FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - VICTORIA BRĂNEŞTI 2-0

CFR s-a chinuit mai mult de o oră cu nou-promovata Victoria Brăneşti » KO în două minute

Articol de GSP - Publicat marti, 03 august 2010 00:00

După prestaţia dezamăgitoare de la Turnu Severin, din prima etapă, campioana CFR nu mai sperie pe nimeni. În locul unui act de reverenţă, modesta Victoria Brăneşti a ţinut capul sus la întîlnirea cu feroviarii şi primul avertisment la poarta lui Nuno Claro a fost şutul lui Popa alături (1).

Un semn că suferinţa din atacul clujenilor a devenit cronică este şi faptul că prima lor ocazie aseară a venit din piciorul închizătorului Gabi Mureşan, care, jenat de Velicu în 10 metri, a ratat de puţin ţinta (9). Transferat cu surle şi trîmbiţe în această vară, croatul Saşa Bjelanovici nu s-a acomodat încă la Cluj. Preferatul lui Mandorlini, angajat perfect de Kone, s-a pierdut cu firea în careul mic al ilfovenilor şi a finalizat slab (23).

Meci rezolvat în două minute
Feroviarii şi-au pus şi "capul" la contribuţie, dar nici Cadu (26), nici Culio (29) nu au nimerit spaţiul porţii. S-a apelat apoi la "bombele" de la distanţă, ale lui Mureşan (30) şi Culio (32), dar Cernea a fost la post. Şansa nou-promovatei a stat în bocancul lui Popa, dar şutul său din ultimul minut al primei reprize a trecut peste.
La reluare, oaspeţii au făcut pasul înapoi şi au fost făcuţi KO în doar două minute. Mureşan a reuşit un eurogol, piruetă şi şut în vinclu (62), iar Dani a închis jocul cu un şut de la 20 de metri uşor deviat de Culio (64). Fără să impresioneze, campioana ţine aproape de formaţiile din Capitală din vîrful clasamentului.

Gol pentru soţie
Gabi Mureşan a deschis scorul aseară cu o execuţie de senzaţie, voleu în forţă de la 16 metri. După execuţia închizătorului de la CFR, rezervele clujenilor s-au ridicat de pe bancă, aplaudînd frenetic. Mijlocaşul a mers în direcţia tribunei oficiale, unde a căutat-o din priviri pe soţia sa pentru a-i dedica golul marcat.

Ritualul lui Chiriţă
Jucătorii Victoriei au fost aplaudaţi de fanii clujeni cînd au ieşit la încălzire. Mijlocaşul Augustin Chiriţă a ţinut să marcheze momentul într-un mod inedit. După ce şi-a băgat un smoc de iarbă sub tricou, căpitanul oaspeţilor a pătruns pe suprafaţa de joc ţopăind de trei ori doar pe piciorul drept. Jucătorul a repetat ritualul şi înainte de începerea meciului. (Cosmin Lucaci)

Traore a făcut circ
Lacina Traore a evoluat doar 45 de minute aseară. Atacantul ivorian a intrat pe teren în minutul 36 în locul accidentatului Kone, însă Mandorlini l-a schimbat pe final din cauza evoluţiei şterse. Vîrful clujenilor a părăsit extrem de nervos suprafaţa de joc, refuzînd să dea mîna cu tehnicianul italian, dar şi cu cei aflaţi pe banca de rezerve. Doar cîţiva suporteri l-au aplaudat pe Traore în momentul în care acesta pleca spre vestiare.

- "Centralul" Mugur Drăgănescu l-a iertat pe Gabi Mureşan în minutul 88, cînd jucătorul clujean l-a lovit în careu pe un adversar
- Galeria gazdelor a afişat un banner în startul partidei, cu mesajul: "02.08.2010. Un nou început. Mulţumim pentru campionatul trecut". Fanii oaspeţilor au răspuns în aceeaşi notă: "Brăneşti, comuna campionilor"
- Brazilianul Edimar s-a accidentat la antrenamentul de duminică. Locul său în primul unsprezece a fost luat de Leonardo Veloso. A fost singura modificare faţă echipa aliniată la Severin.
- Înainte de startul partidei, spectatorii au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Istvan Mezei, care a fost unul dintre cei mai fideli susţinători ai CFR-ului.
- Fundaşul Velicu nu a rezistat decît 14 minute în teren. Jucătorul oaspeţilor a încercat să-l blocheze pe Mureşan la o fază petrecută în minutul 9 şi a suferit o accidentare la genunchi. Jucătorul a dorit să continue meciul, dar a cedat 5 minute mai tîrziu, fiind înlocuit de Marincău.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
liviu1907
liviu1907  •  03 August 2010, 15:55

daumuiela toti "n"istii si oile care posteaza pe aici!!!

ill7ven
ill7ven  •  03 August 2010, 14:58

subscriu...asa e darfcar, acuma nu poti sa-i iei omului calculatoru, fiecare cu cat il duce capu

carbonex
carbonex  •  03 August 2010, 13:44

Hajde CLUJ A fost un meci greu dar a cistigat CFR-ul 3 puncte si gata. MAm nascut in cluj am locui 12 ani pe uzinei electrice. 30m dela stadionul U (atunci municipal)Probléma mea vine cind CFR joaca cu U sau U joca cu CFR.cu bunicul meu umblam la mecurile di gruia cu taicamio umblam la U acum miam pus intrebaria unde si incotro? SA FIE X! sau daca sarpute sa cistige ecipa care are mai multa nevoie de Puncte sasi atinga obiectivul! HAIDE CLUJ

Vezi toate comentariile (17)
Comentează