FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV „Are calitate băiatul!” » Portretul moldoveanului transferat de Dinamo: Kopic și-a luat „bijutier”!

Petru Neagu, în Piașa Roșie din Moscova / Sursă foto: Instagram
Petru Neagu, în Piașa Roșie din Moscova / Sursă foto: Instagram

Articol de - Publicat miercuri, 17 ianuarie 2024 18:47 / Actualizat miercuri, 17 ianuarie 2024 21:46

Dinamo s-a pus pe treabă, a rezolvat trei transferuri doar în ultimele 24 de ore, în goana după evitarea retrogradării. „Câinii” și-au început ziua prezentându-l pe moldoveanul Petru Neagu, jucător care primește referințe bune din partea compatrioților de peste Prut. 

Gazeta Sporturilor a încercat să-i creioneze un portret lui Petru Neagu și a contactat mai mulți oameni cu experiență în fotbalul din Republica Moldova. Toți au vorbit în termeni laudativi despre noul jucător al lui Dinamo, toți așteaptă ca fotbalistul de 24 de ani să facă diferența în „haită”. El poate evolua ca extremă stânga sau ca atacant central.

A ținut-o din operație în operație! 5 lucruri despre cel mai nou transfer făcut de Dinamo: declinul a început în China
DINAMO
A ținut-o din operație în operație! 5 lucruri despre cel mai nou transfer făcut de Dinamo: declinul a început în China

Petru Neagu, descris de oamenii de fotbal din Republica Moldova: „Are calitate băiatul! A făcut o figură bună în ultima perioadă”

Danu Spătaru, fost jucător la Dinamo pentru o scurtă perioadă, trecut și pe la Astra și Poli Iași, e ferm convins că bucureștenii și-au asigurat serviciile unui fotbalist extrem de util și înzestrat din punct de vedere tehnic: 

„E un jucător bun, cu calități. Driblează bine, lovește mingea cu ambele picioare, execută fazele fixe. Are calitate băiatul! 

Important e ca antrenorul să-i dea încredere. Dinamo nu trece prin cea mai bună perioadă, sper și cred că o să ajute echipa să-și revină în clasament”, a spus Danu Spătaru, în prezent în ligile inferioare din Polonia, la Radunia Stężyca. 

„Are calitate băiatul!” » Portretul moldoveanului transferat de Dinamo: Kopic și-a luat „bijutier”!
Petru Neagu, acasă, în Republica Moldova / Sursă foto: Instagram

„A făcut o figură bună în ultima perioadă. E un jucător tehnic”

Lilian Popescu, actualul „principal” de la Zimbru Chișinău, n-a apucat să lucreze cu Neagu la „zimbri”, dar știe calitățile jucătorului cu profil ofensiv achiziționat de Dinamo:

„Îl cunosc, dar nu l-am avut la nicio echipă la care am activat. A făcut o figură bună în ultima perioadă. E un jucător tehnic, sunt curios să văd cum se va prezenta la Dinamo”, a spus tehnicianul în vârstă de 50 de ani, pentru GSP.ro.

„Generația 99 a fost una bunicică la nivel de «tineret», erau niște băieți tineri buni, o parte din ei au ajuns prin Rusia”, spune un alt personaj conectat la fotbalul de peste Prut, cu experiență la nivel de Federație. 

Am fost colegi, a trecut foarte mult timp... Petru e un caracter frumos. E muncitor, educat.

- Ianoș Brînză, fost coleg al lui Neagu la Moldova U21

Un nou transfer la Dinamo: Petru Neagu

Dinamo l-a prezentat astăzi pe moldoveanul Petru Neagu (24 de ani), liber de contract, ultima oară la FC Bălți. El poate evolua ca extremă stânga sau ca atacant central.

Fost internațional moldovean de tineret, Neagu e liber de la 1 ianuarie, când a plecat de la FC Bălți. În prima parte a sezonului a reușit 5 goluri și 6 pase de gol în 14 partide.

Randamentul lui din prima jumătate a sezonului s-a văzut și pe transfermarkt, unde cota lui a urcat în 6 luni de la 100.000 de euro la 400.000, cât e în prezent.

„Are calitate băiatul!” » Portretul moldoveanului transferat de Dinamo: Kopic și-a luat „bijutier”!
Zeljko Kopic, alături de noul jucător al lui Dinamo, Petru Neagu

Crescut la juniorii lui Torino și Zimbru, Neagu, jucător de picior drept, a evoluat la nivel de seniori pentru două formații: Zimbru Chișinău și FC Bălți. El are trei meciuri și un gol la naționala sub 19 ani a Moldovei și două pentru Moldova U21.

VIDEO Dennis Politic, încrezător: „Planul este să câștigăm fiecare meci”

Citește și alte știri despre Dinamo:

„Pogba” din Superliga » Dinamo a anunțat și a 4-a achiziție a iernii. „Câinii” plătesc sumă de transfer

A ținut-o din operație în operație! 5 lucruri despre cel mai nou transfer făcut de Dinamo: declinul a început în China

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (10)
istet10
istet10  •  18 Ianuarie 2024, 13:27
Postat de Van_Basten pe 18 Ianuarie 2024, 08:47

O sa terminati pe locul 2, Dinamo sa va salva de la retrogradare si va face macar un egal in meciul direct cu echipa voastra de consoane.

Visele disperatului ...

Van_Basten
Van_Basten  •  18 Ianuarie 2024, 08:47
Postat de flick2020 pe 17 Ianuarie 2024, 21:37

Succes in L2, bastonel.

O sa terminati pe locul 2, Dinamo sa va salva de la retrogradare si va face macar un egal in meciul direct cu echipa voastra de consoane.

mehigh_ms
mehigh_ms  •  18 Ianuarie 2024, 03:52
Postat de Van_Basten pe 17 Ianuarie 2024, 22:40

Feces3bistul3, ai 500 de articole pe zi cu echipa ta de consoane. Comemteaza pe ele. Baiatul asta pare mult mai ok decat ***

tu vorbesti? la fiecare articol ai un comentariu!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează