FOTBAL  »  Superliga  »  CFR VS. FCSB

CFR VS. FCSB // Războiul anonimilor în play-off! » Mai jos ca acum n-am fost niciodată! 

Mihai Teja și Alin Minteuan
Mihai Teja și Alin Minteuan

Articol de , , - Publicat miercuri, 06 martie 2019 10:36

După refuzul lui Dan Petrescu de a reveni în Gruia, lupta pentru titlu va propune un duel submediocru: Minteuan vs Teja, zero barat până acum în cariera lor de antrenori.

Se anunță poate cel mai echilibrat și mai atractiv play-off de până acum, însă vom avea cel mai diluat duel al antrenorilor care se vor bate pentru titlul de campioană. Primele două clasate propun două no-nameuri ca tehnicieni. Care cel puțin până în prezent nu doar că n-au câștigat nimic, dar nici nu și-au trecut în CV vreo realizare importantă, dincolo de un trofeu sau o Cupă. 

Alin Minteuan versus Mihai Teja e ceea ce vom avea din bătălia CFR vs FCSB. Sezonul trecut, măcar unul dintre cele două cluburi avea pe cineva de top pe bancă. Dan Petrescu era "principal" în Gruia, iar cartea sa de vizită era una deosebită. Fusese campion în România, jucase grupe de Champions League, calificase pe Urziceni și în primăvara Europa League. În plus, avusese câteva realizări și în străinătate. Chiar și Dică era la un nivel superior față de actualul play-off. O dusese pe FCSB în grupele Europa League și, ulterior, în 16-imile de finală. 

Acum, palmaresul ca antrenori principali, atât pentru Minteuan, cât și pentru Teja, e unul extrem de modest. De fapt, aproape de zero:

 minteuan antrenor principalteja antrenor principal

Nici Mangia nu e departe

Craiova ar putea interveni și ea în lupta pentru câștigarea titlului. Nici gruparea din Bănie nu propune un mare nume ca antrenor. Devis Mangia nu are un CV spectaculos, chiar dacă a fost selecționerul Italiei la U21 în urmă cu mai mulți ani și a bifat și câteva prezențe la Palermo, în 2011, în Serie A. Mangia a câștigat un trofeu în România, Cupa în sezonul trecut.

Hagi, singurul campion

Dintre toți antrenorii care vor fi în play-off, unul singur are în CV un titlu de campion. E vorba despre Gheorghe Hagi, care s-a impus cu Viitorul în urmă cu două sezoane. Hagi e și cel care a început cel mai devreme cariera de tehnician dintre cei 6. "Regele" a debutat în 2001, când a preluat banca echipei naționale a României. Următorul în acest top e Neagoe, care a început meseria de A1 în 2005. 

 comparatie liga1

Antrenori de locurile 8-10

Palmaresul lor la echipele pe care le-au antrenat în Liga 1, înainte de a prelua actualele formații, e unul dezastruos. Locul cel mai bun pe care s-au situat a fost bifat de Teja, dar abia poziția a 8-a.

 minteuan teja liga1

1-0 pentru Minteuan în Europa!

Cei doi nu există nici în cupele europene. Teja încă nu a bifat vreo prezență în competițiile de pe continent, în timp ce Minteuan, în precedentul mandat ca interimar la CFR, a stat pe bancă la meciul cu AS Roma, de pe teren propriu, din grupele Champions League, 2010-2011. Meciul de atunci s-a terminat 1-1. Golul clujenilor a fost reușit de Lacina Traore, în poarta italienilor a fost Bogdan Lobonț, antrenorul Romei era Claudio Ranieri, iar observatorul de arbitri la acea confruntare a fost Kyros Vassaras, actualul președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din România. 

Trei schimbări!

Deși sunt pe primele două locuri, CFR și FCSB n-au avut stabilitate la nivelul antrenorului principal. De la începutul sezonului și până acum, cele două rivale în lupta pentru titlul de campioană au avut nu mai puțin de 5 tehnicieni. În Gruia au bifat prezențe Edi Iordănescu, Conceicao și Minteuan, în timp ce la gruparea roș-albastră au fost Dică și Teja. În sezonul precedent, ambele echipe au păstrat de la început până la final același antrenor. Dan Petrescu, respectiv Dică. 

Nici fotbaliști n-au fost de top

Minteuan și Teja nu compensează nici cu cariera de fotbalist. Clujeanul a fost mediocru ca jucător, nivelul lui maxim a fost la CFR, însă nu are nici măcar o selecție la echipa națională. Teja e mult mai slab. De fapt, nici nu există ca fotbalist. Și-a întrerupt activitatea la 18 ani, după ce i s-a descoperit o afecțiune rară la inimă. Comparativ, ultimul sezon în care în Liga 1 s-au duelat la titlul doi antrenori care nu aveau un CV deosebit ca tehicieni, Gâlcă versus Ciobotariu, în FCSB versus ASA Tg. Mureș în 2014-2015, a avut totuși o atractivitate aparte fiindcă amândoi aveau un nume ca fotbaliști. Împreună adună 100 de selecții în echipa națională, cu care au și fost la mai multe turnee finale. 

4 ani și jumătateau trecut de când Hagi a preluat Viitorul ca antrenor, e pe primul loc în topul longevității din actuala Liga 1

 

Iordănescu vs Lucescu la finalul anilor '80

Cea mai pasionantă și atractivă dispută de antrenori pe prima scenă din România a fost cea din a doua jumătate a anilor '80. Iordănescu a preluat Steaua ca "principal" în toamna lui 1986 și până în vara lui 1990 a dus o rivalitate fantastică împotriva lui Dinamo, antrenată atunci de Mircea Lucescu. Cum a arătat palmaresul lor în cei aproape 4 ani? 

PE PLAN INTERN

Iordănescu

  • 3 titluri de campion (1987, 1988, 1989)
  • 2 Cupe ale României (1987, 1989)

Lucescu

  •  1 titlu (1990)
  • 1 Cupă (1990)

ÎN CUPELE EUROPENE

Iordănescu

  • finală de Cupa Campionilor Europeni (1989)
  • semifinală de Cupa Campionilor Europeni (1988)
  • câștigător al Supercupei Europei (1987)

Lucescu

  • semifinală de Cupa Cupelor (1990)
  • sfert de finală în Cupa Cupelor (1989)

lupta la titlu in ultimii 5ani

cum e in marile campionate

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
geogeo
geogeo  •  06 Martie 2019, 14:36
Postat de dinamovist_1994 pe 06 Martie 2019, 13:25

De data asta ziarici chiar au dreptate, Minteuan si Teja sunt zero barat atat ca fotbalisti dar mai ales ca antrenori!!! Teja are din vara asigurat postul de secund al lui Rednic la Dinamo, 100% va ajunge din nou A2(bine el deja indeplineste functia de antrenor secund la fc5b). GIVE ME FIVE #fc5b

Ai "dreptate". Dupa ce si cum scriu domnii "ziaristi", cu asa antrenori la CFR si FCSB, anul asta campionatul il va lua Dinamo, chiar daca nu joaca in play-off, ca doar il au pe Redmic cel ce e cel mai titrat antrenor din Romania, nu-i asa?

dinamovist_1994
dinamovist_1994  •  06 Martie 2019, 13:25
Postat de pavel_dumitrescu pe 06 Martie 2019, 11:44

Cei doi antrenori nu au CV-uri extraordinare, nu au realizat inca nimic in carierele lor, dar limbajul jignitor folosit de jurnalisti ar trebui cenzurat/amendat. Nu exista scuza pentru a-i numi zero barat. Tocmai pentru limbajul "colorat" exista sectiunea de comentarii, dar ziaristii trebuie sa aiba o minima decenta si o exprimare cat de cat civilizata.

De data asta ziarici chiar au dreptate, Minteuan si Teja sunt zero barat atat ca fotbalisti dar mai ales ca antrenori!!! Teja are din vara asigurat postul de secund al lui Rednic la Dinamo, 100% va ajunge din nou A2(bine el deja indeplineste functia de antrenor secund la fc5b). GIVE ME FIVE #fc5b

977726672259777
Sabou Sergiu  •  06 Martie 2019, 12:45

Tu esti zero barat ca si ziarist! Cum iti permiti sa vorbesti asa ceva despre doi oameni? Se vorbeste, dar maxim la coltul strazii...necrescutule!!! Zero barat e toata redactia voastra disperata dupa accesari online! Rusine!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează