FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ GSP

Cine se trezeşte de dimineaţă? » Bistriţa şi Severinul au şanse infime să ia licenţa şi sînt ca şi picate în B

Iaşiul şi Clujul se duelează pe viaţă şi pe moarte pentru a se menţine în Liga 1.
Iaşiul şi Clujul se duelează pe viaţă şi pe moarte pentru a se menţine în Liga 1.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 07 mai 2013 21:40

Lupta pentru evitarea retrogradării va fi aprigă în acest final de sezon. Multe depind de cum se vor da licenţele pentru campionatul viitor.

Bistriţa e primul oraş ce a dispărut de pe harta Ligii 1. Cu un Jean Pădureanu neputincios şi retras într-o funcţie decorativă, Gloria nu mai e nici în Cooperativă, nici pe prima scenă a fotbalului. Ardelenii nu au luat licenţa, iar oficialii clubului nici nu au făcut memoriu!

Ceahlăul, sora Bistriţei din "Epoca de Aur", e şi ea în jocul retrogradării şi o despart doar trei??? puncte de zona ce aduce meciuri de la ora 11:00. U Cluj stă cel mai bine în acest clasament al formaţiilor ce se zbat să supravieţuiască, fiind la cinci "lungimi" de primul loc retrogradabil.

Aflate deja în cazanul cu smoală sînt Viitorul, Concordia şi Severinul, iar Bistriţa e deja retrogradată. Din cele cinci, doar două vor scăpa, iar asta depinde de ultimele etape ce au mai rămas de disputat.

Viitorul are două meciuri lejere, cu Bistriţa şi Severin, două confruntări teribile, cu Pandurii şi cu Dinamo, plus o posibilă partidă "amicală" cu Steaua, Gigi Becali anunţînd deja că roş-albaştrii vor folosi rezervele şi juniorii!

Cel mai dificil program îl are Chiajna, în vreme ce Iaşiul alternează partidele cu contracandidatele la evitarea matineului cu cele contra formaţiilor ce se bat pentru un loc în Europa.

Licenţele se anunţă vineri
Rapid, Universitatea Cluj, Oţelul, CS Severin şi Gloria Bistriţa sînt cluburile care nu au luat licenţa pentru sezonul următor la prima instanţă. Bistriţa nici n-a mai făcut apel, în timp ce Severinul are şanse mici, întrucît are datorii imense, peste 300.000 de euro, pe care nu le poate achita în timp util. Rapid, U Cluj şi Oţelul au depus ieri acte noi la dosar, iar vineri Comisia de licenţiere va anunţa verdictele în cazul lor.

"Chestia cu insolvenţa e vrăjeala unora de a dribla regulamentul de licenţiere. Nu mi se pare o întrecere financiară corectă" (Florin Prunea, preşedinte CSMS Iaşi)

Clasamentul formaţiilor ce luptă cu şanse pentru evitarea matineului
12. U Cluj 32p
13. Ceahlăul 30p
14. Viitorul 27p
15. Chiajna 27p
16. CS Severin 24p
17. CSMS Iaşi 23p

Programul echipelor implicate în lupta pentru evitarea retrogradării
U Cluj: Oţelul (d), CSMS Iaşi (a), Rapid (d), Petrolul (a), CFR (d)
Ceahlăul: FC Vaslui (a), Oţelul (d), CSMS Iaşi (a), Rapid (d)
Viitorul: Pandurii (d), Bistriţa (a), Steaua (d), Dinamo (d), CS Severin (a)
Chiajna: Rapid (d), Petrolul (a), CFR Cluj (d), Pandurii (a), Bistriţa (d)
CS Severin: CFR (d), Pandurii (a), Bistriţa (d), Steaua (a), Viitorul (d)
CSMS Iaşi: Astra (a), U Cluj (d), Gaz Metan (a), Ceahlăul (d), FC Vaslui (a)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
adybistrita
adybistrita  •  08 Mai 2013, 15:04

mai fraiere de ce nu dai toate comentarile.Schimba tot articolul si Bistrita a facut memoriu

agb87
agb87  •  08 Mai 2013, 10:51

Nu au cum sa nu le dea licenta la otelul, rapid si u. fara ele ar fi mai putine meciuri de disputat, lucru ce nu convine lui digisport, din moment ce au platit dreptul de televizare si pe sezonul urmator, cu 9 meciuri pe etapa. Si cum regulamentul nu permite promovarea altor echipe din b (ca in anii trecuti), singura lor modalitate este sa traga tare pentru a le da licenta. Sunt sigur ca stia asta copos si d-aia a si bagat rapidul in insolventa. Destept nemernic... A, unde mai pui ca astea 3 echipe au si fani. Fara ei doar noi am mai avea suporteri adevarati+dinamo&steaua cu suporterii lor de rezultat... Deci nu isi permit sa le piarda din multe puncte de vedere...

gabryel28
gabryel28  •  08 Mai 2013, 10:27

binenteles echipe mici si fara platuri la mafioti nu pot lua licenta. in chimb rapidul galatiul dinamo cu datorii de zeci de milioane o iau fara probleme! MITICA sper sa te cureti cat mai repede!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează