FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Deac impresionează din nou » Ce performanță a reușit „decarul” lui CFR Cluj

Articol de - Publicat miercuri, 29 iunie 2022 08:19 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2022 08:59

În ultimii 5 ani, Ciprian Deac a reușit de fiecare dată să facă numărul maxim de ture, 25, la celebrul test fizic Gacon, o performanță greu de egalat în Liga 1.

Veteranul și cel mai galonat jucător din istoria CFR-ului, cu 7 campionate, două Cupe și 5 Supercupe, Ciprian Deac (36 ani) continuă să impresioneze nu doar în competiții, ci și în cantonamentele de pregătire.

La câteva zile de la reunire, ardelenii au dat, ca toți ceilalți jucători din Liga 1, celebrul Test Gacon, cel mai dificil examen pe care fotbaliștii, dar și alt gen de sportivi îl au de trecut în perioadele de pregătire. Și, ca de obicei în ultimii 5 ani, singurul care a reușit să facă integral testul, adică toate cele 25 de ture, a fost tot „decarul” lui Dan Petrescu.

 După el, cel mai bine s-a plasat mult mai tânărul Cătălin Itu (22 ani), care a finalizat 23 de ture.

Situație de neînțeles la CFR Cluj: nu își plătește la timp jucătorii, dar are o campanie de transferuri impresionantă » Cum își poate justifica investițiile
CFR CLUJ
Situație de neînțeles la CFR Cluj: nu își plătește la timp jucătorii, dar are o campanie de transferuri impresionantă » Cum își poate justifica investițiile

Deac a avut parte și de ceva mai puțină concurență, fiindcă cei trei jucători convocați la națională, Andrei Burcă, Mario Camora și Cristian Manea, nu au făcut testul. 

Iar primul reușise în 2020 să-l finalizeze și el, fiind la egalitate cu Ciprian, cei doi chiar amuzându-se atunci și spunându-le antrenorilor că ar mai fi avut resurse „pentru încă o tură-două peste test”.

Un specialist în pregătire fizică a comentat: „E chiar extrem de rar ca un jucător să facă mereu, atâția ani la rând, tot testul Gacon. Nici nu cred că mai există vreunul la fel în Liga 1. 

Nu e singurul test, mai sunt și altele, dar e un reper foarte important și e excelent dacă îl poți face pe tot. Cam de la 18-19 ture, când se trece de 20 de kilometri pe oră, ca viteză de alergare, e deja foarte bine”.

Deac arată foarte bine la antrenamente. Știți că la test a fost iar cel mai bun. Eu cred că mai joacă 4 ani. Sincer, nu cred că se va lăsa mai devreme de 40 de ani.

- Dan Petrescu, antrenor CFR

10 goluriși 12 pase decisive a avut Ciprian Deac în ultimul sezon de Liga 1

VIDEO Cum s-a pregătit CFR Cluj în cantonamentul din Austria

Citește și: 

S-au evaporat străinii » Bilanț incredibil al jucătorilor „de import” înaintea startului Ligii 1

Alexandru Chipciu: „Am vrut să plec de la CFR după două zile! Toată lumea vorbea de cât câștig, dar nimeni nu mă întreba asta”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
bombon
bombon  •  29 Iunie 2022, 15:26

Crevedia Popescu face o tura si e snitel.

irr78
irr78  •  29 Iunie 2022, 13:42
Postat de albalbastru72 pe 29 Iunie 2022, 13:28

Nu stiu ce face la testele fizice ca nu l-am vazut iar in articolele gsp nu se increde nimeni.Stiu insa ce a facut tot sezonul trecut pe teren:loveste tot timpul,ajunge tirziu la minge,nu are viteza,faulteaza urit si face antifotbal.Intr-un cuvint,nu mai poate de citiva ani.

Puteti voi..de aia terminati la cate 30 de pct de CFR an de an..voi ar trebui sa vb ultimii de intrari urate..ce a facut bancu in meciul cu sepsi,din pura neputinta si frustrare se sanctioneza in lumea civilizata cu suspendari de la 1 an in sus..cam atat despre cine ce poate..ahh si deac are 7 titluri castigate,peste 30 de selectii in nationala si infinite calificari si meciuri cu CFR IN UCL/EL..unul ca bancu ce a castigat,ce a realizat,unde a participat..?? Ma gandeam eu.

irr78
irr78  •  29 Iunie 2022, 13:36
Postat de magic4ever pe 29 Iunie 2022, 12:57

Deac este de 100 de ori mai fotbalist decat puiul de Crevedia de la FCSB...si sa nu uitam ca FCSB a fost cea mai avantajata echipa de greselile fotbalistilor,o sa iasa din turul 1 sau 2 din CFL...

Astia?? Astia ies din europa de la poarta de imbarcare de la wizzair.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează