FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Cheia lui Teja: un anonim » E atât de bun "Pirlo"? Istoricul lui nu justifică laudele

Ivanov, în stânga, în duel cu Bawab
Ivanov, în stânga, în duel cu Bawab

Articol de , , - Publicat joi, 27 decembrie 2018 22:38

Mihai Teja i-a cerut lui Gigi Becali să îl aducă la FCSB pe bulgarul Antoni Ivanov. Mijlocaș central, el a jucat 10 meciuri la Mediaș și mai deține în CV experiențe ca rezervă la formații submediocre din Bulgaria.

Mihai Teja l-a cucerit pe Becali când i-a promis că echipa lui va pasa cel mai bine din tot campionatul, iar secretul transformării roș-albaștrilor într-o formație supertehnică ar fi Antoni Ivanov. "Cu Filip la mijloc nu se poate face posesie, ne trebuie Ivanov, care e cu cinci clase peste!". Gigi a povestit că așa a argumentat Teja pentru achiziționarea mijlocașului bulgar în vârstă de 23 de ani. 

Îl cred Pirlo

E atât de bun Antoni? La Gaz Metan a bifat 11 partide și a marcat un gol. În majoritatea situațiilor a evoluat în spatele vârfului, în centrul liniei de trei în 4-2-3-1, deci nu ca închizător, așa cum a fost la FCSB Lucian Filip, jucătorul cu care l-a comparat Teja pe Ivanov.

Antrenorul are de gând să-l retragă acum, să-l utilizeze în fața apărării. Bulgarul ar fi un fotbalist mai tehnic decât sunt Nedelcu, Pintilii și Filip, fotbaliștii pe care i-a folosit Dică în roluri de mijlocași defensivi, așa că nou-venitul i-ar permite echipei să atace mai mult, să construiască mai ușor. Deocamdată e vorba doar despre încrederea lui Teja într-un mijlocaș pe care l-a avut la dispoziție în ultimele patru luni.

N-a marcat, n-a prea jucat

Istoricul lui Ivanov nu justifică laudele și încrederea cu care l-au învestit și Becali, și noul antrenor al FCSB. Până să ajungă la Gaz Metan, Antoni nu ieșise din Bulgaria și nu fusese titular incontestabil nicăieri. 17 meciuri la Septemvri Sofia, doar 9 ca titular. Mai mult rezervă la Montana, rezervă și la Sozopol. Același statut l-a avut și la Spartak Plevna.

Cluburi minuscule din Bulgaria, la care viitorul stelist nu a impresionat. Are 5 goluri ca profesionist și doar 39 de meciuri în primele ligi din Bulgaria și din România, un CV subțire la 23 de ani. 

"Cum mi-a zis Teja că Ivanov e cu cinci clase peste Filip, cum am vorbit cu agentul bulgarului. Eu zic că, în mare, e realizat transferul lui" Gigi Becali, patron FCSB

"Gigi n-ar fi trebuit să spună așa ceva despre Filip! E jucătorul cel mai bine mobilat intelectual, cu un cuvânt greu în vestiar și ne bazăm pe el în continuare"Mihai Stoica, director sportiv FCSB

A ajutat-o pe FCSB să câștige

Ivanov s-a remarcat în două meciuri, cât a jucat la Gaz Metan. A luat două "galbene" în 38 de minute din partida cu FCSB, a fost eliminat și "a contribuit" astfel la victoria roș-albaștrilor la Pitești, 2-1. E drept că primul cartonaș îi fusese acordat ușor, deci eliminarea a fost și vina arbitrului, nu doar a bulgarului. Apoi a marcat contra lui CFR, în Gruia, și Mediașul i-a luat două puncte rivalei FCSB, jocul s-a terminat 2-2. 

Un Cristea vine, al doilea e în dubiu

Teja a confirmat achiziționarea lui Iulian Cristea, 24 de ani, de la Gaz Metan. Ca și în cazul lui Ivanov, nu se știe foarte clar care e postul lui Cristea. "Mihai mi-a spus că e fundaș, nu mijlocaș, și că mai poate să progreseze", a povestit Becali. Al doilea Cristea cu care negocia FCSB era Andrei, atacantul de 34 de ani de la Iași. Transferul lui era ca și rezolvat, însă Gigi a dat de înțeles că Teja nu e încântat de afacerea asta: "Dacă nu-l vrea Mihai pe Andrei Cristea, nu-l mai iau, deși stabilisem totul și cu jucătorul, și cu Poli Iași. Dacă Teja vrea alt atacant, aduc altul!". 

Ce se mai întâmplă cu alte ținte din mercato

Ibrahima Tandia, 25 de ani, mijlocaș ofensiv de la Sepsi
- Becali încă nu l-a achiziționat, deocamdată l-a poreclit: "Eu îi spun Tanti A, nu Tandia, că așa-mi place mie mai mult. Am vorbit cu impresarul lui, e posibil să-l luăm. Să vedem, că eu vreau ca în câțiva ani să nu mai aducem străini deloc, să facem echipă doar cu români crescuți în Academia noastră din Berceni". 

Carlos Fortes, 24 de ani, atacant de la Gaz Metan
- Portughezul venit la Mediaș astă-vară din liga a treia, de la Vizela, trebuie să treacă un test al cântarului, ca la box, ca să semneze cu FCSB. Gigi a povestit că Teja i-a vorbit despre greutatea exagerată a lui Fortes și a propus un acord inedit: "Îl aduc doar dacă semnează un contract cu clauză de muncă și de slăbit! Chiar mi-a dat o idee Mihai, că poate-i pun o clauză de slăbit și lui Gnohere, ar fi bine să mai dea și el jos vreo trei kilograme"

Vezi și: 

EXCLUSIV Gigi Becali are probleme în privința lui Tandia! Oficialii lui Sepsi îi spulberă visurile patronului de la FCSB: "Cât vrem în schimbul lui?"

Hagi, omul care l-a convins pe Becali că FCSB are nevoie de Teja: "Mi-a spus clar acest lucru"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  28 Decembrie 2018, 15:55

Teja nu apuca play off-ul la FCSB !

gazistu
gazistu  •  28 Decembrie 2018, 15:40
Postat de valiza.epo pe 28 Decembrie 2018, 10:46

Cum poate fi prezentat Teja la FCSB cand este sub contract cu Gazul?!? Chiar nicio regula nu mai e respectata in fotbalul (?!) nostru?!?

Pai Teja va fi suspendat iar clubul FCSB sanctionat si amnendat pt ca a contactat un antrenor sub contract. si ca clubul GMM sa nu faca lucrurile astea, Becali v-a cumpara 3-4 fotbalisti de la noi + Teja, si totul va fi in regula!!

balauru48
balauru48  •  28 Decembrie 2018, 12:02
Postat de lapusneanul pe 28 Decembrie 2018, 08:23

extraordinar, cei trei crai de la ...gesepe, craitoiu , raureanu si udrea, stiu ce are de gand sa faca teja, cu toate ca transferul nu s-a realizat si nu au inceput pregatirile....hahaha, baba vanga si mama omida au ramas proaste fata de ei....hahaha..

Cei 3 crai au juma' de tona impreuna

Vezi toate comentariile (31)
Comentează