FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

EXCLUSIV / VIDEO Președintele unui club din Liga 1: „Mi-a plăcut stilul lui Mihai Stoica, dar la FCSB n-aș putea fi niciodată” » Ar accepta, însă, să meargă la Rapid!

Tudor speră să scape Petrolul de la retrogradare
Tudor speră să scape Petrolul de la retrogradare

Articol de - Publicat joi, 02 martie 2023 13:12 / Actualizat joi, 02 martie 2023 14:05

Claudiu Tudor, 37 de ani, președintele „lupilor galbeni”, dezvăluie de ce nu ar putea merge la FCSB, dar ar accepta Rapidul, de ce îl are model pe managerul roș-albaștrilor și ce probleme are cu familia din cauza fotbalului.

Claudiu Tudor este cel mai tânăr președinte din Liga 1. La 37 de ani, a fost obligat, practic, să preia funcția executivă #1 la Petrolul, după ce în ultimii ani a fost director sportiv. Conducătorul „găzarilor” este îngrijorat de problemele de la club. Așa cum a dezvăluit pentru GSP.ro, sunt datorii de 2,1 milioane de euro, a negociat cu jucătorii ca salariile să fie înjumătățite până la vară, iar el lucrează pro bono până la finele campionatului.

FIFA revoluționează fotbalul: meciuri de 60 de minute! » Două reguli noi intră în vigoare din viitorul sezon: ce se întâmplă cu celebrările de la goluri
FIFA
FIFA revoluționează fotbalul: meciuri de 60 de minute! » Două reguli noi intră în vigoare din viitorul sezon: ce se întâmplă cu celebrările de la goluri

De la ce îi dau lacrimile lui Claudiu Tudor

Ploieștean get-beget, Claudiu Tudor a explicat ce-l mână în luptă ca să salveze Petrolul: „M-a ajutat gena de ploieștean, iubirea pentru club. Promovarea Petrolului și locul din prezent se datorează și faptului că atunci când se cântă imnul am lacrimi în ochi. Toți care au fie și o mică legătură cu Petrolul știu că nu am avut nimic de câștigat, deși probabil meritam. Din contră, am făcut eforturi financiare pentru a ține clubul în viață. Singura satisfacție e cea sufletească, atunci când văd tribuna plină și se cântă imnul, iar toată lumea este cu fularul pe sus.”

Claudiu Tudor, președinte Petrolul: „Ori tact, ori îți iei bocceluța și pleci”

Ce model de președinte are Tudor? „Dacă vorbim pe plan intern, mi-a plăcut MM Stoica, la începutul carierei, mi-a plăcut ce a făcut la Galați. Și datorită faptului că a creat o echipă foarte, foarte bună pe plan local. Mi-ar plăcea să fac la fel.”

Ar putea lucra cu un patron precum Gigi Becali? „Cu siguranță, aș încerca, nu m-aș da la o parte. Da, e adevărat, când te duci acolo, trebuie să-ți asumi acel lucru. Dacă ai tactul necesar și ai și rezultate, e OK. Dacă nu-ți convine, îți iei bocceluța și ai plecat. Știi unde te duci. Dar, sincer, nu mă văd la FCSB niciodată. Nu din cauza lui Gigi Becali, ci fiindcă sunt petrolist”, a mărturisit președintele Petrolului.

Nu ne asumăm ceea ce s-a întâmplat la club până acum, din punctul de vedere al conducerii, datorii de două milioane de euro, dar trebuie să încercăm să le plătim, nu ne dăm la o parte. Aș fi preferat să fiu director sportiv în continuare. Sunt nopți în care nu dorm, ca să găsesc soluții

- Claudiu Tudor, președinte Petrolul

Claudiu Tudor ar pleca doar la Rapid

Cum s-ar comporta Claudiu Tudor dacă ar primi o ofertă de nerefuzat de la granzii României? „La Rapid m-aș duce, fără probleme. Suporterii Petrolului m-ar înțelege, în spatele cortinei sunt într-o relație extraordinară cu fanii Rapidului, știu acest lucru. Pentru mine contează foarte mult reacția suporterilor Petrolului. La Rapid ar accepta, la Dinamo și la FCSB nu! Iar eu nu-i pot trăda.”

Claudiu Tudor: „Aș fi ajuns la naționala mare”

Claudiu a debutat la doar 16 ani în prima divizie, se anunța o mare speranță a fotbalului intern, mai ales că era și la naționala de juniori. Ce l-a tras în jos? „Am început furtunos la doar 16 ani în A. Dacă Petrolul nu retrograda în acel an, viitorul meu ar fi fost altul. Am ajuns la Universitatea Craiova apoi, ligamentul încrucișat rupt, tendonul rupt, m-au dat în spate aceste accidentări. 

Dacă după debutul la 16 ani prindeam o perioadă de 3-4 ani cu Petrolul în prima divizie, traiectoria mea era cu totul alta. Sunt convins că aș fi ajuns fără probleme la echipa națională, la cea mare. Din păcate, căderea clubului, liga a doua, apoi accidentarea multiplă, și-au spus cuvântul.”

Nu e teamă, dar aș avea un mare regret ca acest proiect să nu continue. Sunt un tip credincios, mi-e teamă doar de Dumnezeu! Unii ne cântau prohodul din Liga 2, ziceau că nu vom promova, uite că le-am demonstrat contrariul

- Claudiu Tudor, președinte Petrolul

Claudiu Tudor, Petrolul: „A fost ca prima dragoste”

Tudor nu poate uita atât debutul ca jucător în prima divizie în 2001, cât și articolul din ziar de după acel moment. În cantonament, la Govora, o fotografie cu el îmbrățișând mingea, în pat, cu capul pe pernă. „N-am să uit acel interviu, a fost primul din cariera mea, imediat după debutul în prima ligă. A fost ca prima dragoste. Atunci eram și căpitanul echipei naționale la U16, eram pe un drum bun.”

Președintele unui club din Liga 1: „Mi-a plăcut stilul lui Mihai Stoica, dar la FCSB n-aș putea fi niciodată” » Ar accepta, însă, să meargă la Rapid!
Articolul cu Claudiu Tudor din 2001

Claudiu Tudor: „Tata mă mai trage de urechi”

Președintele „găzarilor” a adus 300.000 de euro la Petrolul, a creditat clubul, bani pe care îi va recupera fie din cesiuni, fie din transferuri ulterioare. Din această cauză are probleme acasă: „Discuții mai sunt, mai ales cu tata, care mă trage de urechi, cum se spune. Dimineața îi spun că mă liniștesc, seara, când mai apare câte o plată, încerc să fac ceea ce pot. Soția, părinții sunt pătimași, le-am transmis trăirile de la Petrolul. Noi tot timpul am fost aproape de acest club. Au fost alături de mine din 2016, suntem cu toți pictați în galben-albastru.”

Citește și alte știri din Liga 1: 

Încă un stadion nou în SuperLiga? „Dau milioane de euro pentru oamenii noștri care fac spectacol!”

Fostul fotbalist de la FCSB, desființat în direct pentru declarațiile de la flash-interviu: „N-aș vrea asemenea oameni în echipă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  02 Martie 2023, 15:17

mie imi pare rau de C.T.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează