FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Chiricheş nu crede că ar fi o soluţie bună ca fundaş dreapta: "Nu mă simt bine în bandă"

Chiricheș spune că duritatea antrenamentelor de acum le va folosi steliștilor în campionat
Chiricheș spune că duritatea antrenamentelor de acum le va folosi steliștilor în campionat

Articol de , - Publicat luni, 14 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 14 ianuarie 2013 01:02

Vlad Chiricheş (23 de ani) spune că joacă acolo unde i se cere, dar preferă să fie folosit ca stoper. Stelistul a vorbit şi despre cum îşi petrece timpul în cantonament şi de ce nu crede că trupa din Ghencea mai poate rata titlul.

- Vlad, sînt grele antrenamentele în Spania, dar unele exerciţii vă mai fac să şi zîmbiţi, se poate spune că e un cantonament distractiv?
- Nu e nici o distracţie, credeţi-mă! Muncim, ce-i drept, uneori cu zîmbetul pe buze, dar uşor nu e nici un antrenament. E normal, e o perioadă de acumulare, trebuie să tragem de noi.

- Cum îţi petreci timpul liber aici?
- Pe iPad! Mă uit la filme, la seriale TV, am cîteva pe care le urmăresc. Mă mai şi joc.

- Ce fel de jocuri?
- (rîde) Curling, e distractiv, să ştii! Şi mai am un preferat, unul cu cuvinte, care îţi pune mintea la contribuţie.

- Mingea e o prezenţă rară la antrenamentele voastre.
- Aşa e, acum lucrăm mai mult fizic. Normal că iubim fotbalul, am prefera să lucrăm cît mai mult cu mingea, dar ce facem acum ne va prinde bine la jocuri.

"Am fost plimbat în toată Europa, dar sînt tot la Steaua"

- Aveţi timp să vă intraţi în ritm pînă la partida cu Ajax?
- Eu aşa sper. Îmi doresc să confirmăm în meciurile amicale de aici, din Spania, apoi în Antalya şi să ne prezentăm bine la Amsterdam.

- Cadu a spus că Steaua are o misiune mai uşoară cu Ajax decît au ei cu Inter, eşti de acord?
- Nu ştiu ce să spun, ambele formaţii sînt puternice. Totuşi, recunosc că între cele două aş fi preferat-o oricînd pe cea olandeză.

- La echipa naţională ai fost folosit în banda dreaptă a defensivei. Avînd în vedere problemele pe care le aveţi acum pe acest post, crezi că ai fi o soluţie?
- Eu sînt fundaş central, am mai spus asta. Am jucat în bandă, nu ştiu dacă mi-am făcut datoria bine. E un pic greu acolo pentru mine, recunosc. Dar dacă se apelează la mine, n-am cum să refuz. Joc acolo unde mi se cere.

- Te-au afectat toate zvonurile de transfer legate de tine?
- Am fost plimbat de presă în toată Europa, dar eu nu ştiu nimic. Am stat acasă cu familia, liniştit. Uite că sînt tot la Steaua!

"Mă duc la naţională cînd îmi spune clubul"

- Gigi Becali te-a evaluat la 10 milioane de euro, crezi că meriţi suma asta?
- Nu sînt eu în măsură să comentez, nu pot să mă autoevaluez. Patronul ştie cel mai bine, el decide.

- Tu unde te vezi peste doi ani de zile?
- Aş vrea să fiu la un club puternic din vestul Europei, să confirm aşteptările. Şi sper să am deja în palmares o participare cu echipa naţională la un turneu final. Ar fi frumos!

- Referitor la echipa naţională, ştii că se vorbeşte mult în aceste zile, dacă să vă duceţi să vă pregătiţi cu Piţurcă sau să rămîneţi aici, tu ce faci?
- Eu sînt jucătorul Stelei. Sincer să fiu, nici nu ştiu care e problema, ce-a vorbit Mister cu domnul Piţurcă. Habar nu am. Eu voi proceda aşa cum îmi cere clubul.

"E greu să mai fim ajunşi de cineva"

- Vă credeţi deja campioni, avînd un avans de 10 puncte faţă de Astra?
- Nu vreau să se înţeleagă că ne desconsiderăm adversarii, dar eu cred că avem un lot foarte bun şi că e greu să ne mai ajungă cineva.

- Ce părere ai de Alexandru Maxim, de la Pandurii? Şi tu ai fost într-o situaţie asemănătoare şi ai semnat, el a refuzat.
- Aşa e, am parafat actele în pauza de iarnă şi am venit în Ghencea la finalul sezonului. E problema lui, el ştie ce planuri are, ce calcule şi-a făcut. Eu am semnat, am ales bine. A fost o alegere foarte bună!

- Ce fotbalist ţi-a pus cele mai mari probleme pe teren?
- Din Liga 1 n-aş putea nominaliza pe cineva. Ce-i drept, am avut şi un sezon bun pînă acum, n-am avut deloc coşmaruri. Totuşi, un fotbalist care mi-a plăcut mult e Vedad Ibisevici, de la Stuttgart.

"Ajax e o formaţie care vine din Champions League, sorţii sînt puţin în favoarea ei. Eu sper ca prin această pregătire să echilibrăm balanţa" (Vlad Chiricheş, fundaş Steaua)

"Cu Ajax va fi mai greu decît a fost cu Twente, cînd nu ne-am calificat. D-asta trebuie să avem mare grijă şi să pregătim cele două meciuri perfect" (Vlad Chiricheş, fundaş Steaua)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
andystar
andystar  •  14 Ianuarie 2013, 17:33
Postat de ovidiu_3003 pe 14 Ianuarie 2013, 09:42

Daca nu o sa eliminati Ajax ...cine o sa va cumpere ? Sunteti niste petarde blatiste cu totiii ...

Esti un om de nimic ba prazare !

fremenash
fremenash  •  14 Ianuarie 2013, 16:15

chiriches nu poate juca pe banda deoarece are simtul olfactiv prea sensibil pentru gradul de apa calda / apa de canal care emana din tribuna "stana din ghencea"

kily
kily  •  14 Ianuarie 2013, 13:22

de'am scapa odata de taranul asta! m'am saturat de fitzele lui... joci acolo unde te pune antrenorul!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează