FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

”Cîinii” ascultă rock » Top cinci melodii din vestiarul lui Dinamo

Dinamoviștii pot asculta Depeche Mode și live, pe 15 mai, pe Național Arena. Din cauza concertului susținut de acești clasici ai muzicii, Derby de România se va juca în Ștefan cel Mare
Dinamoviștii pot asculta Depeche Mode și live, pe 15 mai, pe Național Arena. Din cauza concertului susținut de acești clasici ai muzicii, Derby de România se va juca în Ștefan cel Mare

Articol de - Publicat vineri, 12 aprilie 2013 00:00 / Actualizat joi, 11 aprilie 2013 19:26

Noua conducere a clubului a hotărît ca înainte de meciurile de acasă ale echipei să nu se mai asculte muzică dance şi house, iar fanii să-şi bucure auzul cu Depeche Mode, Coldplay şi U2.

La vremuri noi, nu doar oameni noi, ci şi melodii noi. Pentru a introduce fanii în atmosfera de meci, înaintea fiecărei partide de pe teren propriu, s-a ales un nou playlist, cu cîntece, "mai aproape de identitatea fanilor dinamovişti", cum au precizat conducătorii clubului. "S-a renunţat la Inna, Akcent sau alte melodii, am ales melodii rock sau cult care să fie mobilizatoare şi care să placă suporterilor ce vin la stadion", au precizat şefii dinamovişti.

Dacă, în introducere, se merge pe linia clasică, cu piesa nemuritoare a lui Pavarotti "Nessun dorma", care să dea o linie de eleganţă brandului Dinamo - aşa au gîndit oficialii roş-albilor -, apoi atmosfera se încinge cu un rock de calitate, iar melodiile sînt alese special să transmită şi un mesaj atît spectatorilor, cît şi jucătorilor, care ies la pregătirea dinaintea partidei. Începînd de la meciul cu U Cluj, "cîinii" vor putea savura noul tracklist!

Doar o melodie din cele vechi
În ultimii ani, înainte de meciurile "cîinilor", la megafoanele fie din Ştefan cel Mare, fie de pe Naţional Arena se auzeau cîntecele dedicate roş-albilor, cîteva repetîndu-se. Actualii oficiali au decis să se păstreze doar o melodie dintre acestea, este vorba de cea a lui Mircea Rusu Band - "Faceţi loc, vin "cîinii roşii"!". Şi ca superstiţie, şi ca imagine, întrucît a fost făcut şi un videoclip cu fotbaliştii, de către Antena 1, cînd Dinamo a cîştigat ultimul trofeu de campioană, în 2007. "În plus, e şi reprezentativă", au comentat conducătorii.

Selecţie ca la Eurovision
La iniţiativa noilor şefi, dinamoviştii vor să facă un nou imn al echipei. "Lansăm o provocare pentru fani, dar şi pentru compozitori, să vină cu proiecte. Momentan, avocaţii noştri lucrează să rezolve tot ce ţine de partea logistică, drepturi de autor etc. Fanii vor vota pe facebook şi pe site, urmînd ca ei să decidă melodia care îi va reprezenta. În vară va fi selecţia", a comentat Negoiţă. Actualul imn, oficial, al formaţiei este melodia celor de la Vama Veche - "Mîndri de a fi «cîine»", veche din 2006.

Playlist-ul "cîinilor"
Depeche Mode - "Never let me down"
Coldplay - "Speed of sound"
U2 - "Where the streets have no name"
Luciano Pavarotti - "Nessun dorma"
Mircea Rusu Band - "Faceţi loc, vin "cîinii roşii"!"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (30)
vidanjoru
vidanjoru  •  13 Aprilie 2013, 18:51

Recomand cu caldura Led Zeppelin - Kashmir.

raul.c
raul.c  •  12 Aprilie 2013, 22:57

Imnul lui Dinamo pe care il canta Stefan Banica Jr mi se pare foarte misto. Nu vad de ce sa se renunte la el??

buldogul_rosu
buldogul_rosu  •  12 Aprilie 2013, 16:46

.fiecare sa asculte ce vrea,dar eu nu gasesc ca muzica rock este benefica pentru cineva din lumea asta(Vă reamintesc că AC/DC înseamnă “Anti Christ – Death to Christ”ma refer la renumita formatie de rock)Negoita revizuiesteti atitudinea pe tema asta, mai ales ca tu esti un crestin practicant...

Vezi toate comentariile (30)
Comentează