FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

REMEMBER Claudiu Niculescu, poveste cu „genialul” Ionuț Luțu: „După 7 ore, a zis că se duce la toaletă. Nu exagerez, l-a căutat Giovanni zile întregi”

Ionuț Luțu, unul dintre cei mai talentați jucători din fotbalul românesc
Ionuț Luțu, unul dintre cei mai talentați jucători din fotbalul românesc

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 noiembrie 2022 12:22 / Actualizat sambata, 12 noiembrie 2022 11:45

Claudiu Niculescu, fostul atacant minune al lui Dinamo și al fotbalului românesc, a participat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. 

Claudiu Niculescu și-a amintit de Ionuț Luțu și poveștile din cantonamente.

Claudiu Niculescu: „Luțu a fost cel mai talentat din toată generația”

- Claudiu, Slatina l-a mai dat și pe Luțu!
- Luțu a fost cel mai talentat, nu ca mine sau Danciu! A fost cel mai talentat din toată generația noastră. Eu am stat cu Ionuț și în cameră, am fost și colegi de clasă în liceu. Rar mi-a fost să văd un așa mare talent. Dacă avea mintea de acum, cu siguranță era al doilea Hagi! Un om extraordinar, pur și simplu. Are o carismă și indiferent ce făcea nu puteai să te superi pe el. Iar ca fotbal, la juniori era spectacol! Spectacol, spectacol, ce putea să facă cu adversarii. Era incredibil. Am multe întâmplări cu el.

- Zi-ne una să ne amuzăm. 
- Am plecat cu autocarul, în ianuarie 1998, la Poiana Brașov, în cantonament. Atunci erau iernile alea cu zăpezi... Am făcut de la Craiova la Brașov vreo șapte ore. Am ajuns seara târziu în Poiana Brașov. În cameră ne-am desfăcut bagajele, că urma să coborâm la masă.

„A fugit din cantonament și a fost căutat zile întregi de Crăciunescu și Giovanni Becali”

- Așa.
- El a zis că merge până la toaletă și vine la masă, dar n-a mai apărut. Atunci a fugit din cantonament și a fost căutat zile întregi de Crăciunescu și de Giovanni Becali. L-au căutat, iar el era în apartament la Slatina. Atunci a plecat Luțu la Galatasaray. Un om extrem de carismatic, un fotbalist excepțional, cu calități excepționale. Nu exagerez cu nimic!

- Să înțeleg că ai fost fermecat de el?
- Aș fi vrut să vadă și fotbaliștii de astăzi un antrenament în care avea Luțu chef. Încânta! Eu am rămas cu imaginea lui Luțu aia fotbalistică și m-a impresionat foarte, foarte mult. Nu era genul de fotbalist care să piardă noapte de noapte, dar îi plăcea să fugă din cantonament.

- Îi plăceau petrecerile. 
- El n-a băut niciodată, îi plăcea să fie înconjurat de prieteni, îi plăcea șueta. La antrenament, indiferent de cât de obosit venea, era incredibil. Acum face școala de antrenori, vorbim mai rar, dar vorbim. Are multe întâmplări! Eu am debutat cel mai târziu din acest trio. El a debutat la FC Național. Îl priveam ca pe un idol!

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Antrenorul care nu i-ar spune NU lui Gigi Becali: „Băi băiatule, banii se mai câștigă și cu umilință! Aș lucra cu el dacă mi-ar fi foame”

EXCLUSIV Dezvăluire în direct! Care este adevărata avere a lui Dan Șucu? „Forbes vă dă cu 120 de milioane de euro” / „Doar atât?!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
sictir
sictir  •  12 Noiembrie 2022, 14:09

Ce am mai ras...a fugit Lutu din cantonament...ha ha ha. Lutu este un "loser" in acest moment. Cand juca fotbal nu era, dar acum, slujindu-l pe Becali, fara familie, fara casa, fara bani, este!

margelatu49
margelatu49  •  12 Noiembrie 2022, 11:22

Mare figura Lutu…!

Sarcastique
Sarcastique  •  12 Noiembrie 2022, 10:46
Postat de Victor Kandalakis pe 13 Februarie 2021, 08:38

Pentru ca fac astfel de observatii, mi s-a interzis sa mai comentez in diversele publicatii ....!!!????????

la ge se pe , nu trebuie sa ai pretentii. is pe acelasi calapod .

Vezi toate comentariile (19)
Comentează