FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Comentariu de Dan Udrea » No, acest Gigi Becali al Clujului! A mințit la alegerile FRF, a forțat foști arbitri și a mințit jurnaliști

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 iulie 2018 09:50

Nu vă întrebaţi cine e omul care procedează la CFR precum patronul de la FCSB? Să-l cunoaştem împreună pe cel care şi-a demis antrenorul şi jumătate de conducere după 3 meciuri, o singură etapă de campionat şi un trofeu câştigat.

Tot ce face Gigi Becali în fotbal e ciumat. Dar tot! De la transferuri la vânzări, de la antrenori schimbaţi la antrenori umiliţi, de la trofee câştigate până la primăveri europene. Tot, tot! Lumea râde de el, îl ironizează, suporterii, oamenii de fotbal îl critică. Expunerea lui uriaşă a creat această stare de fapt. Îşi merită imaginea pe care şi-a creat-o!

În schimb, există alţi mulţi Gigi Becali despre care unii, nu sunt puţini deloc, trăiesc cu impresia că sunt modele în ale patronatului!

Spre exemplu, Neluţu Varga, de la CFR! Nu, nu-l ştiţi! Nici măcar nu ştiţi cum arată, dar asta nu înseamnă că e un personaj pozitiv. E doar o impresie că el stă în umbră! E invizibil din motive care ţin de alte zone, din afara fotbalului. Porecla îl trădează: "Tati de la Diesel"!

Pentru clubul CFR nu este însă invizibil. Şi nici pentru lumea fotbalului. E chiar foarte implicat. La fel de implicat cum e şi Becali. Sună non-stop antrenori, conducători, cu care se consultă ce trebuie făcut la echipă. Aşa ajunsese aproape să-l demită pe Dan Petrescu prin toamna anului trecut. Aşa s-a întâmplat şi acum, cu Edi Iordănescu, după numai 3 meciuri, o singură etapă de campionat şi, atenţie, un trofeu câştigat!!!

Varga are fix deprinderile lui Gigi! Câteva dezvăluiri de la oameni de fotbal:

  1. Înaintea alegerilor de la FRF, oameni din echipa lui Ionuţ Lupescu au mers la el pentru a-i solicita votul. Şi-a dat cuvântul de onoare că CFR va vota cu Lupescu. La câteva zile, Varga l-a mandatat pe Marian Copilu să meargă la FRF şi i-a trasat şi cu cine să voteze: "Cu Răzvan Burleanu".
  2. După meciul de la Iaşi, din finalul play-off-ului trecut, în care CFR a fost clar dezavantajată de arbitri, Neluţu Varga era în căutare de aliaţi printre foşti arbitri, pe care îi suna cu disperare să intervină la posturile TV să ia apărarea CFR-ului. Unul dintre aceşti foşti arbitri nu i-a răspuns lui Varga, dar patronul ardelenilor nu s-a oprit aici. Şi-a sunat un fost antrenor, care să intervină la respectivul arbitru: "Răspunde la telefon, te sună domnul Varga, e obligatoriu să răspunzi!"
  3. La 20 de minute după finalul meciului CFR - Malmo 0-1, Varga căuta deja înlocuitor pentru Iordănescu junior. Un fost antrenor al CFR-ului avea deja 3 apeluri pierdute pe telefon de la actualul patron din Gruia: "Nu merg acolo nici dacă îmi dă 25.000 de euro pe lună!" a fost reacția acestuia.

Aşa arată un miniportret al unui patron care nu există în percepţia generală a oamenilor, dar care e atât de prezent în spatele cortinei. Un patron care are aceleaşi practici ca şi ale lui Becali, dar care datorită faptului că nu apare public pare din afară un personaj pozitiv. Dar care e, câteodată, atât de nociv. Şi care, printre afacerile sale, s-a ocupat şi cu exploatarea resurselor din lacul Techirghiol. Când te ocupi cu nămol...

Varga are şi bile albe. Sezonul trecut a adus în club aproape 10 milioane de euro, tot bugetul clubului fiind completat de el peste suma din drepturile TV.

E mare lucru în ziua de azi să mai găseşti oameni care să investească în fotbal. L-a angajat pe Petrescu pe o sumă imensă, a cumpărat jucători în iarnă, în această vară s-a angajat la alte cheltuieli importante, inclusiv cu noul staff, numai că tabloul trebuie completat şi cu restul de fundal. Unde mai degrabă apar pete şi multe umbre.

Dacă eşti nevăzut, nu înseamnă că eşti şi corect. Dacă eşti invizibil, nu înseamnă că practicile pe care le ai sunt şi cele oneste. Dacă le răspunzi jurnaliştilor la telefon şi îi minţi că "eu n-am nicio treabă cu fotbalul şi cu clubul CFR", asta nu înseamnă că lumea nu trebuie să afle că la CFR e patron tot un fel de Gigi Becali.

No, pe care îl cheamă altfel, Neluţu Varga!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (37)
157529838161978
Tudorel Dumitru  •  27 Iulie 2018, 21:21

Mai nene Udrea ,aveam parere mai buna despre tine.faci parte din cei cu creierul spalat, care viseaza la vechiul comunism.Ca i-ti place sau nu ,fotbalul este o afacere ca oricare alta si cel care baga banul conduce cum vrea el.Ia tu de la banca 10 milioane de euroi pune-i la o echipa si lasa pe altii sa conduca pana se alege praful.Ca se poate alege praful si daca sunt administrati de patron ,este altceva.Traim in economia de piata baietica trezestete!!!

calin2750
calin2750  •  27 Iulie 2018, 14:47

No, dar daca pleaca Becali voi despre ce mai scrieti in GSP??? Intrati in criza financiara, caci fotbal nu cunoasteti, va ocupati exclusiv de barfe. Barfe, barfe si tot felul de stiri false. Halal jurnalisti!

ticbis
ticbis  •  27 Iulie 2018, 12:57

Felicitari pentru articol, Dan Udrea! Realitatea se prezinta exact asa cum ai descris-o tu: il aratam cu degetul pe Becali, pentru ca are gura mare si se poarta ca un fanfaron, uitand de ceilalti ce au lasat dezastru in urma lor: Paszkani, Borcea, Copos, Negoita, Penescu, Iancu, Capra, Adamescu, Siman, Niculae, Bucsaru, Walter, Porumboiu, Netoiu, Stefan, Sechelariu, Iacov, Valerii Moraru.... ohooo, cat de lunga-i lista!!! Sa fim seriosi, fotbalul romanesc arata rau si a ajuns atat de jalnic din cauza celor amintiti mai sus, nu din vina lui Gigi Becali!!!

Vezi toate comentariile (37)
Comentează