FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE

Comentariu de Răzvan Prepeliţă » Zbor deasupra unui cuib de interese

Foto: sportdw.com
Foto: sportdw.com

Articol de GSP - Publicat sambata, 31 mai 2014 00:00 / Actualizat sambata, 31 mai 2014 09:49

Uşor, uşor, povestea Stelei începe să dea semne de aterizare forţată. După un zbor lin, de doi ani, deasupra campionatului, roş-albaştrii se zdruncină. Privind situaţia steliştilor îmi vine în minte o poveste tristă, din fotbal, despre dispariţia tragică a unei mari echipe.

Era prin '49 cînd un avion a lovit zidurile bisericii Superga, simbolul oraşului Torino. În aeronavă se afla întreagă echipă a celor de la AC Torino, zece dintre ei fiind titulari în naţională. Aşa a dispărut, fără urmă, una dintre cele mai mari echipe din istoria Italiei.

În România nu e nevoie de tragedii pentru a îngenunchea o echipă. Manşeta destinului e trasă de patroni în funcţie de propriile interese. Cursele Craiova, Urziceni sînt neaterizate de ceva vreme pe pista unui campionat transformat, după '89, dintr-un aeroport respectabil, într-o autogară la sat. Urmează Rapid fără combustibil, Dinamo e în turbulenţe.

La Steaua, Becali l-a luat pe Sînmărtean, dar a afirmat că îi pasă doar de banii din Champions League. Undeva, în traseul ăsta de zbor, ceva e neclar. Cui îi mai arde de şampanie?

"Come voi, nessuno mai! - Ca voi, nimeni, niciodată", scrie pe un banner întins pe pereţii bazilicii torineze. Amintirea lor e un destin tragic, comemorarea noastră e un destin fabricat de cei care se cred Salvatori ai istoriei. Istoria propriei vistierii şi faime.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (36)
helioglobalus
helioglobalus  •  31 Mai 2014, 20:41
Postat de inexistentus pe 31 Mai 2014, 10:52

Fara Steaua, fotbalul in Romania n-ar mai exista ! Cele mai frumoase performante in tara si in Europa, cea mai iubita echipa din Romania si simbolul fotbalului romanesc are un singur nume: STEAUA !

fără cocalari şi manelişti Steaua e ca nick-ul tău, mulţi...dar proşti!

helioglobalus
helioglobalus  •  31 Mai 2014, 20:40
Postat de enough pe 31 Mai 2014, 10:51

Liga insolventilor si a ruptilor in dos.

or fi buni ţăranii vostri blatişti, trebuie să fii peizan să ţii cu FCCiobănia!

bianchi
bianchi  •  31 Mai 2014, 20:16

Cum poti sa compari o tregedie unde multe familii au ramas fara parinti ,fii ,nepoti cu un faliment al unei echipe de fotbal!!!..Disparitia unei echipe in urma unui faliment nu e un lucru frumos dar nu poate fi egal cu moartea unor persoane..

Vezi toate comentariile (36)
Comentează