FOTBAL  »  Superliga  »  CLINCENI - VOLUNTARI

CLINCENI - VOLUNTARI // Derby-ul Ilfovului se joacă pentru puncte și viață! Toate încasările merg către un băiețel de 2 ani cu o boală genetică considerată incurabilă

Articol de - Publicat duminica, 26 ianuarie 2020 14:45

FC Academica Clinceni și FC Voluntari se întâlnesc sâmbătă într-o partidă importantă în privința luptei pentru evitarea retrogradării, dar și pentru o cauză nobilă. 

Toate încasările acestui joc vor merge către Kevin Cristian, un băiețel de doar doi ani care are o boală genetică considerată incurabilă, fibroză chistică. Fibroza chistică este o boală în care secreţiile mucoase ale organismului au consistenţa crescută, sunt uscate şi aderente. Acest mucus asemănător lipiciului se întăreşte si determină simptomatologie, afectând multe organe, în special plămânii şi pancreasul. S-au făcut mai multe studii în străinătate prin care s-au putut aduce dovezi reale a eficienței unei veste. Aceasta îl poate ajuta la dezlipirea mucusului gros și lipicios care se atașează de plămâni și îl poate ajuta să aibă o respirație mai ușoară. 

Airway Clearence System este un sistem unic de terapie conceput pentru a ajuta la mobilizarea secrețiilor pulmonare prin oscilația peretelui toracic de înaltă frecvență. Sistemul Vest constă dintr-o vestă gonflabilă conectată de tuburi la un generator de impulsuri de aer. Generatorul umflă și dezumflă rapid vesta, comprimând și eliberând peretele toracic. Această tehnologie se numește oscilația peretelui toracic de înaltă frecvență (HFCWO). Mișcarea rapidă a pieptului imită ”mini-tuse” care dislocă și subțiază mucusului, deplasându-l pe căile respiratorii centrale. Terapia Vest tratează toți lobii plămânilor simultan. Această vestă nu se găseşte în România (se poate achiziționa din SUA), iar costul acesteia este de 10.000 $. 

CLINCENI - VOLUNTARI // Derby-ul Ilfovului se joacă pentru puncte și viață! Toate încasările merg către un băiețel de 2 ani cu o boală genetică considerată incurabilă

Donaţiile se pot face și în contul: 

Cod IBAN: RO98 RZBR 0000 0600 2098 4288 
Nume: NEGOIŢĂ CRISTINA 
Cod BIC: RZBRROBU 
Unitatea bancară: RAIFFEISEN BANK S.A

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează