FOTBAL  »  Superliga  »  

Clujul şi-a desfiinţat adversarul, 4-0 cu Gyeongnam în Antalya » S-a aprins fitilul

Articol de - Publicat marti, 01 februarie 2011 00:00 / Actualizat marti, 01 februarie 2011 12:34

Studenţii au cîştigat primul amical în Turcia şi a arătat că începe să fie gata pentru un retur în forţă


Ionuţ Badea a renunţat la excesul de prudenţă, Clujul a fost agresiv şi totul s-a schimbat faţă de amicalele dinainte.

S-a făcut 1-0 în minutul 23, după o jumătate de repriză în care "şepcile roşii" au stat cu fundaşii pe linia de centru. Boştină, care a primit un rol inedit, în spatele vîrfului Tony, a pus latul pe 4 metri la o centrare plecată din bocancul "Prinţului" (23). Coreenii au echilibrat. Popa a făcut henţ în afara careului şi a văzut "roşu", dar "U" n-a rămas în 10, în poartă intrînd Boşneag (34).

Machado a făcut show
Clujenii s-au trezit, iar Tony, scăpat singur după o pasă perfectă de la V. Gheorghe, l-a executat cu un lob perfect plasat pe portarul asiaticilor, 2-0 (39). Clujenii au lăsat-o mai moale după pauză, cînd meciul a fost încîlcit, plictisitor. După 20 de minute, ardelenii s-au săturat să stea la cutie şi au început, iar, să preseze. Unguruşan a pus o minge pe 7 metri, de unde Machado a făcut, sec, 3-0 (75). Tot el a preluat cu dreptul centrarea lui Voican şi l-a lobat, superb, cu stîngul, pe portarul coreean, pentru 4-0 (80). Este prima victorie a clujenilor în Antalya, dar şi întîiul joc cîştigat de Ionuţ Badea de cînd a preluat Universitatea!

Meciurile lui "U" în Antalya
"U" - Sibir Novosibirsk (Rusia, II) 1-1
"U" - Torpedo Kutaisi (Georgia, I) 2-2
"U" - Anji (Rusia, I) 0-1
"U" - Wiener (Austria, I) 1-2
"U" - Gyeongnam 4-0 (Coreea de Sud, I)

Salvaţi de protocol
Clujenii au avut doi eliminaţi ieri, pe M. Popa şi pe Adrian Cristea. Portarul a salvat o minge din faţa lui Lucio, însă a făcut henţ şi a încasat corect cartonaşul roşu. Conform protocolului încheiat între cele două cluburi, Popa a putut fi înlocuit de Boşneag. La fel s-a întîmplat şi cu Cristea, în locul său intrînd Păcurar. După pauză, Popa a revenit în poartă!

Inbox
* În prima repriză, "U" a fost iertată de un penalty, după ce Menassel l-a ţinut clar în careu pe un atacant al coreenilor. Arbitrul a lăsat jocul să continue.
* Argentinianul Rodriguez, aflat în teste la "U", a jucat în partea secundă, cînd s-a remarcat doar prin două recuperări.
* Secundul "naţionalei", Ştefan Iovan, a urmărit meciul de ieri, dar pe margine s-au mai aflat antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, şi şeful LPF, Mitică Dragomir.
* La coreeni a jucat şi fostul fundaş al "şepcilor roşii", Park. Acesta a scos de pe linia porţii o minge expediată direct din corner de Cristea, în rest nu s-a remarcat prin nimic.
* Universitatea Cluj va disputa, miercuri, un nou meci de pregătire, în compania echipei croate FC Varteks.


U Cluj - Gyeongnam 4-0 (2-0)
Au marcat: Boştină (23), Tony (39), Machado (75, 80)
U Cluj: M. Popa - Unguruşan, Abrudan (D. Munteanu 78), Pele (Cucui, 84), G. Mendy (Luis Rodriguez, 48) - Nasser (Cojocnean, 78), V. Gheorghe (Balde 82) - Delgado (Buhuş, 87), Boştină (Voican, 77), Ad. Cristea (Păcurar, 60) - Tony (Machado, 70)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează