FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI

Cinci K.O.-uri în 3 ani! Steaua a dezintegrat-o pe Dinamo, transferându-i toți idolii » Care a fost cea mai dureroasă trădare?

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat marti, 10 ianuarie 2017 20:06

Chiar dacă transferul lui Gnohere a reprezentat abia prima mutare de la Dinamo la Steaua din ultimii 23 ani, steliștii au reușit în ultimii trei ani alte mutări ale unor foști dinamoviști, toți considerați la un moment dat idoli de tribunele din "Ștefan cel Mare".

GSP.ro prezintă cele cinci mutări bombă din ultimii ani care au stârnit deziluzia fanilor dinamoviști. 

1. Venit de la Poli Timișoara, Srgian Luchin a evoluat între 2011 și 2013 pentru Dinamo, fiind adoptat rapid de galeria dinamovistă. Fundașul, care între timp devenise căpitan la Dinamo, a plecat la Botev Plovdiv la începutul lui 2014, la doar șase luni distanță fiind achiziționat de Steaua 

2. Anul 2015 începea cu un mare șoc. Gabi Tamaș, la acea vreme liber de contract, voia să-și relanseze cariera după accidentările care l-au măcinat în Anglia. Deși a avut ofertă și de la Dinamo, Tamaș a ales în cele din urmă banii lui Gigi Becali, spre surprinderea suflării dinamoviste, care spera la o repatriere a fundașului.
În prealabil, Tamaș evoluase pentru Dinamo în trei rânduri, echipa din "Ștefan cel Mare" fiind rampa de lansare care l-a ajutat pe fundaș să se transfere în străinătate în 2003.

3. La doar două săptămâni de la transferul lui Tamaș, steliștii realizau o altă mutare bombă. Transferat de Dinamo în liga a doua din Anglia, la Charlton, Steaua a intrat pe fir și l-a împrumutat pe George Țucudean, cu largul concurs al impresarului Ana Maria Prodan.
La fel ca Luchin, Țucudean a reușit "tripla" campionat- Cupă- Cupa Ligii.
Alintat de dinamoviști "Țucu", fanii vedeau în atacantul originar din Arad urmașul lui Dudu Georgescu, jucătorul fiind preferatul galeriei până la transferul la Charlton.

4. La începutul anului trecut, steliștii au reușit transferul unui alt idol din "Ștefan cel Mare". Dorit atât de Steaua, cât și de Dinamo, Ciprian Marica a semnat cu echipa roș-albastră, sperând că echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf îl va ajuta să prindă lotul lui Anghel Iordănescu pentru EURO, dar și o revenire în străinătate.
Marica nu a reușit niciun gol pentru Steaua, s-a accidentat, iar la finalul anului trecut și-a anunțat retragerea din fotbalul profesionist.
Chiar dacă nu a confirmat la Steaua, transferul lui Marica rămâne o altă bornă istorică a loviturilor administrate de Steaua lui Dinamo. Considerat dinamovist convins, crescut în "Ștefan cel Mare", Marica nu a ezitat să-i trădeze pe alb-roșii, declarând la momentul transferului că "a ales echipa care l-a dorit mai mult."

5. Ultima lovitură pe care Dinamo a încasat-o de la rivala istorică a fost reprezentată de mutarea lui Harlem Gnohere la Steaua din această iarnă. Spre deosebire de celelalte mutări, transferul francezului i-a șocat și mai mult pe dinamoviști, având în vedere că mutarea s-a făcut direct de la Dinamo la formația roș-albastră. 
Venit în vara lui 2015, "Bizonul" devenise rapid  unul dintre preferații galeriei dinamoviste, care îi striga numele la fiecare meci.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (96)
164609984023475
Costel Ivascu  •  11 Ianuarie 2017, 12:39

"Talpan",un om al mafiei , care iese la pensie , ocupandu-se sa nenoroceasca un mit al fotbalului romanesc"Steaua". Noi muncim 40 de ani pentru o pensie de 600 pana la 900 lei, pe cand acest individ iese la pensie la 45-50 ani ,cu o pensie de 5-6 ori mai mare ca noi muritori.

neica_nimeni
neica_nimeni  •  11 Ianuarie 2017, 10:30
Postat de stefan.. pe 11 Ianuarie 2017, 10:23

"Cinci K.O.-uri în 3 ani! "... O numaratoare demna de Ghita Pristanda, personajul lui Caragiale. In ultimii ani, Dinamo i-a "dezintegrat" pe Gigi Becali, pe jucatorii si pe consumatorii de seminte din tribune ai acestuia pe unde i-a prins. Victorii pe linie, fotbalistic vorbind, si, bomboana pe coliva, episodul "Doar Dinamo Bucuresti" realizat de baietii din PCH pe spinarea nefericitilor purtatori de veste alb-rosii. :))) Nu sunt suporter al "cainilor", dar in fata unor astfel de "argumente, nu pot decat sa spun: respect, Dinamo!

Umilinta se vede in clasament...de ani buni incoace...asa ca lasa-ne... "Doar Dinamo Bucuresti....e mereu sub Steaua in clasament"...:)))

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  11 Ianuarie 2017, 10:30
Postat de para.para pe 11 Ianuarie 2017, 10:26

Multi de pe aici sunt angajatii lor care sunt disperati dupa trafic, sa faca lumea sa intre aici. Tolontan se chinuie cu diluantii si spitalele lui, subiecte care n-au nici o treaba cu sportul si care nu aduce rating decat din partea publicului tinta, adica acei 49% de inadaptati care se zice ca ar tine cu fcsb.

Slava Domnului ca exista ”adaptati” ca tine si ceilalti fani ai clubului care transfera iluzii si se pregateste vartos de... de... naiba stie ce... De FCD1948B e vorba, desigur.

Vezi toate comentariile (96)
Comentează