FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - PETROLUL

Cifrele ce anunţă spectacolul » Se prefigurează un meci încins între Dinamo şi Petrolul

Articol de , - Publicat joi, 19 septembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 19 septembrie 2013 02:13

Dinamo înfruntă sîmbătă Petrolul într-un duel vital pentru gazde şi pentru Mulţescu. Iar ”găzarii” n-au mai pierdut în Liga 1 de 10 luni.

Doamnelor, domnilor şi dragi copii, se anunţă un meci intens între Dinamo şi Petrolul, sîmbătă seară, de la ora 21:30. Roş-albii au împărţit mii de tichete în şcoli şi părinţilor pentru partida considerată vitală pentru ei şi pentru Gigi Mulţescu, care a ajuns tocmai pe locul 11 în clasament.

"Cîinii" n-au mai avut aşa parcurs slab în primele 7 runde din ediţia 2002/'03, atunci cînd contabilizau tot 8 puncte. Dar "cîinii" stau bine, pe hîrtie, în confruntările cu Petrolul: 86 de dueluri, 51 de victorii Dinamo, 15 remize şi 20 de succese ale ploieştenilor. În istoria roş-albilor, doar FC Argeş a suferit mai multe eşecuri, 53 la număr.

Petrolul peste Steaua
"Lupii" vin fioroşi pe Naţional Arena. Nu doar că sînt pe locul 2 în clasament, la egalitate cu liderul Astra, dar Petrolul este neînvinsă în prima divizie de 10 luni! Mai exact de pe 23 noiembrie, de cînd Gaz Metan s-a impus la Mediaş cu 2-0.

După acel joc au urmat 24 de partide, 13 victorii şi 11 remize. Iar dacă nu vor pierde sîmbătă, ploieştenii o vor egala pe Venus (locul 5 în clasamentul all-time) la număr de meciuri consecutive fără înfrîngere.

Petrolul este cea mai bună echipă din campionat în 2013. Are 46 de puncte, cu unul peste Steaua. Dinamo este de-abia a 5-a, cu 34 de puncte în acest an calendaristic.

Contra, neînvins cu "cîinii"
"Guriţă" s-a evidenţiat ca jucător la Dinamo, pentru care a bifat 101 partide şi-a marcat 8 goluri. Ca antrenor însă, n-a pierdut în faţa roş-albilor, o victorie şi o remiză. Contra este cel mai tînăr antrenor din prima divizie, face 38 de ani pe 15 decembrie, în timp ce Mulţescu e cel mai vîrstnic, face peste două luni 62 de ani. Duelul dintre "Guriţă" şi Mulţescu este nedecis, încă: un meci, o remiză.

Mulţescu i-a salvat
Dinamovistul are 3 victorii, 3 remize şi două înfrîngeri în 8 meciuri contra Petrolului. Culmea!, nea Gigi i-a antrenat pe "lupi" de două ori, iar ultima dată, în 2011/'12, i-a salvat de la retrogradare. Mulţescu n-a mai pierdut în faţa ploieştenilor din 1991. Mai exact de pe 3 martie, cînd se afla tot pe banca roş-albilor, iar Petrolul a învins cu 2-0.

Mateuţ revine în "haită"
Fosta Gheată de Aur a Europei, Dorin Mateuţ, 48 de ani, este aproape de a reveni la Dinamo. Fie în staff-ul tehnic, fie în cel administrativ, deşi mai mari şanse sînt cu prima variantă.

Fără serviciu, "Mateo" ar putea să-l ajute pe Mulţescu în munca sa cu mijlocaşii şi cu atacanţii, mai ales că ultimii n-au punctat deloc în primele 7 etape. Mateuţ va începe munca de săptămîna viitoare.

Şi Dudu Georgescu şi-a arătat disponibilitatea de a veni în staff-ul administrativ, însă nu s-a luat încă o decizie în ceea ce-l priveşte.

16 străini, cei mai mulţi dintre echipele Ligii 1, au utilizat ploieştenii în acest campionat. Dinamo s-a bazat pe 9 străini

3 jucători din lotul lui Contra au bifat toate minutele în actuala ediţie, e vorba de Pecanha, Guilherme şi Geraldo. La gazde, doar Matei şi Curtean au jucat în toate meciurile, dar nici unul n-a fost integralist

33 de victorii are Dinamo, acasă, în duelurile cu Petrolul, alte 4 meciuri au fost remize, prahovenii cîştigînd în 6

Alte cifre interesante ale confruntării
- Ţucudean are de ce să spere că poate sparge gheaţa şi să marcheze în 2013: în ultimul meci cu Dinamo gazdă, roş-albii au învins cu 2-1, reuşita victoriei fiind a lui George, în minutul 90Ă3.
- "Cîinii" au marcat 4 goluri din faze fixe, cu unul peste "găzari".
- Poate fi remiză? Ultimul egal înregistrat cu Dinamo gazdă a fost pe 8 decembrie 1971, scor 1-1.
- Doar 3 partide din 86 de dueluri directe s-au încheiat remize albe, toate la Ploieşti, iar ultima oară cînd nu s-a marcat măcar un gol a fost în septembrie 1985.
- 9 din cele 20 de victorii din contul "găzarilor" au fost obţinute cu Ilie Oană pe bancă.
- Dinamo are al doilea cel mai tînăr lot din Liga 1, media de vîrstă fiind 24 de ani. Petrolul are media de 26,6 ani.
- Conform transfermarkt.de, lotul "cîinilor" valorează 18,5 milioane de euro, pe cînd al oaspeţilor e mai scump, 21,3 milioane de euro.

"E o presiune în plus la Dinamo, dar care duce la performanţă. Săptămîna aceasta am avut şedinţe cu conducerea clubului, discuţii ample, să vedem ce va fi pe teren sîmbătă" (Gigi Mulţescu, antrenor Dinamo)

"Dinamo a arătat foarte bine cu Pandurii. Chiar cel mai bun joc al "cîinilor" din acest sezon. Nu e o muncă uşoară ce fac oamenii din Ştefan cel Mare. Totuşi, vrem să facem un meci mare pe Naţional Arena" (Cosmin Contra, antrenor Petrolul)

VEZI AICI INFORMAŢII DESPRE BILETE LA DINAMO PETROLUL!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
basexu
basexu  •  20 Septembrie 2013, 12:37
Postat de andrey.fcd pe 19 Septembrie 2013, 09:31

Trebuie sa se intrerupa seria asta a Petrolului. In orice caz cel mai bun sa castige.

Cu siguranta ca se va intrerupe la un moment dat, dar nu sambata. Sambata seara, dupa 23:45, toate organizatiile gen "vier pfoten" vor acuza Petrolul de genocid - startul campaniei de eutanasiere a maidanezilor.

avocatulreloaded
avocatulreloaded  •  19 Septembrie 2013, 23:03

e meci de x2 ! daca bate dinamo e o surpriza mare !

fangigi
fangigi  •  19 Septembrie 2013, 20:22

pronostic 1x!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close