FOTBAL  »  Superliga  »  CFR - FCSB

CFR - FCSB // EXCLUSIV Istvan Kovacs va arbitra primul derby din 2020! Clujenii, neînvinși cu el la centru pe teren propriu

Articol de , , - Publicat miercuri, 29 ianuarie 2020 21:37

CCA l-a ales pe Istvan Kovacs pentru derby-ul de duminică dintre CFR Cluj și FCSB, iar campioana are motive de optimism: n-a fost învinsă niciodată pe teren propriu atunci când l-a avut ca arbitru pe „centralul” din Carei.

  • CFR Cluj - FCSB se joacă duminică, 2 februarie, de la ora 20:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport 1, TV Digi Sport 1 și Look Plus. 

Primul șoc al campionatului pe 2020 va avea loc chiar în runda inaugurală. CFR - FCSB e duelul principalelor echipe aflate în lupta pentru titlu, iar Comisia Centrală a Arbitrilor a ales unul dintre arbitrii de top pe care îi are la dispoziție pentru a oficia duminică seara în Gruia. Din informațiile pe care GSP le are, Istvan Kovacs e preferatul lui Kyros Vassaras! 

CFR Cluj, avantaj cu Kovacs la centru

Delegarea e o veste foarte bună pentru CFR. Actuala campioană are un palmares pe care nicio altă formație, cu niciun arbitru, nu-l poate avea. Nu a pierdut niciodată pe teren propriu, cum va fi și cazul meciului cu FCSB, într-o întâlnire la care a oficiat Kovacs. Iar „centralul” din Carei a arbitrat-o pe CFR la Cluj de nu mai puțin de 16 ori. Au fost 8 victorii ale „feroviarilor” și 8 remize. Și în actualul sezon, Omrani și compania au avut un randament perfect: două jocuri acasă, practic de play-off, cu Gaz Metan și Astra, două victorii clare, la zero. Cu același Istvan în fruntea brigăzii de arbitri. 

De fapt, Istvan e un adevărat talisman pentru CFR, indiferent unde a evoluat trupa din Gruia. În total, de când Kovacs a promovat pe prima scenă, acum mai bine de un deceniu, el a oficiat la 26 de partide ale ardelenilor. Și o singură dată a pierdut CFR: pe 16 decembrie 2017, 1-2 în Bănie, cu U Craiova. 
FCSB e departe de palmaresul rivalei în privința meciurilor pe care le-a disputat cu Kovacs „central”. Nu mai departe de actualul sezon, trupa pregătită de Vintilă a suferit o înfrângere, 1-2 la Giurgiu, cu Astra. A fost o partidă în care Istvan a greșit grav împotriva FCSB, căreia i-a refuzat două penalty-uri. 
 

4%dintre meciurile CFR-ului cu Kovacs arbitru, disputate în Liga 1, adică unul singur din 26, s-au terminat cu eșec pentru CFR

25%dintre partidele FCSB-ului cu Kovacs la centru în Liga 1, adică 8 din 31, s-au terminat cu înfrângere pentru roș-albaștri

12meciuri a condus Kovacs în actualul campionat, e cel mai delegat arbitru din lotul pe care Vassaras îl are la dispoziție

12 ani și jumătateau trecut de când Kovacs a debutat ca arbitru în L1, în august 2007, la Poli Timișoara - Pandurii 3-1

Promovat de UEFA 

La finalul anului trecut, Kovacs a primit o veste fantastică. UEFA l-a promovat în cea mai bună categorie a arbitrilor europeni, Elite, acolo unde se află un alt român, Ovidiu Hațegan. Este nivelul la care au acces doar cei pe care forul de la Nyon îi ia în calcul pentru a conduce jocurile de Champions League, fazele finale din Europa League și turneul final al Campionatului European. Sunt 28 de arbitri în Elite, iar în afara României, doar alte 5 țări mai au câte doi „centrali”. Germania e singura cu 3 reprezentanți. În această săptămână, Kovacs a participat la cursurile UEFA, care au avut loc în Spania, la Mallorca.  

Doar Hațegan a viciat derby-ul în ultimii ani 

CFR - FCSB // EXCLUSIV Istvan Kovacs va arbitra primul derby din 2020! Clujenii, neînvinși cu el la centru pe teren propriu

Becali, amendat fiindcă l-a făcut țăndări 

Patronul FCSB a primit o sancțiune financiară din partea FRF, în toamna anului trecut, din cauza unor declarații pe care le-a făcut la adresa lui Istvan. După meciul FCSB - Dinamo 1-1, Gigi l-a găsit vinovat pe arbitru, despre care a spus că "n-am câștigat acest meci doar fiindcă n-a vrut Kovacs". Comisia de Etică de la Casa Fotbalului a fost sesizată de Comisia Centrală a Arbitrilor și l-a amendat cu 10.000 de lei pe Becali. 

Incident cu Florinel Coman

Kovacs a fost implicat în septembrie 2019 într-un moment extrem de rar întâlnit pe stadioanele de fotbal. A oficiat la Craiova - FCSB 0-1, iar la o fază la care a dictat simulare la o cădere a lui Florinel Coman, Istvan a fost enervat de protestele fotbalistului, căruia i-a strigat de două ori: „Dispari!”. De atunci, cei doi s-au mai întâlnit, iar Kovacs susține că a fost dat uitării acel incident. „Am clarificat cu jucătorul, am avut puterea să îmi recunosc greşeala, cu siguranţă nu o să se mai repete. M-a prins într-un moment în care nici eu nu eram foarte liniştit, nici el nu era foarte liniştit, după aia ne-am întâlnit, nu sunt probleme”, a declarat Istvan la Telekom Sport. 

VIDEO // Cele mai bune cote la CFR - FCSB

Vezi și: 

EXCLUSIV // VIDEO Cum a premiat-o Gigi pe Steaua: „Am intrat la el în mașină și mi-a dat banii cash. Ăsta e Becali!"

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (136)
1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  30 Ianuarie 2020, 15:02
Postat de cfrcj666 pe 30 Ianuarie 2020, 09:18

Deci sa intelegem ca desi pari un amarat de fecesebist, esti suporter al adevaratei Steaua? P.s. cratoiule, pare ca totusi esti constient cate parale faci din moment ce bannezi instantaneu orice cont care iti spune adevarul. Cam doare adevarul cand scrii exclusiv aducand ode unui infractor.

Prietene tin cu FCSB .. sunt mandru de asta .. in momentul de fata statul sustine financiar peste 3 sferuri din echipe !! Trist este ca nu e doar in fotbal ?! oare cand o sa va prindeti ... ca noi trebuie sa fim mici .. saraci .. si fara sanse !!! Talpan un grandoman mai mare decat Becali ..(asta macar are bani) .. Sa va aduc aminte .. cum il adulati pe Talpan in momentul asta !! asa il adulati si pe Gigi in 2003 !! la randul lui si Talpan dadea din coada pe langa Gigica !! pffff !!!

pirucul
pirucul  •  30 Ianuarie 2020, 12:50

ce sai faci daca tudor nu este disponibil sau altu de la bucale.

983732924972315
Soos Vilmos  •  30 Ianuarie 2020, 12:38

Trio vai de ei ( craitoiu,udrea, riureanu) nu se dezminte .

Vezi toate comentariile (136)
Comentează