FOTBAL  »  Superliga  »  CHINDIA - FC VOLUNTARI

FOTO & VIDEO „Curtea Domnească” și-a primit oastea » Imagini spectaculoase cu noul stadion din Liga 1

Noul stadion din Târgoviște // foto: Raed Krishan, GSP +9   FOTO
Noul stadion din Târgoviște // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de , - Publicat vineri, 19 mai 2023 20:13 / Actualizat vineri, 19 mai 2023 20:22

Chindia joacă în aceste momente primul ei meci pe stadionul modernizat din Târgoviște, „Eugen Popescu”, omologat în sfârșit după 4 ani de lucrări. 

Promisiuni multe, majoritatea nerespectate. Termene depășite. Cu ani, nu zile sau luni. Chindia s-a lovit de fiecare de propria primărie până și-a găsit locul. S-a întors la Târgoviște după 25 de ani pentru un meci de Liga 1, obligată să câștige pentru a fi sigură de locul în prima ligă.

+5 FOTO

Nu mai e mult până departe. Cu "teancuri de promisiuni" au trăit ani întregi fanii Chindiei. Un departe care ține de fix 25 de ani pentru târgovișteni. S-a tot dus un sfert de veac până când Chindia să joace din nou, acasă, în prima ligă. Și-n ce moment. 

Cu frica retrogradării în sân, cu nervii la pământ: "Doamne ce-am mai așteptat după acest stadion, după acest moment, doar să nu fie prea târziu", spun fanii târgovișteni la microfon.

FOTO. Noul stadion din Târgoviște arată spectaculos

+5 FOTO

Un adevăr cu un termen aproape de confirmare. Doar 90 de minute îi despart de adevăr. Se strigă tare, din tribune și din Turnul Chindiei: "Chindia! Victorie! Chindia! Victorie!". Un succes ce-ar mai da șansa celor aproape 9.000 de fani, stadion plin ochi, s-o mai vadă pe Chindia măcar un an în SuperLigă. După 4 de exil. 

Pentru că la Târgoviște termenele s-au schimbat mai ceva ca vremea. Grămezi de moloz, de ciment și de bani au căzut pe nervii microbiștilor locali. În mai 1998 Chindia retrograda din Liga 1. În mai 2019 s-a întors. Și tot în luna mai, 2023, după 3 sezoane și 38 de etape de așteptare, "Curtea Domnească" își primește oastea.

VIDEO: stadion plin la Chindia - FC Voluntari, primul meci pe noua arenă din Târgoviște

Pentru ce atât de mult?

Vremurile lui Dobrin sau Narcis Coman sunt la capitolul istorie, una bună, când Târgoviște era punct fix pe harta fotbalului. Chindia nu mai e ce-a fost altădată, nici stadionul ce probabil așteptau suporterii.

Ca măcar după atâta timp de răbdare, să vadă un oval perfect, nu întrerupt la peluze, poate acoperit de jur-împrejur, nu doar la o tribună. Ceva mai modern, mai actual, mai de 2023.

"E bun și așa! Am minți totuși să spunem că nu speram la altceva. Dar mai bine așa, decât la Ploiești", se "descarcă" fanii. Poate că și tribuna veche a rămas în picioare tocmai din acest motiv. Să aducă aminte de ce-a fost și spre ce ar tinde, din nou la stadiu de promisiune, Chindia.

Cert e că, după ani de așteptare, după promisiuni neonorate și minciuni, suporterii Chindiei au strigat, în Târgoviște, primul "11" al lui Toni Petrea. Iar jucătorii roș-albaștrilor au intrat pe teren, ca pe San Siro, pe ritmurile melodiei "Sarà perché ti amo", pentru că Ricchi E Poveri e la modă și aici. Chindia s-a întors acasă. În sfârșit!

Narcis Coman, prima pasă

Primul meci jucat de Chindia în Liga 1 acasă a început cu un moment special. Lovitura de start a fost dată de Narcis Coman (76 de ani), fostul portar al târgoviștenilor în 1976 și 1980. La vârsta de 32 de ani, pe când apăra chiar la Târgoviște, Narcis Coman a fost declarat cel mai bun fotbalist român.

Tot din Liga 1: 

Meci decis în Liga 1 de un penalty bizar: „N-am văzut că i-a pus piedică! Dar nefiind VAR...”

Assist al portarului în SuperLigă! Cum s-a transformat în pasă decisivă degajarea de pe 6 metri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
remarque
remarque  •  20 Mai 2023, 09:01

s-a mers pe o varianta de modificare stadion existent, dar dl Tiganas cu arhitectii sai au facut din nou o treaba buna, locul arata grozav. Pacat ca a durat atat de mult si pacat ca targovistenii au jucat mereu in deplasare. Bine ca exista insa infrastructura sportiva la Targoviste. Succes Chindia!

sevilla_19.86
sevilla_19.86  •  19 Mai 2023, 21:12

Un stadion cochet...acum ar trebui si o echipa ....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează