LIGA 1  ·  PROBLEME

Cluburile intrate în insolvență la începutul lui 2015 stau pe un butoi cu pulbere » În pragul depunctării!

Articol de — Marti, 07 Aprilie 2015, 00:00

Dacă instanța nu le va confirma celor de la Petrolul, CFR și FC Brașov planurile de reorganizare pînă pe 30 aprilie, acestea vor intra pe sancțiuni sportive. ”Șansele sînt minime să se încadreze în timp”, estimează surse din FRF. La 20 mai, pot fi cluburi cu minus 8 puncte în portofoliu pentru sezonul viitor!

Situația licențelor pentru ediția 2015-2016 din L1 pune într-o situație delicată în special cele trei cluburi care au intrat în insolvență la începutul anului 2015. E vorba despre Petrolul, CFR Cluj și FC Brașov.

Criteriile impuse de FRF indică faptul că grupările care nu au confirmate în instanță planurile de reorganizare pînă la 30 aprilie vor fi depunctate pentru sezonul viitor: minus 3 puncte pentru datorii din transferuri și alte minus trei puncte pentru restanțe față de stat! Cum circuitul juridic nu e foarte rapid, este foarte probabil ca aceste formații fie depunctate.

În plus, dacă pînă pe 19 mai nu fac dovada că nu mai au restanțe sau că li s-a aprobat planul special de reorganizare, echipele în culpă vor suporta noi sancțiuni sportive: minus un punct pentru fiecare tip de datorie!

Depunctare directă de la 1 iulie 2015

Cluburile care vor intra în insolvență după data de 1 iulie 2015 vor suporta sancțiuni sportive directe pentru ediția 2016-2017 din L1. Declararea procedurii administrative speciale va aduce automat un minus de 6 puncte pentru clubul respectiv în campionatul următor.

"Am preferat să scoatem sancțiunea retrogradării pentru cluburile în insolvență și să introducem criteriul fair-play-ului financiar pentru a nu afecta competiția. O echipă retrogradată însemna prejudicii pe teritoriul drepturilor TV sau în zona de integritate"
Răzvan Burleanu, președinte FRF“Lorena mi-a dat coronavirus și atunci am ucis-o”. Anchetatorii italieni au făcut imediat testarea. Care a fost rezultatul

Libertatea

Comentarii (39)

daniaania  •  09 Aprilie 2015, 13:49

Aceste depunctari sunt de prost gust. Ce vina au jucatorii? Ar trebuii sa existe alte criterii..Oricum la noi sportul nu este ajutat de guvern...

vladimircarlan  •  08 Aprilie 2015, 01:46

"Criteriile impuse de FRF indică faptul că grupările care nu au confirmate în instanță planurile de reorganizare pînă la 30 aprilie vor fi depunctate pentru sezonul viitor: minus 3 puncte pentru datorii din transferuri și alte minus trei puncte pentru restanțe față de stat! Cum circuitul juridic nu e foarte rapid, este foarte probabil ca aceste formații fie depunctate." Știți care e problema? Din momentul in care se inițiază procedura de insolventa, pana in momentul aprobarii planului de organizare, se interzice utilizarea oricaror sume de bani cu excepția sumelor alocate drepturilor salariale ale angajaților si a cheltuielilor curente (utilitati, chirii). Or FRF/LPF intentioneaza sa aplice sanctiuni cluburilor care nu achita EXACT sumele pe care legea le interzice sa le achite.

vladimircarlan  •  08 Aprilie 2015, 01:18

@puiu.mordasan iar exemplul tau nu e tocmai corect. Am mai spus-o: daca isi recupereaza sau nu taxele e treaba Statului, nu treaba FRF/LPF. Cat despre Neymar si Messi care stau la Rapid 3 ani pana un judecator ii declara liberi, nu e chiar asa. Pe perioada insolvenței nu se accepta intarzieri la plata drepturilor salariale. Daca tu ca si salariat al unei societăți in insolventa nu iti primești salariul integral si la timp, in orice moment poti cere falimentul societatii.

Vezi toate comentariile (39)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Campionatul Britanic și Openul Scoției

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1