FOTBAL  »  Superliga  »  CUPA UEFA

Clubul Partizan Belgrad a fost exclus din Cupa UEFA

Articol de GSP - Publicat joi, 26 iulie 2007 00:00

Forul european de fotbal a decis joi sa excluda imediat clubul sarb de fotbal FK Partizan Belgrad din editia 2007/2008 a Cupei UEFA, in urma comportamentului violent al suporterilor la meciul cu NK Zrinjski, din primul tur al Cupei UEFA.

Comisia de Control si Disciplina a UEFA a decis sa excluda clubul Partizan Belgrad in urma incidentelor provocate de suporteri in timpul meciului cu NK Zrinjski (Bosnia), care a contat pentru prima mansa a turului I al Cupei UEFA, la 19 iulie. Partizan a castigat respectivul meci cu 6-1.

Cei aproximativ 1.000 de fani ai lui Partizan au aruncat cu pietre si petarde in fortele de securitate, care au reusit cu greu sa restabileasca ordinea. Arbitrul italian Andreea de Marco a fost nevoit sa intrerupa meciul aproximativ zece minute, pana cand politia a reusit sa readuca situatia sub control. Imaginile televizate au aratat ca au fost foarte putine forte de ordine plasate in zona de risc, in cel de-al doilea meci din cupele europene intre o formatie bosniaca si una din Serbia.

Pe langa excluderea din actuala editie a Cupei UEFA, Partizan a mai fost amendat si cu suma de 50.000 de franci elvetieni, aproximativ 30.056 de euro. Clubul sarb poate face apel la decizia UEFA in urmatoarele trei zile. Adversara lui Partizan, Zrinjski se va califica automat in turul II preliminar.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează