.

  • Faza penalty-ului acordat de Colțescu în CFR - Viitorul i-a învrăjbit pe cei doi foști arbitri;
  • Porumboiu susține că nu se impunea acordarea loviturii de pedeapsă pentru gazde la duelul Omrani - Ghiță, în timp ce Balaj a considerat că decizia „centralului” craiovean a fost una corectă. 
update  20.20

Bălăcăreala dintre Adrian Porumboiu și Cristi Balaj s-a mutat spre seară la TV. 

Cristi Balaj nu s-a lăsat mai prejos și a venit, în direct la TV Digi Sport, cu un nou set de afirmații calomnioase la adresa lui Porumboiu, spunând inclusiv că acesta „juca poker alături de conducătorii din Liga 1 pe vremea când era arbitru”.

Porumboiu a avut până la urmă ultimul cuvânt: „E ceva uluitor, în câteva minute s-a emis un potop de minciuni. Disputele mele cu Balaj sunt din perioada în care eram la Vaslui investitor și au fost câteva implicări directe de-ale lui.

Cum să joc poker când eram arbitru? Am avut o conduită impecabilă. Eu am fost arbitru, nu păpușar. Nici 5% din ce a spus despre mine nu e adevărat. Dacă deschidem dulapurile, ies mulți scheleți. Să-și vadă de treaba lui și să nu mai mintă atât. Am arbitrat mai multe meciuri interțări decât el”. 

UPDATE 18:40

Polemica iscată între Porumboiu și Balaj, pornită de la faptul că cei doi au avut păreri diferite în privința penalty-ului acordat de Colțescu în favoarea CFR-ului, continuă cu acuzații dure.

După un prim schimb de replici, Adrian Porumboiu a revenit cu noi acuze grave, susținând că băimăreanul a fost unul dintre oamenii de casă ai Cooperativei din fotbalul românesc.

"Văd că vorbește despre mine și despre Extensiv. E cam obraznic, dar dacă n-a uitat îi aduc eu aminte ceva. Cînd eu arbitram un meci al Extensivului la Baia Mare, pe care Extensiv l-a pierdut cu 3-1, el încă nu intrase bine în această meserie de arbitru.

Făcea cursurile la Școala lui Jean Pădureanu, cel care îl învăța ce urma să facă în carieră. Dacă nu știe despre ce vorbesc, atunci să-și aducă aminte despre meciurile CFR - Bistrița", a declarat Porumboiu.

A fost de penalty duelul Omrani - Ghiță din CFR - Viitorul 3-1?

DA, Balaj are dreptate
NU, merg pe mâna lui Porumboiu

Fostul arbitru din Vaslui a ținut să comenteze și noua funcție pe care o deține Balaj, cea de director al Agenției Naționale Antidoping. "Dacă era valoros își făcea o carieră pe propriile picioare, așa însă, a devenit practic un lipitor de afișe, fiindcă doar datorită politicului și a PSD-ului e unde e acum. Deja îi dau prea mare atenție, mai ales că nu e de nasul meu", a mai spus Porumboiu pentru GSP.ro.

UPDATE 15:00

Cristi Balaj a răspuns declarațiilor făcute de Adrian Porumboiu cu un derapaj, insinuând că fostul mare arbitru ar fi fost în stare de ebrietate în momentul în care l-a jignit. 

„Este o faza identică cu cea de la CFR -FCSB, când și atunci am spus că e penalty. A depașit limita bunului simț, probabil că era sub influența a ceea ce a rezultat din melasa folosită de cei de la Extensiv. M-a făcut sa îmi aduc aminte de ce declara Serea despre el”, a declarat Balaj pentru GSP.ro.

Știrea inițială

Sebastian Colțescu a dictat lovitură de la 11 metri în minutul 66 după un duel între Virgil Ghiță și Bilel Omrani. Atacantul celor de la  CFR Cluj a ajuns primul la minge, a centrat în zona punctului cu var, apoi s-a prăbușit după un contact cu fundașul central al oaspeților. 

Vezi VIDEO cu faza

Cristi Balaj, specialistul TV Telekom Sport în arbitraj, susține că decizia a fost una corectă. Adrian Porumboiu, fost mare arbitru, a avut un derapaj la adresa lui Balaj, șeful Agenţiei Naţionale Anti-Doping, pe care l-a acuzat direct că ar fi sub influența substanțelor interzise. 

„Eu sunt stupefiat de ce s-a întâmplat. Cred că doar arbitrul tonomat Colțescu putea să dea un asemenea penalty. Mă mir și că un fost arbitru care acum se ocupă de dopaj poate spune asta, cred că era dopat și el.

E opinia lui, dar dacă te chemi Cristi Balaj și spui că acea fază a fost 11 metri, înseamnă că i-au rămas amintiri prea tari despre CFR Cluj. Ce să facă apărătorul? Să fugă din calea lui Omrani? Nu l-a atacat, că altfel nu mai lovea mingea. Nu e nimic în neregulă.

Sunt siderat să aud asemenea declarații din partea unui fost arbitru cu anumită cotă. Nu a văzut bine și e păcat că a fost arbitru. Eu nu am văzut un penalty mai aiurea de atât. A intervenit tonomatul pentru a ieși melodia care trebuia. Sunt perfect obiectiv”, a declarat Adrian Porumboiu la Pro X.

„După ce șutează, se proptește în piciorul advesarului și cade. La județ se dă penalty. Este un contact involuntar. Să nu confundăm lucrurile. N-aș fi dat niciodată penalty!Ion Crăciunescu

Vezi și: 

CFR CLUJ - VIITORUL 3-1 // VIDEO + FOTO Penalty-ul dictat de Colțescu pentru CFR naște dezbateri aprinse! Crăciunescu și Balaj au păreri diferite

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (191)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  01 Mai 2019, 13:44
Postat de tonyys pe 01 Mai 2019, 09:36

N-a construit nici un stadion a adaugat la peluza veche niste gradene din metal si a facut o tribuna cu stalpi metalici in interior care obtureaza cam 30% din campul vizual pt 80% din locurile din tribuna, carpelile astea nu valoreaza mai nimic mai ales daca comparam cu tunurile pedeliste date in perioada basescu-boc-paskany.

paskany a luat 200 de hectare fara nici un cent in acea perioada cu ajutorul primariei ! A oferit ceva locuinte sociale nici acelea la timpul lor....de aceea se asunde pe la arabi sa nu-l afle DNA-ul ! ----autorizatia de constructie la POLUS s-a dat in timp ce terenurile erau in proces de restituire la FII VECHIULUI MANASTUR -detinatorii terenurilor ----- -----firma POLUS e vanduta la 125 milioane de euro in momenul restituirii terenurilor in instanta -----CFR cluj fiind o acoperire a ceea ce se intampla----paskany dand spagile prin Dubai viceprimarului *** *** pentru serviciile oferite . Poate ziaristii stiu mai multe, dar s-au saturat sa scrie sau *** -posturi centrale - gen *** *** la REalitatea sau *** ***----ca sa nu scrie ..cine stie ! Aceste dezvaluiri reprezinta un PAMFLET ! P.S. Laura Codruta Kiovesi ar fi fost propulsata tot de acest grup paralel la fel ca si Toni Dascalu mana dreapta a lui paskany....asta e tot Pamflet ! https://gazetadecluj.ro/clujeanul-toni-dascalu-cercetat-pentru-mita-dosarul-fostului-ministru-sebastian-vladescu/

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

florianveress
florianveress  •  01 Mai 2019, 09:40
Postat de zinzir pe 01 Mai 2019, 00:29

CFR a fost echipa puterii in perioada la care te referi. Paskany s-a retras odata cu Boc si cu Basescu de frica, masinatiunile din fotbal fiind doar o mica spalare de bani pe langa tunurile pe care le-a dat el sub obladuirea PDL-ului. De fapt, daca te uiti la conturile CFR-ului, cu tot ce castigat din CL si din vanzarea de jucatori, tot nu a fost pe plus in acea perioada, dar plusul nu a fost important din moment ce banii intrati au fost murdari si au iesit curati. La fel si cu Bucsaru, Porumboiu, Iancu, Niculae, toti au spalat in fotbali bani pe care nu puteau sa-i justifice in mod legal.

Ai uitat sa-l menționezi chiar pe idolul tău, fariseul interlop, cel care a distrus fotbalul din România!

tonyys
tonyys  •  01 Mai 2019, 09:36
Postat de napocarepublic pe 01 Mai 2019, 00:56

Vere uiti ca Paskany a construit un stadion din banii lui.. tot ce ai scris tu acolo este nul si neavenit

N-a construit nici un stadion a adaugat la peluza veche niste gradene din metal si a facut o tribuna cu stalpi metalici in interior care obtureaza cam 30% din campul vizual pt 80% din locurile din tribuna, carpelile astea nu valoreaza mai nimic mai ales daca comparam cu tunurile pedeliste date in perioada basescu-boc-paskany.

Vezi toate comentariile (191)
Comentează