FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - DINAMO, DUMINICĂ, ORA 21:00, ÎN DIRECT LA DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

"Cîinele" de bibliotecă » Salvatorul din meciul cu Gaz Metan e tipul fotbalistului pe cale de dispariţie în Liga 1

Rus a marcat un gol decisiv şi în campionat, în disputa de la Mioveni (1-0)
Rus a marcat un gol decisiv şi în campionat, în disputa de la Mioveni (1-0)

Articol de - Publicat sambata, 31 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 30 martie 2012 22:55

Rus e îndrăgostit de cărţile poliţiste, preferatele sale fiind cele scoase de Gazetă, merge frecvent la biserică, dar se şi menţine în formă la sala de forţă.

Cu Vasluiul a fost "omul negru", scăpîndu-l, la golul marcat de moldoveni, pe Yero Bello. Joi s-a împrietenit din nou cu suporterii prin reuşita din minutul 88 ce le-a adus "cîinilor" un avantaj minim pentru returul de pe 11 aprilie cu Gaz Metan, din semifinalele Cupei, de la Mediaş.

Laurenţiu Rus e omul momentului în Ştefan cel Mare. Fotbalistul de 26 de ani face parte din categoria oamenilor ce nu deranjează pe nimeni, e genul ardeleanului cumsecade, un tip extrem de echilibrat şi cumpătat. "Nu are foarte mulţi prieteni, e introvertit, dar nici nu e cu nasul pe sus. Nu iese niciodată în decor şi tratează fotbalul profesionist", îl caracterizează coechipierii.

Dolha l-a învăţat să facă muşchi
Hobby-urile lui Rus sînt ironizate de alţi fotbalişti. "Citeşte cărţi poliţiste şi de psihologie, i-au plăcut foarte mult cele scoase de Gazetă, dar a citit şi Biblia. E un tip foarte credincios, merge la biserică ori de cîte ori are ocazia", spun apropiaţii săi. Cu un salariu modest, de nici 6.000 de euro lunar, Laurenţiu nu îşi cumpără haine scumpe, accesorii de sute de euro sau maşini de lux: conduce un Mitsubishi primit de la club şi stă cu chirie în Bucureşti, originar fiind din Cluj.

Emilian Dolha, un împătimit al fitness-ului, l-a luat sub aripa sa pe cînd erau colegi de cameră şi l-a îndrumat spre sala de forţă. "A pus muşchi pe el, iar acest lucru îl ajută şi pe teren. Ăsta e meritul lui Ema, însă şi al lui Dănciulescu, care face exerciţii suplimentare după şedinţele de pregătire", explică dinamoviştii. Acum, Rus împarte aceeaşi cameră în cantonament cu Bălgrădean. Fiind predispus îngrăşării, "Pufi" pierde şi el kilograme la sala de forţă datorită lui Laurenţiu.

50% Dinamo, 50% Vizer
Laurenţiu Rus a fost adus la Dinamo în 2009, de la Liberty Salonta, în baza prieteniei dintre Cristi Borcea şi patronul bihorenilor, Marius Vizer. Oficialii "cîinilor" susţin că s-au plătit bani buni pentru aducerea fotbalistului de 26 de ani, însă nu deţin decît 50% din drepturile federative ale mijlocaşului. La un eventual transfer al lui Laurenţiu banii vor fi împărţiţi în mod egal între Dinamo şi Vizer.

Alte lucruri neştiute despre Rus
- Îi place să schieze, dar clubul nu-i dă voie pentru a preveni vreo accidentare gravă. "Toţi schiem în familie, iubesc la nebunie sportul acesta!", spune Laurenţiu.
- Tatăl său e criticul lui numărul 1: "E aspru cînd vine vorba de fotbal, nu mă menajează deloc!".
- A început fotbalul la 7 ani, la juniorii lui U Cluj. La 18 ani a plecat la Salonta, apoi a mai jucat la Petrolul şi în Ungaria.

"Cum am ajuns la în Ştefan cel Mare? M-a sunat Vizer într-o seară şi mi-a zis: «Trebuie să te prezinţi la reunirea lui Dinamo. Ai grijă ce faci! Să tragi tare şi o să te impui». Eram în stare de şoc după ce am închis" (Laurenţiu Rus, mijlocaş Dinamo)

4 assist-uri a reuşit Rus în acest sezon, în Liga 1, pentru Dinamo, fiind al doilea pasator al echipei, după Munteanu (10)

1,25 milioane de euro e cota lui Rus, conform site-ului specializat transfermarkt.de. Cel mai bun dinamovist la acest capitol e Bălgrădean, cu 2,1 milioane E

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Matei nu poate

În afara lui Moţi, suspendat, Dinamo nu se poate baza mîine în Grant nici pe Cosmin Matei, accidentat la meciul de Cupă cu Gaz Metan (1-0). Fotbalistul care ar fi fost titular în condiţii normale s-a ales cu o entorsă la piciorul drept la partida cu medieşenii şi va lua o săptămînă de pauză. Va rata atît derby-ul cu Rapid, cît şi runda viitoare, cu Petrolul. Şi Kone a resimţit dureri după seara de joi, însă va fi refăcut.

Danciu-gol în locul lui Platini
După ce-a fost menajat cu Gaz Metan, Ionel Dănciulescu va începe ca titular întîlnirea cu Rapidul. Fotbalistul de 35 de ani va fi preferat în atac în detrimentul lui Platini, care a avut, din nou, o evoluţie ştearsă. În plus, "Danciu" a marcat de două ori în 2012 şi-a scos un penalty, în timp ce brazilianul n-a punctat nici în oficiale, nici în amicale.

Inbox
- Moţi: "E normal ca fanii să nu mă felicite după ce-am luat «roşu» şi-am lăsat echipa în 10. Colegii nu erau supăraţi pe ce am făcut, dar sînt eu pe mine, pentru că aş fi vrut să ajut echipa în Giuleşti. În Grant o să merg ca suporter".
- Ciobotariu e încrezător: "Aveam nevoie de o victorie cu Gaz Metan, pentru a ne descătuşa. Am mare încredere că vom obţine un rezultat pozitiv duminică seară, în Giuleşti".
- Pulhac a fost cel mai înjurat jucător al dinamoviştilor cu medieşenii, dar, la finalul meciului, unul dintre suporterii care l-au apostrofat cel mai zgomotos a venit în zona vestiarelor pentru a se fotografia şi pentru a-i lua un autograf!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (53)
saviola2_8
saviola2_8  •  31 Martie 2012, 14:12
Postat de kanye pe 31 Martie 2012, 12:35

Sa-l auzi tu pe Danke Shanke ce doct ii!Sa nu zic de Florin Costea,cand da interviu inteleg doar 2 cuvinte dintr-o fraza!

pai stiu, i-am auzit, nici asta nu e mai prejos cu ei,aici era vorba de rus nu de danke shanke, nici n-am sustinut a altii ar fi mai `scoliti` decat asta, era doar o parere legata de subiect.

el_greco
el_greco  •  31 Martie 2012, 14:01

Unul dintre putinii jucatori de pe la noi care poate tine un discurs cursiv si un jucator cu o atitudine asemanatoare lui Danciu!Respect RUS!!!!

kanye
kanye  •  31 Martie 2012, 12:35
Postat de saviola2_8 pe 31 Martie 2012, 10:28

offff, l-ati factu si pe saracu rus `dus la biblioteca`? daca se duce se pare ca se dcue degeaba l-am vazut la interviu ieri cate dezacorduri a facut:)) el asa e un baiat cuminte, muncitor se vede ca-i un baiat modest si linistit, ca fotbalist e de niveliul ligii 1, mediocru, cam putin fotbalisti valori ne-au mai ramas pe la noi p=aci.

Sa-l auzi tu pe Danke Shanke ce doct ii!Sa nu zic de Florin Costea,cand da interviu inteleg doar 2 cuvinte dintr-o fraza!

Vezi toate comentariile (53)
Comentează