FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Colonie braziliană la Rapid » Ricardinho do Giuleşti

Articol de , - Publicat luni, 05 iulie 2010 00:00

Şumudică îl testează în Austria pe atacantul Ricardo Alves Pereira (22 de ani), care a mai evoluat în cariera sa la Atletico Paranaense, FC Dallas şi FC Tokyo.

Rapidiştii caută cu disperare să se întărească în ofensivă, antrenorul Marius Şumudică nefiind pe deplin mulţumit de cele două variante pe care le are în lot: Răduţă şi Sburlea. Astfel, ieri dimineaţă a ajuns în cantonamentul de la Kaprun brazilianul Ricardo Alves Pereira, poreclit Ricardinho. Vîrful "carioca" e liber de contract după ce i-au expirat împrumutul la FC Tokyo şi înţelegerea cu Paranaense.

Atacantul a fost o mare speranţă în ţara natală, fiind nelipsit de la toate echipele naţionale de juniori. Totuşi, în ultimii trei ani a fost împrumutat în America, la FC Dallas, unde a fost coleg cu Juan Toja de la Steaua, în Brazilia, la ABC FC, şi în Japonia, la FC Tokyo. Sud-americanul are însă şanse să fie oprit de giuleşteni, însă o decizie va fi luată la finalul stagiului de pregătire din Austria.

A ajuns şi Glauber
O dată cu Ricardinho a venit la Kaprun şi Glauber Berti (26 de ani), stoperul brazilian care va semna pe trei ani cu alb-vişiniii. "Sînt bucuros că am ajuns la Rapid, o echipă mare din România. Vreau să demonstrez că nu sînt un fotbalist terminat. E o nouă şansă pentru mine", a spus Glauber. Acesta a mai jucat în Europa la Nurnberg şi la Manchester City.

Refuzat de Bistriţa!
Înainte de a se alătura Rapidului, Ricardinho a fost testat de Laurenţiu Reghecampf la Gloria Bistriţa. Brazilianul a fost folosit în amicalul ardelenilor jucat împotriva croaţilor de la Cibalia, la finalul căruia a fost anunţat că e liber să plece!

8 partide a jucat Ricardinho anul acesta la FC Tokyo, fără a reuşi să înscrie

4 goluri în 22 de meciuri a marcat Ricardinho la ABC FC (liga a doua braziliană), în cel mai bun sezon al său (2009)

9 vorbitori de limbă portugheză sînt acum în lotul Rapidului: Cesinha, Spadacio, Marcos Antonio, Rui Duarte, Ezequias, R. Fernandes, Veronezi, Glauber şi Ricardinho

CV - Ricardo Alves Pereira
- s-a născut pe 8 august 1988
- are 1,79 m şi 73 kg
- a mai jucat la Atletico Paranaense (2004-2007), FC Dallas (2007-2008), ABC FC (2009) şi FC Tokyo (2010)

"Dau 100 de goluri şi mă ia Real" :)
Alexandru Ioniţă i-a anunţat pe nemţi că împreună cu Podolski va face un superatac la FC Koln. "Dau 100 de goluri în Bundesliga şi apoi sper să-mi îndeplinesc marele vis de a ajunge la Real, precum idolul meu, brazilianul Ronaldo. Lăsînd gluma la o parte, mă bucur să joc alături de Novakovici şi de Podolski, toţi trei vom crea un atac de vis", a promis vîrful de 20 de ani în presa germană.

Marcao sau Cassio
Venirea lui Ricardinho nu schimbă cu nimic datele problemei în ceea ce priveşte planurile de întăriri pentru atac ale rapidiştilor. Oficialii din Grant fac eforturi să-i aducă lui Şumi un vîrf de careu, principalele piste urmărite în acest moment fiind brazilienii Cassio (26 de ani, Leiria) şi Marcao (24 de ani, Atletico Goianense), dacă Pădureanu nu va lăsa din preţul cerut pe Moraes.

Rada nu vede Rapidul pe podium
Giuleştenii au echipă de locul 4 în următorul sezon, e de părere Marian Rada, antrenorul de la echipa a doua. "Rapidul actual încearcă să redevină ce a fost în vremea lui Răzvan Lucescu. E o restructurare a lotului, se încearcă aducerea unor fotbalişti valoroşi. Pînă se omogenizează echipa va mai dura. CFR, Urziceni, Vaslui şi abia apoi văd Rapidul în noul campionat", a explicat Rada la GSP TV.

>> Rapid o va întîlni azi pe Partizan Belgrad în cel de-al doilea amical din Austria. Meciul e programat de la ora 19:00, în localitatea Volders.
>> Meciul amical cu Austria Viena, care trebuia să se dispute pe 8 iulie, a picat. Giuleştenii vor juca în aceeaşi zi cu Austria Salzburg, din liga regională.
>> Marian Rada nu vede cu ochi buni o revenire a lui Dani Coman în Giuleşti: "E riscant să ai doi portari consacraţi. Pentru varianta de rezervă ar fi bine să păstrăm un jucător tînăr, cum e Straton".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
drughi009
drughi009  •  05 Iulie 2010, 08:13

s-a terminat in sfarsit telenovela MORAES, a semnat cu steaua pe 4 ani 1 milion de euro plus tudose si inca unul de la steaua 2 (numai stiu cum ii zice)..........au anuntat la stpfm

Vezi toate comentariile (1)
Comentează