FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Coach Gigi Becali reinventează fotbalul! Situație incredibilă la FCSB din cauza schimbărilor făcute în timpul meciului cu Hermannstadt

Articol de , , - Publicat luni, 15 februarie 2021 18:45 / Actualizat luni, 15 februarie 2021 19:54

FCSB continuă să producă situații fără precedent într-un fotbal profesionist, la nivel de prima ligă. Eșecul cu Hermannstadt, produs duminică seara la Mediaș, a conținut o situație incredibilă în care echipa a fost pusă din cauza imixtiunii lui Gigi Becali în deciziile staff-ului tehnic.

Schimbările pe care patronul le-a cerut și care au fost puse în practică de cei de pe bancă au încălcat practic unul dintre principiile de bază pe care un antrenor le are atunci când gândește strategia pe parcursul unui joc.

Principiu pe care Mircea Lucescu, poate cel mai valoros antrenor pe care l-a avut vreodată România, l-a expus în dese rânduri: „Modificările în sistemul defensiv, în timpul partidei, se fac doar în cazuri extreme: accidentare sau eliminare, altfel nu e indicat să schimbi în apărare”.

Ce s-a petrecut cu FCSB împotriva Sibiului? Ceva realmente șocant. Cu excepția portarului Vlad, niciunul dintre ceilalți 5 jucători din modulul defensiv, cei 4 apărători și închizătorul, n-a evoluat întreg meciul pe același post! Niciunul!

Cum a arătat sistemul defensiv la startul meciului
Vlad - Ov. Popescu, I. Cristea, A. Miron, Radunovici - Șut

Oricum, FCSB a început cu o improvizație în apărare: Ovidiu Popescu, la bază mijlocaș, a fost din nou titularizat ca apărător dreapta. Apoi, au urmat înlocuiri și permutări care n-au nimic în comun cu noțiunea de antrenorat.

Au fost schimbați ambii stoperi, iar în centrul defensivei au apărut doi mijlocași: Ovidiu Popescu și Nedelcu. Nici Radunovici n-a fost păstrat și a fost schimbat cu Panțâru, la pauză, în vreme ce finalul meciului l-a găsit pe Crețu fundaș dreapta.

Nici măcar închizătorul n-a rezistat pe teren, însă în locul lui, Becali a apelat la un fotbalist care, de regulă, era folosit ca inter în sistemul 4-3-3, Oaidă, și nu la unul care e fix de profilul lui Şut, cazurile lui Perianu și Simion, care erau pe bancă.

Cum a arătat sistemul defensiv în finalul meciului
Vlad - V. Crețu, Ov. Popescu, Nedelcu, Panțâru - Oaidă

Cerințele lui Gigi Becali n-au modificat structura echipei doar în apărare, ci și în restul echipei. Cum s-a transformat total componența și așezarea formației pe parcursul reprizei secunde?

  • la pauză: au fost schimbați un stoper și fundașul stânga
  • minutul 64: schimbat Șut cu Oaidă, după care modificarea Moruțan-Buziuc a produs retragerea lui Tănase, din atacant, ca inter, în locul lui Moruțan și folosirea lui Buziuc ca număr 9
  • minutul 79: a ieși Miron și a intrat Crețu, s-au modificat alte două posturi: Ovidiu Popescu a trecut fundaș central, iar Crețu a intrat fundaș dreapta

N-am înțeles de ce apelezi la Crețu și Panțâru, ca să-ți centreze pentru Buziuc, care are 1,50 metri? Schimbările efectuate de FCSB n-au nicio logică.
- Basarab Panduru, la Telekom Sport

3 jucători,în afara portarului Vlad, dintre cei care au fost integraliști, au jucat toate cele 90 de minute pe același post: Olaru, Florinel Coman și Octavian Popescu

5 posturiau bifat în tricoul FCSB-ului, de când au venit și până acum, Ovidiu Popescu (folosit inter, închizător, fundaș dreapta, fundaș stânga și stoper) și Oaidă (fundaș dreapta, fundaș stânga, închizător, inter și atacant lateral)

+45 FOTO

Alte anomalii la FCSB

1. Vukusici a dispărut după 60 de minute

A surprins faptul că în lotul de 20 de jucători cu care FCSB a abordat confruntarea de la Mediaș n-a intrat și Vukusici, cea mai proaspătă achiziție bifată de club. Acesta a fost lăsat pe dinafară tot la solicitarea lui Gigi Becali, care le-ar fi transmis celor de la echipă că s-a convins că nu e fotbalist de nivelul FCSB-ului. 

Până acum, atacantul croat a apărut în două rânduri în formație: ultimul sfert de oră la meciul de campionat cu Dinamo, câștigat de FCSB cu 1-0, și apoi a doua repriză în eșecul cu Academica Clinceni, scor 0-1. În total, a jucat până acum 60 de minute. După meciul cu Dinamo, Vukusici, care ratase o mare ocazie, a declarat că „nu sunt preocupat neapărat să marchez, ci să mă acomodez aici și să câștige echipa”. 

Afirmațiile lui au atras o replică savuroasă din partea lui Basarab Panduru: „L-am văzut că zice no preocupare, no preocupare, ok, dar peste vreo 3 meciuri și Gigi no preocupare de el, și să nu dispară repede dacă no preocupare”.

2. Pe bancă a fost un singur jucător ofensiv

FCSB a avut pe foaia meciului cu Hermannstadt, în dreptul rezervelor, o situație extrem de ciudată: dintre cei 9 jucători, unul singur era cu profil ofensiv. E vorba despre Buziuc, un fotbalist mediocru, care a venit în vara trecută de la Clinceni, la dorința lui Becali. În rest, toți ceilalți 8 au fost fotbaliști defensivi: portarul Vlad, fundașii Crețu, Haruț și Panțâru și mijlocașii Nedelcu, Oaidă, Perianu și Simion.

3. Toți cei 10 jucători de câmp fuseseră menajați în Cupă

FCSB a părut o echipă extrem de obosită, deși avusese nu mai puțin de o săptămână timp de recuperare după meciul din etapa precedentă. FCSB a evoluat și în optimile de finală ale Cupei României, însă n-a folosit ca titulari niciunul dintre jucătorii la care a apelat din primul minut împotriva celor de la Hermannstadt. Doar Vlad a jucat și în Cupă, dar și duminică la Mediaș, însă el a fost cel care a avut două parade importante, ambele la 1-0.

Ce spune Emilian Hulubei despre contractele duble de la FCSB: „E treaba jucătorului dacă semnează așa ceva”

CITEȘTE ȘI:

Imixtiunea politică PNL de la ANAD aruncă în aer sportul românesc! Riscăm să avem soarta Rusiei și să fim interziși la marile competiții!

EXCLUSIV Poveste genială cu Ionuț Luțu: „După 7 ore pe drum a zis că se duce la toaletă... Nu exagerez cu nimic, a fost căutat zile întregi!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (34)
horace711
horace711  •  16 Februarie 2021, 09:10

Atenție postacii de serviciu Catalynn,Valerică sau hAdriann se pare că GSP angajează postări noi cu vârsta până în 23 de ani!Sunteți în mare pericol!Cred că într-o săptămână predați tot.S-a terminat!

10217079693577584
Andrei C. Radu  •  16 Februarie 2021, 08:25

Nu este doar problema că Becali face schimbările, ci că lui Petrea i-a ajuns, se vede de la o poștă că jocul, dintr-unul direct cu pase in adâncime și cu schimburi de pase exacte, s-a transformat într-o degringoladă totala. Fiecare fuge unde îl taie capul, Tănase nu mai urcă fiindca6 și-a reluat meteahna de dinainte de Petrea și anume traversare terenului pe lat cu pseudodriblinguri la 3/4 din el. Co-man se izolează în stânga. Moruțan nu are cui pasa fiindcă nici aripile, nici "vârfuri" nu mai sunt în fața lor. Totul se întâmplă ca într-un exercițiu de miuță la 3\4 in terenul advers și cam atât. Nu există niciun fel demluciditate și nici nu ar avea cum cand tu trebuie sa pleci cu pase din adâncime dar fundașii când se uită în lateral nu_si mai recunosc colegii deci nu mai exista nici automatisme și trasee. O sa pierdem până când o să i între lui Bucur in cap că știe doar sa țină la preț, ulcior care se va sparge și el cat de curând. Moruțan și Coman or sa.plece împreună pe maxim 6, hai 7 milioane, cum este normal. Pot da in scris.

1001887383175988
Gorneanu George  •  16 Februarie 2021, 08:17

Chiar daca se baga mister murinio gigi ,in atac si la mijloc sunt aceași jucători ,dar nu vad nici o fază lucrată la antrenament nu vad relați de joc ..Coman joacă pentru el cu dinamo mai periculos a fost copilul ala nițăca el ,olaru gata e vedetă nu mai aleargă cat alerga ,moruțan se driblează cred ca si la masa driblează scaunele cand nu mai are ce face da pase , tanase e sacrificat nu e locul lui nr .9 , si mereu ca primă schimbare benzema buziuc intra 45 min atinge mingia maxim o data .

Vezi toate comentariile (34)
Comentează