FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Presați de datorii, șefii lui CFR Cluj vor să apeleze la ultima soluție: „Semnați amânarea”

Situația financiară a clujenilor e în ceață
Foto: GSP
Situația financiară a clujenilor e în ceață Foto: GSP

Articol de , , - Publicat marti, 19 octombrie 2021 07:25 / Actualizat marti, 19 octombrie 2021 10:30

Campionii vor ajunge pe 25 octombrie la două luni neplătite. Clubul trebuie să jongleze cumva și cu licențierea, să-i convingă pe angajați să semneze amânări.

CFR continuă să conducă în clasament, doar că economia clubului pune în pericol parcursul viitor. Jucătorii campioanei vor ajunge pe 25 octombrie să aibă salariile neplătite de două luni. Nimeni nu reacționează deocamdată, doar că societatea e monitorizată și de FRF, și de UEFA din cauza datoriilor pe care le-a acumulat. 

Clubul continuă să joace la limita subzistenței. Câștigarea campionatului și atragerea unor noi premii UEFA ar permite continuarea activității, alt scenariu ar conduce la faliment. Clujul a funcționat așa de patru ani, de când a ieșit din insolvență, a riscat cu cheltuieli mari cu gândul că avea să prindă grupele cupelor europene. 

Campioana a atras de curând un credit de 800.000 de euro, doar că banii nu au ajuns pentru plătirea tuturor datoriilor. Societatea va fi evaluată din nou în noiembrie, când ar trebui să raporteze că nu are datorii.

Curg datoriile

În afara restanţelor înregistrate către salariați, CFR mai e dator și către alte cluburi. Vișiniii riscau să piardă trei puncte din cauza unei restanțe de 250.000 de euro către FC Botoșani. Dacă nu ar fi plătit luni, ar fi fost depunctați, însă negocierile cu moldovenii au condus la o soluție: ardelenii achită acum 100.000 de euro și mai plătesc în tranșe restul sumei. 

Clujul fusese deja amendat cu 3.000 de lei pentru întârzierea de a plăti transferul lui Meleke, un fundaș central care evoluează acum pentru FC Voluntari, unde a fost împrumutat. Clubul a cheltuit bani mulți în perioada recentă ca să scape de mulți angajați. 

Doar Șumudică a încasat 300.000 de euro, clauza de reziliere a contractului plus două salarii restante. Oamenii din staff-ul lui au mai luat 70.000 de euro. 

Patronul Varga și-a asumat toate cheltuielile acestea când l-a demis pe Șumudică și l-a înlocuit cu Petrescu, într-un moment în care Șumi avea șapte victorii în șapte etape din campionat.

Acum chiar nu mai am scuze pentru înfrângerea cu Rapid, nu pot să mă leg nici de absențe, nici de teren. Nu am reușit să facem nimic din ceea ce plănuiserăm
-Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Chiar dacă a câștigat Rapidul cu 2-0, eu cred că tot CFR ia titlul! FCSB ba are accidentați, ba are Covid, nu e constantă și nimeni nu înțelege de ce
-Dumitru Dragomir, la GSP Live

„Mi-au forțat mâna!”

CFR s-a chinuit să-l ia pe Meleke de la Botoșani, apoi nu l-a folosit deloc, nu a plătit transferul și l-a împrumutat pe jucător la FC Voluntari. 

Valeriu Iftime, președintele de la Botoșani, a povestit la DigiSport: „FCSB m-a întrebat despre jucător și nu aveam de gând să îl vând, mai avea contract încă trei ani. Dar impresarii lucrează. 

El a întârziat două săptămâni la reunire, înainte să îl vindem la CFR. Mi-a forțat mâna. Noi l-am descoperit în Finlanda, l-am adus de acolo și avea un salariu mic. În nicio secundă nu m-am gândit că aveam să iau sub 500.000 de euro pe el! El a câștigat când a plecat, clubul a pierdut”.

Atrag noi costuri

Clujenii consumă în continuare, chiar dacă au datorii. Ei negociază cu Wilfried Kanon, un fundaș central ivorian fost la Gloria Bistrița. Înaintea lui, vișiniii l-au avut la Cluj pe Facundo Ferreyra, un atacant argentinian fost la Șahtior, cu care nu au ajuns la un acord. Kanon, pe care Florin Manea l-a adus la Bistrița, ar trebui să semneze contractul. 

„El vrea să prindă din nou lotul Coastei de Fildeș. Încă nu a semnat cu CFR, o să mă sunați peste trei-patru luni, ca și cu Ongenda!", i-a transmis Manea lui Becali la Realitatea TV. 

Gigi nu mai acceptă străini: ”L-am adus pe Radunovici. La Astra era cel mai bun fundaș stânga din campionat, la noi nu mai e așa. Nu mă mai interesează nici Ongenda, am negociat atunci fiindcă insista Edi”.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (11)
legio.sud
legio.sud  •  19 Octombrie 2021, 20:50
Postat de daniaania pe 19 Octombrie 2021, 15:57

Povestile astea le tot scrieti de ani de zile !!!! Si ce treaba are fcsb cu CFR in articol, scrieti aiurea ????Toti 3 crai de la apus in acest articol slab de tot, si CFR tot casiga campionate spre frustarea vostra !!!!!

Nu mă minte creată , nu câștiga frânării , câștiga sistemul pt. ei … mai documentează-te !

tororosso
tororosso  •  19 Octombrie 2021, 17:50

CFR - Cluj o echipă unde boșii joacă alba / neagra cu bani iar jucători de bucuria succeselor joacă Lapte Gros și Coada Biciului . Împăratul Varga probabil va ajunge a cere din nou insolvență iar baronul Dâncă & Rus vor ataca la CCR mai tot ce este anti club .

daniaania
daniaania  •  19 Octombrie 2021, 15:57

Povestile astea le tot scrieti de ani de zile !!!! Si ce treaba are fcsb cu CFR in articol, scrieti aiurea ????Toti 3 crai de la apus in acest articol slab de tot, si CFR tot casiga campionate spre frustarea vostra !!!!!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează