FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Chiar dacă au transferat cinci fotbalişti, Curtean, Strătilă, Matei, Tameş şi Platini, titularii rămîn aceiaşi

Niculae, Dănciulescu și Cătălin Munteanu au reprezintă coloana vertebrală a lui Dinamo. FOTO Raed Krishan
Niculae, Dănciulescu și Cătălin Munteanu au reprezintă coloana vertebrală a lui Dinamo. FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 16 februarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 15 februarie 2012 20:04

Primele două turnee de verificare şi meciurile amicale au scos la suprafaţă un Dinamo omogen, cu reale plusuri venite de pe banca de rezerve datorate în special ultimelor transferuri. În cele opt partide jucate, "cîinii" au înregistrat trei victorii, tot atîtea înfrîngeri şi două remize, cu un golaveraj de 11-7. Roş-albii au tot dreptul să se gîndească la titlu cu actualul lot, dar cert este că primul "11" nu va suferi modificări la debutul Ligii 1.


Bune şi rele la Dinamo
1. Alexe a avut un stagiu eficient. A renăscut. Marchează, dă pase decisive, e mai agil, aleargă şi-şi depăşeşte adversarii în viteză.

2. Scarlatache a cîştigat, momentan, duelul cu Pulhac pentru postul de fundaş stînga. Moldoveanul a fost folosit şi mai sus, însă nu îşi regăseşte ritmul dinaintea plecării la Hercules Alicante. "Scarlatache e bun, dar pătimeşte cînd vrea să fie prea tehnic.

3. Matei, "piesă", Curtean, bun şi muncitor, s-au integrat deja, chiar dacă le va fi greu să înceapă ca titulari. Sînt multifuncţionali pe mai multe posturi. Strătilă şi Tameş vor şi ei, pun osul şi mintea, însă n-au prim-planul. Michel Platini poate evolua ca aripă sau vîrf, e tehnic, puternic, are viteză şi poate fi oricînd o soluţie în ofensivă.

4. Clasicii, muschetarii, veteranii. Dănciulescu, Niculae, Munteanu, în oricare ordine, sînt vitali pentru Dinamo din primăvară. Merg ei, merge şi echipa!

5. Toţi vorbesc aceeaşi limbă. Nici unul n-a mişcat în front nici cînd s-a pus problema, în urmă cu două săptămîni, să se rămînă în Antalya, nici acum, cînd li s-a zis că se vor mai întoarce de joi pentru alte 7 zile aici.

6. Dorel Stoica îl poate substitui pe Kone, dar n-are robusteţea africanului, care va rămîne titular şi va face joncţiunea de azi cu lotul, venind de joi la antrenamente.

7. Echipa din toamnă pare sudată şi indestructibilă, pe moment. Cu Rus tot mijlocaş dreapta, cu Luchin în spatele lui, cu Grigore şi cu Moţi stoperi.

Amicalele lui Dinamo din această iarnă:
Dinamo - FK Taraz 0-1
Dinamo - SV Ried 1-1
Dinamo - Karpatî Lvov 0-2
Dinamo - Zimbru Chişinău 4-0
Au marcat: Luchin (6), Alexe (24), M. Niculae (68), Ţucudean (88-pen)
Dinamo - ŢSKA Sofia 2-1
Au marcat: L. Rus (8), Alexe (68)
Dinamo - Ludogoreţ 1-1
A marcat Curtean (9)
Dinamo - Viitorul Constanţa 3-1
Au marcat: Niculae (38), Dănciulescu (51), Moţi (56) / N. Dică (23)
Dinamo - Videoton 0-0

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
azzuri_eyes
azzuri_eyes  •  19 Februarie 2012, 10:47

matei trebuie invatat sa dea drumul la minge, nu sa faca 1000 de fente care tin jocul pe loc; are talent, dar blocheaza jocul in viteza!

azzuri_eyes
azzuri_eyes  •  19 Februarie 2012, 10:40

dinamo poate arata astfel: 1.balgradean - rus luchin moti pulhac - alexe kone munteanu platini - danciulescu niculae 2. naumovski - scarlatache d.stoica grigore ebongue - stratila tames matei curtean - markus tucudean rezerve lot: ciuca/bakaj/cazacu/florean/stanescu

ionut.07
ionut.07  •  17 Februarie 2012, 18:42
Postat de darfcar pe 16 Februarie 2012, 17:34

Cine a furat fotbalul si a pacalit fotbalul din Romania sabt echipele mediocre,care cu ajutorul arbitrilor au ajuns in europa...ceea ce voi nu a-ti reusit niciodata,vezi rasunatoarele eliminari obtinute de dinamo,echipa de care nu se mai teme nici ultima clasata din kurnekistan,ciuca batailor in europa,rusinea fotbalului din Romania...prea titrata si ratata dinamo buc.Mama,sa fiu suporter dinamo(ceea ce nu se va intampla in aceasta viata),si echipa mea sa fie injosita de toate echipele no name care au desfiintat-o in preliminarii...m-as ascunde si nu as deschide gura in veci,sa mai ai tupeul sa comentezi vis-a-vis de o echipa care umple Ntional Arena,cea mai titrata echipa din Romania.Rusine

Rusine ca esti prost,ca nu ai pic de cultura fotbalistica, ca nu stii sa scrii si, toate ca toate, rusine ca esti stelist. Cea mai mizera echipa din Romania cu cei mai mizeri suporeri.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează