FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Chipciu e out tot anul! » Diagnosticul stelistului e şi mai dur după operaţia la care a fost supus. Cine vine în locul lui

Chiţu a împlinit recent 22 de ani, fiind cu doi ani mai mic decît Chipciu +1   FOTO
Chiţu a împlinit recent 22 de ani, fiind cu doi ani mai mic decît Chipciu

Articol de - Publicat vineri, 24 mai 2013 00:00 / Actualizat vineri, 24 mai 2013 10:57

Alex a avut tibia fracturată în 4 locuri şi va lipsi aproape 6 luni, ceea ce înseamnă că Reghe nu se va mai putea baza pe el pînă la finalul anului. Din acest motiv, Steaua va bate palma cu Hagi pentru a-l aduce acum pe Chiţu.

Steaua a răsuflat uşurată în cazul lui Chiricheş, a cărui accidentare suferită în meciul cu Dinamo nu e foarte gravă, însă a primit o veste extrem de proastă în privinţa lui Chipciu. Deşi iniţial s-a crezut că va absenta doar 3 luni şi jumătate, în urma operaţiei din această săptămînă verdictul e unul crunt: are nevoie de cel puţin 6 luni pentru a putea reveni din nou pe gazon.

Şase şuruburi introduse în picior
Ionuţ Codorean l-a operat şi i-a descoperit nu mai puţin de 4 fracturi pe tibie şi în zona gleznei drepte. Tocmai pentru că a fost o accidentare extrem de gravă, în timpul intervenţiei lui Chipciu i s-au introdus 6 şuruburi în picior, care au rolul de a-i reaşeza tibia şi de a-i susţine în poziţii corecte oasele piciorului şi ale gleznei.

"Mai devreme de 5 luni şi jumătate mi-e greu să cred că va putea juca", a confirmat şi Mihai Stoica perioada de pauză. Chipciu va pierde toată pregătirea de vară, motiv pentru care, chiar dacă va reveni la jumătate lunii noiembrie, el nu va fi apt să joace titular în acest an.

Chiţu joacă pe ambele benzi,ca şi Chipciu
Şi din acest motiv, Steaua va aduce un înlocuitor, iar el va fi chiar cel care le-a marcat roş-albaştrilor două goluri în ultima etapă. Aurelian Chiţu de la Viitorul, fotbalist care e dorit insistent de Gigi Becali.

Chiar dacă îl vor şi Astra, şi FC Vaslui, Chiţu va ajunge în Ghencea, discuţia finală dintre Steaua şi Gică Hagi urmînd să fie finalizată după mijlocul săptămînii viitoare, cînd se va termina campionatul. Chiţu e fix pe profilul lui Chipciu, poate evolua pe cele două benzi în atac, dar poate fi folosit, şi a şi jucat pentru Viitorul de multe ori, şi ca atacant într-un sistem 4-3-3.

Chiţu a fost foarte bun în acest sezon
Fotbalistul lui Hagi a fost unul dintre cei mai constanţi şi mai buni din lotul Viitorului în actualul campionat. A lipsit într-un singur meci, fiind suspendat, în rest, de fiecare dată a evoluat ca titular.

Cifrele lui sînt excelente:
- a jucat 2.765 de minute în cele 31 de jocuri bifate
- de 26 de ori a fost integralist, iar în partidele în care a fost schimbat acest lucru nu s-a întîmplat mai devreme de minutul 70
- a marcat nu mai puţin de 7 goluri şi a oferit 3 pase de gol
- are o medie a notelor GSP de 6,10, cea mai mare din tot lotul Viitorului

400 de mii de euro e preţul pe care Steaua îl va plăti pentru a-l achiziţiona pe Chiţu, cu 100.000 de euro mai puţin faţă de cît s-a achitat pe Gabi Iancu

CV Aurelian Chiţu
- are 22 de ani
- are 1,83 metri şi 80 de kilograme
- a debutat în Liga 1 în iulie 2012, în meciul Viitorul - FC Braşov 3-2
- are două meciuri jucate în echipa naţională de tineret
- a bifat două jocuri şi pentru "naţionala" mare, amicalele cu Polonia şi Australia, doar cel din urmă însă a contat ca selecţie oficială

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
bogdanelibm
bogdanelibm  •  24 Mai 2013, 22:06

dodel a iesit din nou la rampa rupandu-i piciorul unui coechipier.dupa ce este cel mai slab nr 10 din istoria stelei isi mai nenoroceste si colegii.

robert1205
robert1205  •  24 Mai 2013, 19:14

A. Chiţu este un jucator de valoare.

blaustein
blaustein  •  24 Mai 2013, 18:11
Postat de catalin931 pe 24 Mai 2013, 18:00

In afara de Ruse si Popica restul sunt de umplutura, din cauza asta vrea sa mai aduca unul.

Radut, Iancu, Stanciu sunt de umplutura? At de ce i-a mai adus ? Eu unul cred ca sunt jucatori de viitor, merita sanse. Si cu ce e mai bun Chitu decat oricare din astia 3?

Vezi toate comentariile (27)
Comentează
Close