FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cine a creat şi al cui e meritul pentru actuala echipă a Stelei: Gigi 67%, Reghe 17%, Piţi 11%, MM 5%!

Una dintre cele mai rentabile achiziții ale Stelei s-a numit Raul Rusescu, Becali cumpărîndu-l de la Urziceni pe numai 150.000 euro
Una dintre cele mai rentabile achiziții ale Stelei s-a numit Raul Rusescu, Becali cumpărîndu-l de la Urziceni pe numai 150.000 euro

Articol de - Publicat joi, 13 decembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 13 decembrie 2012 13:46

Aceasta e contribuţia celor din actuala conducere la realizarea echipei. Procentul lui Mihai Stoica e pe jumătate din cel al selecţionerului, care i-a adus pe Latovlevici şi Gardoş.

Steaua are cel mai bun sezon din 2004-2005 încoace, atunci cînd s-a aflat ultima oară în postura de lider la finalul anului în prima divizie şi calificată în primăvara europeană. Cine a avut rolul cel mai important la crearea acestei formaţii care-i pe jumătate campioană, din moment ce are un avans de 10 puncte faţă de locul 2?

Dintre toţi jucătorii pe care Reghecampf i-a folosit în acest sezon, în toate competiţiile, nu mai puţin de 18, fix cît un lot pentru un joc oficial, au bifat măcar 10 jocuri în Liga 1 şi Europa League şi pot fi consideraţi personaje-cheie în performanţele realizate. Dar cine i-a adus pe cei 18?

Contribuţia majoră a avut-o patronul. Gigi Becali a decis de unul singur în privinţa a peste două treimi din lot, insistînd şi transferînd la echipă 12 dintre cei 18, în frunte cu piesele cele mai grele: Rusescu, Bourceanu, Chiricheş, Chipciu, Tănase.

Următorul pe listă, ca şi procentaj, e actualul "principal". Reghe a adus 3 fotbalişti, e vorba despre Szukala, Pintilii şi Rocha, iar în cazul lui Adi Popa are o contribuţie măcar pe jumătate. L-a propus pentru un transfer încă din iunie, Becali a refuzat la vremea respectivă, dar după două luni a decis să-l aducă.

Ultimii doi în topul contribuţiei la formarea echipei o au actualul manager şi un fost antrenor. Mihai Stoica se poate lăuda cu un singur nume, macedoneanul Daniel Georgievski, în timp ce Victor Piţurcă, deşi a plecat de mai bine de doi ani, are meritul de a-i fi lăsat în curtea "militarilor" pe Latovlevici şi Gardoş.

544077-stelisti.jpg

Ca la alegeri :)
Contribuţia pe care Gigi Becali o are la formarea actualei echipe din Ghencea, de 67% din lot, e aproape la fel de mare, ca procentaj, cu ceea ce a realizat latifundiarul la alegerile parlamentare de duminica trecută. Participînd pe listele USL, propus de PNL, Becali a fost votat într-un colegiu din Sectorul 6 de 65% dintre cei care s-au prezentat la vot. Pînă în 2016, Gigi va fi deputat în Parlamentul României.

Primul transfer al iernii l-a făcut tot Gigi
Probabil că şi în campania de achiziţii din pauza dintre tur şi miniretur rolul cel mai important în alegerea jucătorilor îl va avea tot Becali. Deja primul nume care a semnat cu Steaua a fost ales exclusiv de patron. E vorba despre Gabi Iancu (18 ani), de la Viitorul Constanţa, care va costa o jumătate de milion de euro.

"Eu v-am spus că o să cumpăr atîţia jucători cît e nevoie şi o să dau afară tot cît e nevoie pînă o să iau titlul şi o să fac o echipă mare la Steaua" (Gigi Becali, patron Steaua)

9 milioane de euro a costat primul "11" al Stelei din acest sezon, singurul jucător care nu a venit prin transfer, ci din postura de fotbalist liber, fiind Georgievski

2,8 milioane de euro au costat cei 7 jucători de rezervă, care au evoluat în cel puţin 10 meciuri în acest sezon, cei mai scumpi fiind Costea (1,4 milioane) şi Pîrvulescu (800.000)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (34)
valentino_84
valentino_84  •  09 Ianuarie 2013, 14:06

Gigi Beecali 50% Finu Borcea 35% Reghe 15% Mimi Gayu a facut si el transferuri Andrey(portarul),Elton,Gora Tall etc... la fel ca Finu Borcea da peste 2 milioane pe Miranda si nu ii da lui Chiriches 500 euro

viorescu
viorescu  •  14 Decembrie 2012, 08:45

Wrong inca o data! Gigi 110%, Reghe -5%, Pitzi -3%, MM -2%. Asa mai merge!

felipes22
felipes22  •  14 Decembrie 2012, 07:26
Postat de felipes22 pe 14 Decembrie 2012, 07:17

Scuzati-mi expresia, dar e incredibil sa pui un asemnea titulu:Sunteti Proosti facut gramada. pai si ce daca a aduc jiji majoritatea jucatorilor? ii antreneaza el? Cel mai mare merit e a lui REGHE el ii antreneaza si el face tactica si tot. Cate exemple nu avem in lume cu echipe cu jucatori foarte buni si cu antrenori varza care nu fac nimic? si invers echipe cu jucatori mediocrii gen pandurii, urziceni, galati, dar care antrenorii au stiut sa scoata ce a fost mai bun din ei si sa aibe rezultate?. in ca un exemplu: Lucescu a luat 4-5 brazilieni bunicei si pana s-au adaptat si pana au inteles ce a vrut lucescu de la ei nu au facut mare grozavii, dupa aju catigat tot si au dat mare randament

concluzia: daca nu ai un antrenor bun care sa stie sa scoata tot ce e mai bun de la jucatori, sa-i motiveze si sa-i mentina uniti ca intr-o familie, nu ai succes nici de s-ar numi Guardiola, mourinho sau oricine altcineva. anul asta bourinho a impartit vestuariul in 3 spanioli, portughezi si neutrii si i-a pierdut din frau de aia joaca asa prost si pierd atatea meciuri.Inca un exemplu foarte bun este Bielsa cu Bilbao care a jucat 2 finale si juca de mimnune campionatul trecut si acum sunt varza. Asta se inampla pe oriunde, ai pierdut fraul vestuariului adio rezultate cat de bun ai fi tu ca antrenor sau ei ca jucatori.Asa ca tineti de Reghe si lasati-l sa isi faca treaba si vom avea performa

Vezi toate comentariile (34)
Comentează