FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

CFR îi spulberă visul Maxim! » Campioana a devenit interesată de fotbalistul pe care Steaua îl voia cel mai mult

Maxim a devenit cel mai disputat fotbalist al Stelei.
Maxim a devenit cel mai disputat fotbalist al Stelei.

Articol de - Publicat marti, 18 decembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 17 decembrie 2012 21:48

Ardelenii l-au blocat pe Alex ca să aibă înlocuitor pentru Sougou, pe care-l vînd în Anglia. Iau patru milioane de euro pe african şi-l atrag pe Maxim cu un salariu dublu decît i-ar da Steaua.

Steaua s-a bucurat o zi şi jumătate că a pus mîna pe cel mai rîvnit fotbalist al momentului în Liga 1, Alexandru Maxim, însă a uitat că nu a obţinut ceea ce era cel mai important: acordul sau semnătura jucătorului.

Situaţia a devenit chiar complicată pentru roş-albaştri, care nu mai sînt favoriţi să-l ia pe internaţionalul de 22 de ani. CFR Cluj s-a implicat în tratative şi are şanse mai mari. Ardelenii au propus 500.000 de euro pentru Pandurii, cît ar fi plătit şi Steaua, şi jucători la schimb, pe extrema Nicoară (25 de ani) şi pe atacantul Liviu Ganea (24 de ani).

Foloseşte banii din Anglia
Campioana face diferenţa în favoarea ei cu datele din contractul jucătorului: 15.000 de euro lunar, aproape dublu decît cei 8.000 de euro pe care-i propusese Steaua. CFR îşi permite să pluseze întrucît ea e hotărîtă să-l obţină pe Maxim, ca înlocuitor pentru Sougou.

Cîteva cluburi dn Anglia, între care Aston Villa şi Norwich, îl doresc pe african şi sînt dispuse să plătească 4 milioane de euro, un preţ acceptabil pentru şefii din Gruia. Alex joacă tot ca atacant lateral şi e asemănător ca stil cu senegalezul care a strălucit la CFR Cluj în ultimul an şi jumătate.

Pe lîngă salariul mai bun, Maxim ştie că ar avea şanse mai mari să devină titular în Ardeal decît ar avea la Steaua, unde concurenţii sînt Chipciu, Tănase şi Adrian Popa.

Agentul l-ar duce în Belgia
Pe lîngă soluţiile interne, Maxim mai are posibilitatea de a pleca în străinătate. Mircea Rednic a confirmat că Standard Liege e interesată de Alex, pe care patronul belgienilor l-a remarcat în amicalul România-Belgia (2-1). Rednic are un atu în negocieri: el e prieten bun cu Lucian Marinescu, impresarul fotbalistului.

Mircea şi Lucian au fost colegi la Rapid spre finalul anilor '90 şi au continuat să colaboreze şi ca antrenor-agent, la cantonamente organizate de Marinescu pentru Dinamo şi Rapid, echipele pe care le conducea "Puriul", plus transferuri de jucători din Portugalia către România. Conducerea de la Pandurii a confirmat că există o propunere din partea belgienilor. "Am auzit şi eu că Standard oferă 800.000 de euro. Eu dau mai puţin, 500.000 de euro, dar trimit la Tîrgu Jiu şi trei jucători, pe lîngă aceşti bani".

I-a păcălit şi cu Sougou!
CFR a mai cîştigat de pe urma ezitării steliştilor. Campioana l-a obţinut pe Sougou în vara lui 2011, liber de contract, după ce Mihai Stoica îl urmărise şi el pe senegalez. MM a renunţat la african, "că e doar de contraatac şi nu e pe stilul Stelei", şi l-a ales pe Tatu! Sougou a jucat constant bine la CFR şi a fost decisiv inclusiv în partide din acest sezon din Champions League.

Gigi luptă cu impresarul
Pentru că oferta de la CFR n-a fost publică, Gigi şi-a vărsat nervii doar pe Standard Liege, care a anunţat oficial că-l vrea pe Maxim: "Îl duce Lucian Marinescu în Australia, poate! Ce agent e ăsta, să-l transfere el în străinătate? Se compară cu Giovanni şi cu Victor? Dacă se ia după impresar, Maxim va ajunge să plimbe cafele prin Spania, ca ospătar!".

Ar cîştiga mai prost ca Popa
Deşi e văzut ca unul dintre cele mai bune produse ale fotbalului românesc din ultimii ani, Maxim, dacă ar veni la Steaua pe salariul propus de Becali, ar avea şanse foarte mari să fie remunerat mai prost ca Adi Popa. Acesta din urmă, cu doi ani mai în vîrstă ca Maxim şi venind de la o echipă mult sub Pandurii, Concordia Chiajna, dar şi fără vreo selecţie la "naţională", are un salariu de 5.000 de euro pe lună, pe care şi-l poate dubla dacă va bifa 75 la sută din meciurile din campionat! Pînă acum a jucat în toate cele 15 etape posibile, din momentul în care a ajuns în Ghencea, şi mai are nevoie să intre în 8 dintre ultimele 15 runde ca să-şi dubleze contractul.

Într-un an i-a crescut cota de 10 ori
Explozia lui Alexandru Maxim se leagă de actualul său club, Pandurii Tg. Jiu. În noiembrie 2011, site-ul transfermakt.de îl cota la doar 200.000 de euro, la cît e acum evaluat Machado, fotbalist ce în 9 luni a jucat un singur meci oficial. După un an în tricoul celor de la Pandurii, dar şi al echipei naţionale, cota lui Maxim a explodat şi a ajuns în acest moment la 2 milioane de euro.

MM a procedat la fel cu Bourceanu
Mihai Stoica a încercat să-l atragă pe Maxim cu un comentariu pe facebook, un ultimatum, practic, pentru fotbalist, căruia i-a transmis că la Steaua se vine imediat, fără condiţii. Nu e pentru prima dată cînd MM reacţionează dur la adresa unui jucător care nu cedează la prima ofertă a Stelei. Fix la fel s-a întîmplat în vara lui 2011 cu Bourceanu, care nu accepta salariul de 10.000 de euro propus de Steaua. Tergiversarea lucrurilor l-a determinat pe MM să încerce să-l convingă pe Becali să renunţe la achiziţionarea lui, însă patronul n-a fost de acord şi l-a adus. Ulterior, MM avea să recunoască: "Ar fi fost o greşeală să nu-l mai luăm atunci pe Bourceanu".

Moraes ratat pentru 200.000 de euro!
În ultimii ani, Steaua a ratat doi jucători din cauza sumelor pe care le-a oferit la negocieri. Brazilianul Junior Moraes a fost o ţintă pentru Steaua în 2010, însă Becali n-a dorit să ofere atunci un milion de euro plus TVA, ci propunerea lui s-a oprit la 1 milion de euro, inclusiv TVA. L-a ratat, iar după un an a ajuns să-l achiziţioneze pe Mihai Costea pentru 1,4 milioane de euro. Acum, CFR îi propune lui Maxim cu 7.000 de euro peste salariul oferit din Ghencea.

Sînmărtean, pierdut pentru 50.000 de euro!
În pauza dintre turul şi returul sezonului 2009-2010, Steaua a ratat o altă ţintă importantă, e vorba despre Lucian Sînmărtean. Acesta evolua la Bistriţa, dar avea o clauză de reziliere de doar 50.000 de euro. Becali însă i-a propus un salariu de doar 150.000 de euro, jucătorul solicitînd 200.000 de euro şi un contract pe doi ani, însă Gigi a refuzat.

CFR cu Maxim:
Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Sepsi - Mureşan, Alberto - Maxim, Bastos, Camora - Kapetanos (Rui Pedro)

Steaua cu Maxim:
Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Chipciu (Ad. Popa), Rusescu, Tănase (Maxim) - Nikolici

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (110)
lucianfocus
lucianfocus  •  28 Decembrie 2012, 02:35
Postat de adrian84 pe 18 Decembrie 2012, 10:05

Nu stiu de ce esti atat de sigur ca echipa ta este curata. Ca de obicei, vedeti doar ce este in curtea Stelei dar la voi nu. Toate echipele din Liga 1 au facut blaturi, este clar dar ce va mai place sa pozati in sfinti.

asa e dar anul asta steaua a facut cele mai multe ! si cred ca in toata istoria F.R. steaua cu dynamo ar trebui desfiintate pt istoria mincinoasa pe care o au !

lucianfocus
lucianfocus  •  28 Decembrie 2012, 02:29
Postat de bluered_sky pe 18 Decembrie 2012, 14:33

sunt sigur ca GB va lua pozitie :))))

pozitie de capra va lua sigur :))

robert1205
robert1205  •  18 Decembrie 2012, 23:48

CFR Cluj este cel mai profesionist club din Romania. Maxim merita 15.000 eur/luna, asa ca merge la CFR CLUJ. Cine mai joaca pe 8.000 eur/luna si e la Nationala Romaniei ?!?

Vezi toate comentariile (110)
Comentează