FOTBAL  »  Superliga  »  CHINDIA - FCSB

CHINDIA - FCSB // Marea dorință a lui Becali devine realitate! Echipa lui Vintilă bifează oful de ani de zile al patronului

Articol de , - Publicat sambata, 19 octombrie 2019 09:00

Chindia și FCSB, adversare duminică, de la ora 20:30, sunt echipele care au folosit cei mai puțini jucători străini în primele 12 runde din acest sezon. 

„O să fac o echipă doar de români. O să vedeți voi că nu o să mai fie atâția străini în echipa asta!". Acesta era mesajul pe care Gigi Becali îl transmitea în urmă cu câțiva ani și acum metoda începe să dea rezultate.

A transferat cei mai buni jucători români din țară, a investit milioane de euro în ei și spune că e gata să continue acest plan și în viitor, la FCSB. Iar faptul că roș-albaștrii au renunțat la o mare parte din jucători străini s-a simțit imediat în statistici.

FCSB a ajuns pe locul 2 în actualul sezon al Ligii la criteriul jucătorilor români folosiți. Echipa lui Becali are o medie de doar 2,6 jucători străini folosiți pe meci!

Cine a luat totuși fața bucureștenilor? Chiar Chindia, adversarul de duminică de la Ploiești! Echipa lui Moldovan are o medie de 1,5 străini pe meci. Podiumul e închis de Viitorul: 2,7 străini folosiți într-o partidă.

FCSB a fost echipa extremelor în actualul sezon. De exemplu, în prima etapă, cu Hermannstadt, sârbul Bogdan Planici a fost singurul fotbalist străin care a jucat pentru bucureșteni. 

Dar steliștii au avut și cinci astfel de fotbaliști pe teren, chiar în meciul de coșmar pierdut cu Gaz Metan Mediaș, 0-4!

În schimb, Chindia a bifat două dintre cele 12 meciuri fără niciun jucător străin pe teren! S-a întâmplat cu Viitorul, în etapa 2, dar și cu U Craiova, o rundă mai târziu. Cel mai mare număr de "stranieri" folosiți de Viorel Moldovan a fost de 2, în 8 runde până acum. 

E vorba despre Yameogo, din Burkina Faso, și de Vadim Rață, din Republica Moldova.  

3 străiniau îmbrăcat tricoul Chindiei în cel puțin un meci din ediția curentă, în timp ce pentru bucureșteni au evoluat 8 astfel de jucători

Cei 8 jucători străini din lotul FCSB

Jucător Țara
Harlem Gnohere Franța
Diogo SalomaPortugalia
Thierry MoutinhoPortugalia
Bogdan Planici Serbia
Aristidis Soiledis Grecia
Lukacz Gikiewicz Polonia
Juvhel Tsoumou Congo
Bojidar CiorbadjiskiBulgaria

TOP 5 echipe cu cei mai puțini străini folosiți

Echipa Medie jucător/meci
1. Chindia1,50
2. FCSB 2,60
3. Viitorul 2,70
4. Clinceni3,60
5. Dinamo4,75

SUPERLATIVELE GSP: FCSB la putere cu străinii

În ultimii cinci ani, câte un jucător al celor de la FCSB a primit distincția de "Cel mai bun jucător străin" din Liga 1, în prestigioasa Anchetă a Gazetei Sporturilor. Francezul Harlem Gnohere și-a adjudecat ultimele două ediții (2017, 2018), Fernando Boldrin (2016), Fernando Varela (2015) și Lukasz Szukala (2014). 

Performanța de anul trecut l-a dus pe Gnohere direct în istoria Superlativelor GSP, egalându-i la numărul de trofee pe Eric de Oliveira (2010, 2013), dar și pe Wesley Lopes (2011, 2012).  

Citește și:

Gigi Becali pune o clauză UNICĂ după ce a văzut în România - Norvegia 1-1: „Gata! Le pun tuturor asta în contract”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (7)
hermannfroditul
hermannfroditul  •  19 Octombrie 2019, 11:52
Postat de mosh_gerilla.1948 pe 19 Octombrie 2019, 09:28

Adică,...isf_crț ?

chiar el

mioriticul
mioriticul  •  19 Octombrie 2019, 11:30

Uichenu asta Craitoiu nu va rămâne nemâncat.

doomsday2000
doomsday2000  •  19 Octombrie 2019, 11:10

Articol cu dedicație pentru pleava dinamovistă care face trafic și postează la greu

Vezi toate comentariile (7)
Comentează