FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Comandoul lui Stoican » Gazeta vă prezintă poveștile celor mai interesanți jucători de la revelația ultimelor două etape

Jô Santos Foto: sportpictures.eu
Jô Santos Foto: sportpictures.eu

Articol de GSP - Publicat marti, 15 august 2017 09:00

Poli Iași este echipa momentului în Liga 1, după ce a reușit să remizeze cu FCSB pe Arena Națională, 1-1, și să se impună în fața lui Dinamo, cu 2-1 acasă. În spatele acestor rezultate stă un lot încropit în această vară de Flavius Stoican. Gazeta vă prezintă poveștile celor mai interesanți jucători propuși de Iași în acest sezon.

1. Jô Santos (brazilian, 26 de ani)

Mijlocașul ofensiv a fost eroul victoriei cu Dinamo, reușind să înscrie golul decisiv în prelungiri. Libertatea a luat legătura cu ziariști de la Chișinău pentru a-i întreba despre jucător: "Noi, aici, îl porecliserăm Garrincha. Din cauza unor probleme la ligamentele încrucișate, piciorul i se scurtase!". Cătălin Ștefănescu s-a declarat șocat de calitatea lui Jo: "Nu știu ce caută un jucător ca el în România!".

2. Kamer Qaka (norvegian, 22 de ani)

Jucătorul de 22 de ani s-a născut în Kosovo, însă s-a mutat de mic în Norvegia. Era anunțat un mare talent și, în 2010, a debutat pentru echipa mare a celor de la Valerenga, la doar 15 ani! Primul său meci a fost de vis: a marcat împotriva celor de la Oppsal IF și a intrat în istoria clubului drept cel mai tânăr marcator din toate timpurile. Joacă pe postul de mijlocaș defensiv, e foarte agresiv, are un control bun al balonului și s-a remarcat prin rapiditate în mișcări.

3. Kizito (Uganda, 23 de ani)

Are 20 de meciuri și 1 gol pentru naționala Ugandei, unde poartă tricoul cu numărul 10. Până la 23 de ani, a evoluat în Portugalia pentru formații ca Leixoes, Feirense sau Rio Ave. A punctat în partida cu Dinamo și s-a remarcat în acest început de campionat printr-o tehnică bună și versatilitate în atac.

4. Ivan Kelava (Croația, 29 de ani)

Portarul croat a trecut pe la Dinamo Zagreb, Udinese, Carpi sau Granada, iar în Copou a ajuns din Ungaria, de la Debrecen. Nu a arătat multă siguranță la debut, cu Gaz Metan, totuși nu a primit gol. În cele patru meciuri ale Iașiului cu Ivan în poartă, echipa a încasat doar două goluri, unul din penalty, din piciorul lui Gnohere, și unul reușit de Nemec.

5. Platini (Capul Verde, 31 de ani)

Are calități tehnice evidente și a reușit deja să puncteze în Liga 1. Are viteză, șutează bine și deține un dribling decent. A mai jucat în carieră la cluburi precum Omonia Nicosia, ȚSKA Sofia sau Dibba Al-Hisn, în EAU.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
942662995853378
Bunul Samaritean  •  15 August 2017, 15:19

Nu-mi vine sa cred ca gsp mai scrie si articole de genul asta! Felicitari Gsp! Bravo baieti! Haide Iasiul!

1815714038665576
Emerik Bravo  •  15 August 2017, 13:00

Le uram 'bine ati venit' la Iasi acestor jucatori talentati. Orasul Iasi merita o echipa care sa joace un fotbal de calitate. Forza CSMS Poli Iasi :)

pol1tehnicaiasi
pol1tehnicaiasi  •  15 August 2017, 09:45

Frumos articol, bravo gsp !!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează