FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

CNA a fost la un pas să interzică numele "Steaua" la televizor » Cum s-au apărat televiziunile acuzate

Articol de GSP - Publicat marti, 10 octombrie 2017 22:42

Consiliul Național al Audiovizualului a primit 386 de reclamații în perioada iunie - septembrie cu referire la faptul că în continuare la TV celor de la FCSB li se spune Steaua.

Pagina de Media scrie că CNA a fost la un pas să interzică folosirea numeului Steaua la televizor, însă acest lucru nu a trecut la vot.

"Nu mi se pare un titlu de glorie ca un comentator să folosească, în aceeași frază, și Steaua și FCSB. Sunt extrem de supărat că văd că sunt chiar și comentatori cu mare experiență, de la care aveam alte așteptări, și care folosesc fără niciun fel de ezitare cuvântul Steaua.

Chiar nu suntem capabil să acceptăm o schimbare de nume? Voi propune o decizie de intrare în legalitate. Dacă se vor observa perseverențe în această eroare infantilă voi propune sancțiuni foarte drastice", a spus Radu Călin Cristea, membru în CNA, conform Pagina de Media.

Monica Gubernat, membru CNA, a luat partea televiziunilor: "Comentatorii au voie să spună și Steaua, dar să nu se afișeze și scris pe ecran "«Steaua», ci «FCSB»".

Posturile vizate au fost Pro TV, Pro X, TVR, Telekom Sport, Digi Sport și Digi24.

Apărarea televiziunilor:

Vera Secrieru, reprezentant Digi Sport și Digi24: "Pot spune că la Digi 24 sau Digi Sport nu au existat situații în care echipa să fie numită Steaua. Pe toate burtierele sau caroanele cu clasamente, cu palmares, a aparut scris FCSB. Au existat situații în care jucătorii au fost numiți roș-albaștri sau steliști, pentru că mai sunt și scăpări în timpul unor comentarii. Într-un meci de fotbal cât de des poți să spui FCSB-iști?".

Felix Drăghici, din partea Pro TV: "Cred că totuși spectrul destul de larg al erorilor arată faptul că este doar o tranziție pentru că problema este puțin mai complicată. Sunt 56 de ani de istorie care brusc se anulează. Mutarea nu a fost contestată vreme de 14 ani și s-a întâmplat oarecum dintr-o dată. În același timp, palmaresul Stelei este în dreptul celor de la FCSB la UEFA. Ceea ce face ca orice referință la trecută să fie la Steaua. E o nouă dimensiune a actualității românești. E o străduință. E o tranziție pe care încercăm să orespectăm. Nu e atât de ușor".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (47)
936901769693416
Predan Mihai  •  12 Octombrie 2017, 23:57

Ce treaba ai tu felix draghici,cu palmaresul stelei?!

alexbibirica1
alexbibirica1  •  11 Octombrie 2017, 21:23

Dl. Radu Călin Cristea , membru CNA (fost crainic in giulesti) a propus decizie de intrare în legalitate, propunere ce nu a întrunit numărul legal de voturi pentru a fi aprobată. (7-4)

alexbibirica1
alexbibirica1  •  11 Octombrie 2017, 21:22

noi stelistii luam ca atare decizia CNA ... anumite persoane precum ***rii tristi mananca desert turcesc dimineata , la pranz si seara.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează