FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Coaliție anti-Burleanu » Cristian Bivolaru admite că s-a declanșat strategia de conturare a unui grup electoral în jurul Generației de Aur în vederea alegerilor FRF din 2018

Articol de - Publicat sambata, 22 octombrie 2016 00:00

Nominalizați în Gazeta de ieri de fostul medic al naționalei, Pompiliu Popescu, în trupa structurată deja în jurul Generației de Aur pentru a ataca șefia FRF la alegerile din 2018, Cristian Bivolaru, directorul general al Viitorului, și Dorin Chioțea, jurnalist la Realitatea TV, comentează planurile federale.

Diplomat, primul punctează că "nu mă gândesc acum să candidez, dar sunt total alături de oamenii alături de care am trăit cele mai frumoase momente ale carierei. Actuala conducere a FRF a încercat constant să facă o imagine falsă unor jucători exponențiali pentru fotbalul românesc. Iar asta s-a întâmplat din teama de a nu deveni potențiali contracandidați. Am văzut apariții publice în care ni se explica faptul că niciunul dintre foștii jucători de talie n-ar putea face față unei funcții de conducere. Nu mi se pare normal. Și vă dau un recent exemplu elocvent. Am discutat la Tiraspol cu Pavel Cebanu, președintele federației moldovene. I s-a părut de necrezut că la lansarea logo-ului pentru Euro 2020 la București, o festivitate importantă la care a fost prezent, nu a întâlnit niciun fotbalist".

"O parte din electorat e mituit moral"

La rândul său, Dorin Chioțea punctează că "îi apreciez pe foștii mari fotbaliști, dar eu oricum voi candida, indiferent de context. Sunt sătul până peste cap când văd ceea ce se întâmplă. Vizez o transparență totală a instituției. De exemplu, aș adopta varianta ca toate ședințele comisiilor și ale Comitetului Executiv să fie publice, mai puțin, probabil, cele care impun confidențialitate comercială. De asemenea, n-avem ce căuta în FRF cu consilieri, prieteni sau rubedenii, care secătuiesc bugetul".

Detaliază: "Nu mai vreau să văd directori de marketing care n-au lucrat în marketing ori un secretar general care n-a existat în sport și n-are nici cele mai mici cunoștințe în domeniu. Nu mai doresc nici să văd parlamentari în tribuna de onoare a naționalei, ci cât mai mulți foști «tricolori» sau oameni care au făcut ceva pentru sport".

E convins că nu va avea o misiune simplă: "O parte din electorat e mituit moral de actuala conducere FRF. Unii au fost incluși pe lista observatorilor, altora li s-au mărit salariile, anumiți votanți sau cluburi mai mici au beneficiat de atenții, cei de prin Comitetul Executiv sunt purtați pe la toate meciurile posibile și turneele imposibile ale naționalei. E clar că au niște fani actualii stăpâni, că nu-i pot numi conducători!".

"Am fost întrebat dacă doresc să mă alătur grupului Generației de Aur și am răspuns pozitiv. Dar nu în sensul de a candida, ci de a susține pe unul dintre ei. Deocamdată, nu am avut nicio întâlnire comună, dar, probabil, se va întâmpla în săptămânile următoare"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
gigelos
gigelos  •  22 Octombrie 2016, 17:41

Cristi Bivolaru e cea mai buna alegere . Daca este adevarat si cred ca este multe felicitari pentru alegere . Nu zice nimeni dar ce se intampla la Viitorul in ultimul timp cred ca se datoreaza si intelepciunii lui Bivolaru . Ii merge bine financiar , are o scoala particulara , liceu ceva , multi bani ,baiatul lui e realizat , e jurist pe la FIFA , Mircea Sandu cred ca l-ar strange de gat de oftica , super . Sa dea Domnul sa fie asa ! Eu unul cred foarte mult in cinstea si in priceperea omului acesta .

485809194904413
Costel Tudor  •  22 Octombrie 2016, 16:21

Daca asa zisa generație de aur va pune mana pe federatie de fotbal se va alege prafu de fotbalul romanesc !!! Va dați seama , daca *** Hagi , *** Petrescu ,sau penalul Popescu vor prelua FRF ,ce se va întâmpla cu fotbalul ? Vor exista doar doua echipe FCSB si Viitorul . Clanul Becali va fi mic copil pe lângă acest clan *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kingme
kingme  •  22 Octombrie 2016, 15:34

Iar mafioti care se ascund dupa generatia 94? m-am saturat..

Vezi toate comentariile (12)
Comentează