LIGA 1  ·  CFR CLUJ

Ciprian Deac l-a transformat pe Costache în „Ronaldo de CFR Cluj”

Articol de , - Publicat joi, 02 mai 2019 14:39

CIPRIAN DEAC. Alexandru Ioniță era vedeta campaniei de achiziții a Clujului din urmă cu un an, Valentin Costache reprezenta mai mult un bonus în cumpărături, un jucător foarte tânăr pe care șefii CFR-ului doar pariau pentru viitor, nu-l considerau important pe termen scurt.

Costache s-a impus, a devenit acum un om important pentru Dan Petrescu, în timp ce Ioniță se pregătește de plecare, pentru că nici „Bursucul” nu-l convinge să muncească îndeajuns de mult.

Mai slab, mai eficient

În cazul lui Costache, tocmai despre muncă e vorba, acesta e secretul ascensiunii atacantului pe care campioana l-a cumpărat de la Dinamo cu 700.000 de euro.

El nu era un fotbalist „lucrat”, evoluase la nivel mic, la Afumați, și apucase să bifeze doar 18 partide în alb-roșu. S-a transformat la CFR într-un fanatic al muncii, sub influența lui Deac.

Staff-ul măsoară, pe lângă alți parametri fizici, și indicele de grăsime din organism.

Când a trecut Valentin în Gruia din Ștefan cel Mare, indicele acesta era 15 în cazul lui. Acum, la un an și un pic de la transfer, valoarea a coborât la 7,4! „E un „scor” apropiat de cel pe care-l are și Cristiano Ronaldo”, explică un specialist în pregătirea fizică. 

Mii de abdomene!

Mai bine antrenat decât Costache e doar Deac, la CFR. Ciprian e atât de preocupat de antrenamentele din sala de fitness că în deplasări nu se interesează de conexiunea de Internet, ca majoritatea fotbaliștilor, întreabă întâi unde e sala de forță și care e programul după care funcționează.

Indicele de țesut adipos e sub 4 în cazul lui Deac!

E prea mic, de aceea Dan Petrescu e îngrijorat și speră să-l convingă să mai reducă intensitatea cu care se antrenează.

În formă bună mai sunt, de la Cluj, Camora și Peteleu, doar că fundașii laterali au condiția fizică excelentă bazată pe calități înnăscute, nu depind de pregătire. Ei nici nu lucrează suplimentar în sală, cum fac Deac și Costache.

Cum a ajuns Ciprian să se dezbrace după ce marchează ca să-și etaleze musculatura lucrată, în stilul lui Ronaldo? Face de câțiva ani între 3.000 și 5.000 de abdomene zilnic! 

„Dacă va continua să muncească la fel, Costache va deveni un fotbalist foarte important. Important nu doar la nivelul campionatului românesc, va juca mult mai sus de atât!”
Dan Petrescu, antrenor CFR

Ioniță e „condamnat”

Vedeta alături de care Costache fusese transferat la CFR nu mai are șanse să prindă formula lui Petrescu. Alex Ioniță, 24 de ani, a fost criticat de antrenor pentru că nu luptă suficient pe teren. Îl avertizează și Șumudică, tehnicianul care a lucrat cu Alex la Astra: „Dacă nu va ieși din comoditate, o să mai stea în tribună, printre oameni care dorm sau mănâncă semințe, în loc să fie pe teren! E un supertalent, cu tehnică și cu ambele picioare bune, dar asta nu e de ajuns, e cazul să muncească!”.

Petrescu nu mai are răbdare cu el. Craiova l-a vrut pe Ioniță în iarna asta, oferise un milion de euro, dar CFR a refuzat. Transferul în Oltenia s-ar putea face în vară. 

Citește și:

Păcălicii Europei » România a ajuns în clasamentul coeficienților sub singura țară care nu are campionat de fotbal!Cum au încercat frații interlopului Emi Pian să-l omoare pe presupusul ucigaș al liderului clanului Duduianu. Imagini surprinse de camere
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
16:30 Snooker
Finala CM Snooker
Eurosport
22:00 Champions League
Manchester City - Lyon
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
Program TV complet

Liga 1