FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL RCS RDS - DRAGOMIR

Clauze încălcate de şeful Ligii? Mitică putea să rupă contractul cu RCS-RDS! "Păi, ce, eram tîmpit să fac valuri?"

Articol de - Publicat marti, 04 iunie 2013 00:00 / Actualizat marti, 04 iunie 2013 12:28

Scandalul RDS - Dragomir - Intact a fost cap de afiş pe finalul săptămînii trecute. Urmările lui? Un director de televiziune (Sorin Alexandrescu - Antena TV Group) este reţinut 29 de zile, fiind acuzat de şantaj, un preşedinte de Ligă (Dumitru Dragomir) este chemat la DNA pentru a da explicaţii referitoare la un business ciudat, bănuit de mită, iar cel mai mare cablist din România (RCS&RDS) e acuzat că l-ar fi mituit pe Mitică.

În 2009, RDS a semnat un contract cu o firmă a lui Dragomir şi a virat în conturile acesteia 3,5 milioane de euro. Procurorii DNA încearcă să afle acum dacă e un contract complet legal sau dacă a fost vorba despre o mită mascată.

A "salvat" RDS multe milioane de euro?
Întrebarea a fost de ce ar fi încercat RDS, care a câştigat ultimele două licitaţii pentru drepturile TV ale Ligii 1, să se pună bine cu şeful LPF? O posibilă explicaţie: în contractul pentru drepturile TV, e precizat că Liga "are dreptul" de a rezilia parteneriatul dacă postul care transmite meciurile nu îndeplineşte o serie de condiţii tehnice de transmisiune a jocurilor din L1. Printre acestea, se numără "obligaţia" de a folosi cel puţin 12 camere HD (pentru primele trei opţiuni) sau SD (pentru opţiunile 4-9). Diferenţa e de calitate a imaginii. În plus, trebuie respectate o serie de alte echipamente suplimentare.

"Digi nu a respectat în repetate rînduri aceste prevederi, existînd partide pe care le-au transmis şi cu numai 6 camere", au explicat surse din piaţă. Şi au completat că "discuţia se duce, finalmente, către factorul financiar. Ca să achiziţioneze sau să închirieze seturi complete pentru a transmite etapă de etapă cele 7 partide pe care le au în portofoliu, ar fi trebuit să facă investiţii de zeci de milioane de euro". Bunăoară, 3 care HD utilate corespunzător ajung la circa 18 milioane de euro, în condiţiile în care RCS ar deţine în momentul de faţă un singur car.

Cum s-a apărat Mitică
În urmă cu cîteva minute, un jurnalist al Antenei 3 a deschis subiectul în conferinţa susţinută de Dragomir. Ce a răspuns şeful Ligii? "Dom'le, eu nu sînt aşa de deştept cum par la TV. N-am contractul în faţă, o să-l recitesc cu avocaţii". Reporterul Antenei 3 a insistat, moment în care Mitică a reacţionat: "Ia chemaţi-l, dom'le, pe avocat!". Imediat a apărut Cătălin Ciubotă, avocatul Ligii, care a explicat: "Avem o comisie care monitorizează aceste aspecte tehnice. Toate clauzele contractuale s-au respectat. S-au trimis 4-5 notificări referitoare la acest lucru pe parcursul contractului, dar totul s-a desfăşurat în condiţii normale".

Tot Dragomir a avut ultimul cuvînt: "Dom'le, noi am trimis nişte notificări, dar ce, eram tîmpit să fac valuri? Dacă făceam valuri, televiziunile nu mai dădeau banii şi cluburile mă dădeau afară. Cum să rup contractul de 104 milioane de euro pentru că nu s-au transmis meciuri cu 12 camere? Însemna să mă interneze la Bălăceanca!"

Conform contractului, dacă ar fi reziliat înţelegerea cu RCS, LPF ar fi avut garantat măcar nivelul financiar asigurat prin actualul angajament. Mai clar: dacă la o nouă licitaţie ar fi obţinuit un preţ sub cel actual, compania căreia i s-a denunţat contractul (RDS) era obligată să plătească diferenţele de sume pînă la cota din prezent.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (52)
inima_de_caine
inima_de_caine  •  05 Iunie 2013, 01:36

În toată tevatura asta, nu există nici un prejudiciu material, oricât se oftică "Intact"-ul! Cluburile, prin LPF, şi-au luat banii, RDS-ul a făcut economie... toată lumea e câştigată! Clauzele acelea sunt doar pentru fraieri! Singurii perdanţi sunt telespectatorii care nu au vizionat transmisia unui meci cu 12 camere, ci doar cu 8 sau chiar numai cu 6. Aşa, şi...?! Ei sunt obişnuiţi să fie înşelaţi, ignoraţi, sunt resemnaţi şi nu se consideră prejudiciaţi. Ba chiar se bucură că pot viziona chiar şi în aceste condiţii meciurile Ligii I!

ovidiusb
ovidiusb  •  04 Iunie 2013, 22:53

sigur... sigur... trebuia sa rezilieze contractul de 100 de milioane de euro si sa dea pe 2-3 milioane de euro sau chiar gratis catre gsptv si antena1, nu ? asa vreti voi, nu ? voi nu va vedeti cat de penibili sunteti ???

gabryel28
gabryel28  •  04 Iunie 2013, 21:37

sper ca nenorocitul asta de dragomir sa se duca si el la puscarie!

Vezi toate comentariile (52)
Comentează