FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, DUMINICĂ, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE DIGI 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Club bogat, club sărac » Steaua surclasează Dinamo: mai multe selecţii la naţională, mai multe meciuri în cupe europene

Derby inegal: Steaua porneşte cu prima şansă
Derby inegal: Steaua porneşte cu prima şansă

Articol de - Publicat sambata, 10 august 2013 00:00 / Actualizat sambata, 10 august 2013 19:46

 

Luchin, cel mai bine plătit dinamovist, cîştigă jumătate din salariul lui Piovaccari, iar Tănase, cel mai scump stelist, a costat de 4 ori mai mult decît vedeta lui Dinamo, Curtean.

Steaua e la cel mai bun nivel al ei din ultimii şapte ani şi a atins punctul maxim după ani în care a rulat multe zeci de jucători şi a consumat pe transferuri şi pe salarii zeci de milioane de euro. Dinamo a cheltuit mai mult ca să acopere datorii în perioada recentă şi a subţiat bugetul de salarii spre minimul suportabil, iar achiziţiile s-au produs doar gratis.

Tănase e cît patru Curtean
Politicile diferite au generat situaţii diferite: Steaua e campioană şi favorită la un nou titlu, s-a apropiat de grupele Champions League şi şi-a permis să refuze 8 milioane de euro pentru Chiricheş, bani pe care-i propusese Tottenham.

Dinamo n-a reuşit decît să-şi împrumute cel mai bun jucător, pe Marius Alexe, la Sassuolo, fiindcă nu existau oferte bune pentru un transfer definitiv, şi şi-a creat o formulă nouă cu costuri minime.

Reghe, cît Gigi în trei ani!
Banii au făcut diferenţa. Steaua a rulat jucători mulţi şi scumpi în ultimii ani. Din lotul actual, a plătit 1,8 milioane de euro pe Tănase, un milion pe Chipciu şi 800.000 de euro pe Chiricheş.

Dinamo a dat 450.000 de euro pe Curtean, cel mai scump fotbalist al ei, în rest aproape toţi au fost luaţi gratis, fără sume de transfer. Dezechilibru e şi pe bănci. Reghecampf a obţinut un venit anual de 300.000 de euro după ce a cîştigat campionatul, de trei ori peste cel al lui Gigi Mulţescu.

Pe lîngă rezultatele recente, care o indică pe Steaua superioară, diferenţa în favoarea roş-albaştrilor e descrisă şi de realizările individuale ale jucătorilor şi de statutul fiecăruia dintre ei. Internaţionalii din Ghencea au strîns 150 de selecţii, "cîinii" au cu toţii doar 40.

Roş-albii au adunat 143 de partide în cupele europene, tot lotul!, în vreme ce doar cinci stelişti au împreună 167 de dueluri europene. Cei cinci sînt: Bourceanu, Latovlevici, Tătăruşanu, Tănase, Adrian Cristea.

Chiricheş le plătea licenţa de două ori!
Dinamo a scăzut investiţiile în transferuri şi noul acţionar Negoiţă a păstrat trendul low-cost. El a explicat după ce a preluat clubul de la Nicolae Badea că a trebuit să achite datorii vechi, în jur de 4 milioane de euro, şi că de aceea nu poate să suporte şi transferuri costisitoare.

Steaua putea să-l vîndă pe 8 milioane pe Chiricheş, de două ori suma pe care a plătit-o Negoiţă pentru ca Dinamo să obţină licenţa şi să nu ajungă precum Rapid, în insolvenţă.

Experimentaţii lipsesc
Dinamo se mai apropie un pic de Steaua în privinţa numărului de meciuri în cupele europene şi a selecţiilor graţie prezenţei în lot a lui Dănciulescu şi a lui Cătălin Munteanu.

Atacantul are 8 selecţii, mijlocaşul a strîns 17, iar Danciu are şi 59 de jocuri în cupele europene. Dar cifrele celor doi nu vor ajuta duminică echipa. Cătălin Munteanu e în recuperare după o accidentare gravă la genunchi, iar "Corbul" va fi doar rezervă.

Steliştii cu cele mai multe prezenţe în Europa:
Bourceanu 38 meciuri/1 gol
Latovlevici 36/3
Tătăruşanu 35/0
Tănase 32/6
Adrian Cristea 31/4
Gardoş 21/1
Nikolici 21/3

Dinamoviştii cu cele mai multe meciuri europene:
Dănciulescu 59 meciuri/19 goluri
Munteanu 35/8
Curtean 12/1
Rus 8/0
Luchin 7/0
Bălgrădean 6/0
Dragoş Grigore 5/0

12.000 de euro lunar încasează Luchin, cel mai bine plătit dinamovist, care e însă accidentat şi va absenta. Italianul Piovaccari ia de la Steaua aproape dublu decît stoperul "cîinilor"

2.500 de euro pe lună încasează Dorin Rotariu, mijlocaşul stînga al lui Dinamo. Omologul lui de la Steaua, Tănase, e de şase ori mai bine plătit

"E derby-ul fotbalului românesc şi trebuie să avem grijă, vom trata meciul foarte serios. Partida cu Dinamo e prioritatea noastră acum" (Mihai Stoica, manager Steaua)

"Dacă o laşi pe Dinamo să joace şi să profite de orgoliul specific acestor derby-uri, poţi să ai probleme. Mi-am atenţionat echipa!" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

ŞTIRI

Steaua nu vrea 20 de echipe!

LPF încearcă să impună în acest sezon 20 de echipe în prima ligă, iar pentru acest lucru, preşedintele Dumitru Dragomir a cerut un punct de vedere tuturor cluburilor din acest moment. Acestea au termen pînă luni să răspundă solicitării LPF, iar Steaua a anunţat deja că nu este de acord cu sistemul de 20 de echipe.

Neinteresat de derby

Valentin Ceauşescu, omul de care se leagă cele mai mari succese ale Stelei dinainte de 1990, a vorbit pentru Fanatik despre meciul de duminică: "Nu prea mă mai interesează Dinamo-Steaua, acum mă uit la fotbal doar atunci cînd am ce să văd. Nu prea am ce vedea la Dinamo - Steaua în momentul de faţă, prefer să mă dedic exclusiv activităţilor mele de la Institutul de Fizică Atomică de la Măgurele. Nu vreau să vorbesc despre Steaua de-acum pentru că n-am nevoie să comenteze lumea spusele mele!".

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (175)
avocatul85
avocatul85  •  11 August 2013, 14:16

scorul va fi ceva de genul 0-2 sau 1-3 ! oricum ii umilim pe catelusi !

avocatul85
avocatul85  •  11 August 2013, 11:58
Postat de belagio pe 11 August 2013, 03:23

AVOCATE VORBIM DESPRE CAMPIONATU ROMANIEI...AVEM NOI DINAMO INCA 6 VICTORII IMPOTRIVA VOASTRA?/??IN CAMPIONAT????....

eu ziceam la general ! in campionat ,da ai dreptate aveti peste 6, dar nu e problema ca o sa egalam in viitorul apropiat !

avocatul85
avocatul85  •  11 August 2013, 11:50
Postat de belagio pe 11 August 2013, 03:19

PREA MULTE STEME ALE STELEI..DISCUTAM PE PRINCIPII NU???..DINAMO BUCURESTI INCA ARE 6 VICTORII IN CAMPIONAT..SI CRED CA DACA TIN CU DINAMO BUCURESTI SUNT PESTE STELISTI ...

degeaba ,tot steaua castiga !

Vezi toate comentariile (175)
Comentează