FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE

Comentariu de Aurelian Botezatu: „Dinamo și CFR să doarmă așa cum și-au așternut!”

Articol de - Publicat duminica, 19 iulie 2020 11:29 / Actualizat duminica, 19 iulie 2020 16:18

În toată nebunia din Ștefan cel Mare, cu zece cazuri de COVID-19 și un Bălănescu disperat, cerând înghețarea play-out-ului, s-a găsit și o minte lucidă: Gigi Mulțescu. Fosta glorie a lui Dinamo, chemat să salveze echipa de la retrogradare, i-a servit prompt replica: „Este lipsă de responsabilitate!". Exact! 

Când ai un magaziner ”pozitiv” la restartul campionatului, trebuie să-ți sune toate alarmele. Și să-ți iei măsuri. Suplimentare. E responsabilitatea jucătorilor să se protejeze și a conducătorilor să se asigure că ei se protejează. Dacă n-o fac, atunci să suporte consecințele. Ei, nu alte cluburi. 

Același lucru este valabil și pentru CFR. Bogdan Mara, consilierul patronului Neluțu Varga, vine și ne spune că „Adiță Păun este posibil să fi ieșit la masă cu prietenii" și probabil că așa s-a infectat. Dacă-i așa, Mihai Rotaru, de la Craiova, Ciprian Paraschiv, de la Iași, Laszlo Dioszegi, de la Sepsi, și alți conducători care au suflat și-n iaurt pentru ca în curtea lor să fie bine au tot dreptul să te pună la zid: „Ce ați păzit?!".

 Poți să le spui ceva lui Rotaru și Cârțu când cer egalitate de șanse cu CFR și solicită ca FCSB - CFR să se dispute miercuri, iar finala Cupei să fie mutată pe 30 iulie? 

Poți să-i nu-i dai dreptate lui Leo Grozavu când se plânge că Sepsi a ajuns să joace din trei în trei zile? Și că fotbaliștii săi vor intra obosiți în finala Cupei cu FCSB, dacă aceasta se dispută miercuri? Asta de bine ce, grație lui "Adiță" Păun, adversarii Man și Tănase tocmai și-au mai făcut rost de câteva zile de pregătire? 

În Germania, protocolul a fost clar. Dacă apar cazuri de COVID, jucătorii infectați sunt izolați, restul testați din nou și cine e ok revine pe teren. Cât de repede, astfel încât competiția să nu aibă de suferit. 

N-ai suficienți, ghinion. Completezi cu juniori. Este (i)responsabilitatea ta și numai a ta. Nici măcar a Ligii sau a Federației. Responsabilitatea acestor foruri este, pe cât posibil, să nu dezavantajeze pe nimeni. Și în primul rând pe aceia fără vină.

Citește ultimele știri despre coronavirus în Liga 1:

Ce se întâmplă dacă se întrerupe Liga 1? Sistemul competițional s-ar putea SCHIMBA peste noapte! Nu ar mai retrograda nimeni + cine ar promova din Liga 2

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (49)
1092169234136523
Silviu Mardale  •  20 Iulie 2020, 11:13

În fața bolii nimeni nu e vinovat sau nevinovat! Boala nu alege, iar drept dovada sunt o mulțime de oameni care au respectat regulile și s-au trezit infectați! Sa crezi altceva și sa arăți cu degetul înseamnă că ori ești inconștient, ori părtinitor și scrii la comandă!

creeperno
creeperno  •  19 Iulie 2020, 22:47

E covid prin mai multe echipe dar se ascund cazurile. Daca nu se ascund atunci saptamana urmatoare o sa apara multe cazuri

189254898748309
Claude SH  •  19 Iulie 2020, 15:52
Postat de petschovschi pe 19 Iulie 2020, 15:48

Felicitări pentru articol ! Este responsabilitatea cluburilor ca jucătorii să nu se infecteze. Cluburile își puteau ține jucătorii o lună în cantonament, pentru ca ei să nu aibă contact cu exteriorul decît la meciuri. Nu era un capăt de țară, să fim serioși. Dacă nu are destui jucători, Dinamo să joace meciurile cu juniorii (cum a făcut Rostov în Rusia în meciul pierdut 1-10 la Soci). Vrem milioane de euro din drepturile TV, dar nu putem să rezistăm o lună în cantonament astfel încît să putem termina campionatul cu bine. Cum de în alte țări (Germania, Anglia, Italia etc) campioanatele continuă fără niciun caz de covid-19 ? Fiindcă acolo s-au stabilit protocoale stricte iar cluburile și jucătorii le respectă cu sfințenie ! Cum adică, tu jucător, să ieși la masă cu prietenii și să te expui ? Caz de iresponsabilitate crasă. Cînd ești plătit cu mii (sau chiar zeci de mii) de euro pe lună atunci respecți cu strictețe protocoalele, nu ieși la masă cu amicii că așa ai tu chef ...

Dinamo are tot interesul sa se întrerupă, ????, altfel, pe plan sportiv nu poate spera decât la locul de baraj și asta cu multa sansa

Vezi toate comentariile (49)
Comentează